--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Propozycje, sugestie, zastrzeżenia

odnośnie forum insignia-club.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
etac
Użytkownik
Auto: brak
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2017
Miasto: SBE
Otrzymał  piwo: 11 razy
Kontakt:

Re: Propozycje, sugestie, zastrzeżenia

Post autor: etac » 11 lut 2018, o 16:25

I tu mamy zdania rozbieżne, ale zaczynam rozumieć skąd chęć dążenia do segregacji, jak czytam Twoje słowa.

A jak będziesz szukał wiedzy jak prowadzić forum, bez rozdzielania na lepszych i gorszych, a jednocześnie mając pieniądze na prowadzenie hostingu i stron www, to zapraszam do rozmów poza forum. Chętnie pomogę.

Awatar użytkownika
lcr
Użytkownik
Auto: Insignia 1.6T
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Ruda Śląska
Postawił piwo: 5 razy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: lcr » 11 lut 2018, o 17:04

Ja też nie widzę potrzeby płacenia 30 zł za status. Dlatego zrezygnowałem :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 11 lut 2018, o 18:20

Nie ma żadnego przymusu, kto chce to dobrowolnie wspiera rozwój. Ma wówczas dostęp gadżetów jak naklejki, ramki pod tablice, kubki klubowe, breloki, smycze itp. Ma też dostęp do motywów graficznych do radia autorstwa @Engine.
Forum i klub powstały w 2013r., od tego czasu stało się najlepszą bazą wiedzy o Insigniach w naszym kraju, z wiedzy w dziale Zrób to Sam i innych działów dziennie korzysta setki osób, nie tylko z Polski. Liczba użytkowników sięga 10 tysięcy, codziennie rejestruje się co najmniej kilkunastu nowych. Motywy graficzne jeżdżą obecnie w autach po całej Europie. Mamy to dzięki ludziom dobrej woli, którzy chcieli coś zrobić dla innych i podzielić się swoim doświadczeniem na forum. Oczywiście mamy świadomość, że byli i tacy, którzy w szeregi klubu wstąpili z konkretnych powodów np. by mieć dostęp do motywów. Rozumiem też tych, którzy muszą widzieć jakiś "interes" gdy wydają choćby parę gorszy, coś dostać w zamian. Taki lajf... Dlatego jest tu pełna dobrowolność, nikt nikomu ani niczego nie narzuca, ani nie wyklucza. Chcesz to wchodzisz, nie chcesz... nie ma problemu.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Awatar użytkownika
etac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: etac » 11 lut 2018, o 18:37

Yerry, ale można to zrobić inaczej. Wiele innych robi to w bardziej cywilizowany sposób.
Jak już chcemy mieć klubowiczów to robimy klubowiczów. Dostają oni wszystkie gadżety po kosztach, bo na nich wspiera się cały rozwój, bo dają składki, ale to wymaga stowarzyszenia, a inni płacą ze pełni dostępne gadżety z marzą, nawet do 100%.
Druga opcja to wszystko jest dostępne, a w ciągu roku zbieramy kasę na koszty jakie mamy.

W jednym i drugim przypadku jest kasa, jest też radość i zgrane społeczeństwo i jest duma ze uczestniczę w polskim klubie użytkowników Opel Insignia. Wtedy okazuje się ze odnajdujemy talenty informatyczne, plastyczne, organizacyjne, ale to własnie zależy od leaderów. Z wami ciężko jest osiągnąć rozwój klubowy, a jedynie rozwijamy forum technicznie, ale to nastąpi nawet bez Was.

Poznałem juz wielu z Was i widzę ze każdy z Nas ma jakiś talent. Ping jest dobrym informatykiem, yerry ma talent do grzebania w aucie i modyfikacji (coś jak Ja), jest też parę innych ciekawych osób, uwierzcie mi ze dzielenie Nas na lepszych i gorszych nie powoduje rozwoju.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 11 lut 2018, o 19:34

Nie wiem w czym widzisz ciągle dzielenie na lepszych i gorszych.
Status klubowicza odzwierciedla wsparcie klubu i utrzymywanie go aby wszyscy mogli z niego korzystać - również z forum.
Można uniknąć składek i wprowadzić "pierdylion" reklam pod każdym postem i w każdym temacie.

Podczas założenia forum pewne zasady zostały ustalone przez ludzi, którzy uczestniczyli w tym od "zarodka" i tak zostało do dzisiaj.
Dlatego nie rozdajemy gadżetów z marżą 100% jak zasugerowałeś, że można.
Gadżety są dostępne dla klubowiczów po kosztach produkcji.
Dla uczestników zlotu gadżety były dostępne w pakiecie zlotowym zupełnie za darmo.
Piszesz, że nie ma informacji odnośnie gadżetów klubowych dla nowych klubowiczów - owszem są, łącznie ze składem pakietu startowego.

Każdy dobrowolnie wchodzi w szeregi klubu, niczego nie narzucamy, jak widać forum rozrosło się ogromnie - może bez klubowiczów byłoby tak samo a może i nie, jednakże mamy wielu przyjaciół, którzy w środku nocy oferują swoją pomoc zupełnie bezinteresownie.
Pomagają dużo więcej niż tylko wpłacając składkę i wcale się z tym nie odnoszą, wiedzą jaki ogrom pracy codziennie jest wkładany w forum i klub.
Wszyscy, którzy to czynią, robią to z pasji a nie chęci zysku i zarobkowania.

Tylko trzeba chcieć spróbować i współpracować a nie uważać się za pępek świata i wszędzie robić i szukać zwarcia.
Pozdrawiam
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

Awatar użytkownika
etac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: etac » 11 lut 2018, o 19:57

Ja mam to samo na forum, u siebie. Dzwoniąc do kogoś nawet o 2 w nocy, prosząc o pomoc mam to bez żadnego interesu w tym, a składek nie ma. Jeden chciał zbierać po 10 zł, ale szybko zaniechał.
Tutaj jak na razie słyszę od użytkowników, ze "za poprzedniego zarządu było lepiej", albo "nie gadaj z baranami, bo cię zablokują".
Nic jak na razie idzie po mojemu, liczba klubowiczów spada, a wsparcie stałe wam się kurczy i zobaczymy co zrobicie jak to będzie 10-20 osób.
Ja niestety nie traktuje się jako tego co tylko narzeka, ale daje pomysły, ale wy je wszystkie odrzucacie. Począwszy od zmian w układzie forum, po działanie rozwoju klubu. Zabijacie ducha klubu i forum, nawet o tym nie wiedząc, lub nie chcecie o tym wiedzieć.
Ciekaw jestem ile osób zbierzecie na kolejny zlot, bo na mój pomysł zrobienia miedzy klubowego nikt z Was nie ruszył z pomocą.
Oj Panowie, żyjcie dalej w swoim matrixe. Ja zostanę w loży szyderców, aczkolwiek zawsze wesprę was w działaniach zmierzających do rozwoju klubu, a jak na razie pozostanę zwykłym użytkownikiem budującym wiedzę na forum, zaznaczam forum, nie mylić z KLUBEM.

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Kontakt:

Post autor: yerry » 11 lut 2018, o 20:20

etac poprzedni zarząd miał ten sam skład, jeszcze wcześniejszy - prawie taki sam. Słuchaj porad dalej ;)
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania

Awatar użytkownika
etac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: etac » 11 lut 2018, o 20:46

nawet w social media was nie ma. Oj kiepsko, kiepsko Wam idzie. Ale zgodnie z zasada w pracy: 1. szef ma zawsze racje. 2. Jeśli masz wątpliwości – patrz pkt. 1.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 11 lut 2018, o 20:56

Działań marketingowych nie prowadzimy.
Dziękujemy za wszelkie sugestie "szyderco"
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

Awatar użytkownika
etac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: etac » 11 lut 2018, o 20:58

to jak wam nie potrzebne to zamknąć profil :)

bunioopl
Użytkownik
Auto: Chevi Orlando
Rok produkcji: 2012
Miasto: Opole
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: bunioopl » 11 lut 2018, o 21:00

yerry pisze:Nie ma żadnego przymusu, kto chce to dobrowolnie wspiera rozwój. Ma wówczas dostęp gadżetów jak naklejki, ramki pod tablice, kubki klubowe, breloki, smycze itp. Ma też dostęp do motywów graficznych do radia autorstwa @Engine.
Forum i klub powstały w 2013r., od tego czasu stało się najlepszą bazą wiedzy o Insigniach w naszym kraju, z wiedzy w dziale Zrób to Sam i innych działów dziennie korzysta setki osób, nie tylko z Polski. Liczba użytkowników sięga 10 tysięcy, codziennie rejestruje się co najmniej kilkunastu nowych. Motywy graficzne jeżdżą obecnie w autach po całej Europie. Mamy to dzięki ludziom dobrej woli, którzy chcieli coś zrobić dla innych i podzielić się swoim doświadczeniem na forum. Oczywiście mamy świadomość, że byli i tacy, którzy w szeregi klubu wstąpili z konkretnych powodów np. by mieć dostęp do motywów. Rozumiem też tych, którzy muszą widzieć jakiś "interes" gdy wydają choćby parę gorszy, coś dostać w zamian. Taki lajf... Dlatego jest tu pełna dobrowolność, nikt nikomu ani niczego nie narzuca, ani nie wyklucza. Chcesz to wchodzisz, nie chcesz... nie ma problemu.
A ja to wszystko i dużo więcej mam za darmo na innym forum.

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Kontakt:

Post autor: yerry » 11 lut 2018, o 21:11

Oczywiście. Wiedza tu zgromadzona szybko się rozprzestrzenia.
Musiałeś za coś zapłacić na tym forum?

bunioopl
Użytkownik

Post autor: bunioopl » 11 lut 2018, o 21:14

Nie na forum.
Jeżeli chodzi Tobie o bt, to na allegro też było. Ale oczywiście dzięki Tobie, a nie dzięki klubowi.

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
Miasto: DZA
Postawił piwo: 27 razy
Otrzymał  piwo: 40 razy

Post autor: Zbyszek01 » 12 lut 2018, o 06:44

bunioopl to że było na tym portalu gdzie mogłeś kupić to było bez zgody autora, dlatego teraz jest inna dystrybucja bo ktoś chciał zarobić na nie swojej pracy.

Wysłane z iPhone 7+
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

bunioopl
Użytkownik

Post autor: bunioopl » 12 lut 2018, o 06:48

Zbyszek, to autor sprzedawał!!!!

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz

Post autor: Zbyszek01 » 12 lut 2018, o 06:49

etac mam pytanie o to twoje forum. Mam w domu 2 szt Orlando, czy te zmiany z wykupem domeny i zmianą dosłownie wszystkiego są twoim dziełem?
Mojej córce się to nie podoba, zięciowi też, wcześniej czyli przed zmianą było (ich zdanie) lepiej.

Wysłane z iPhone 7+
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz

Post autor: Zbyszek01 » 12 lut 2018, o 07:12

Kiedyś było tu pisane na ten temat, sam autor (z tego forum) zgłaszał to jako nadużycie.

Wysłane z iPhone 7+
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

Awatar użytkownika
etac
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: etac » 12 lut 2018, o 10:15

Zbyszek01 pisze:etac mam pytanie o to twoje forum. Mam w domu 2 szt Orlando, czy te zmiany z wykupem domeny i zmianą dosłownie wszystkiego są twoim dziełem?
Mojej córce się to nie podoba, zięciowi też, wcześniej czyli przed zmianą było (ich zdanie) lepiej.

Wysłane z iPhone 7+
zapraszam do dyskusji na właściwym forum, tutaj to offtopic.

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz

Post autor: Zbyszek01 » 12 lut 2018, o 10:20

Na twoim forum trzeba się zarejestrować aby coś poczytać, tu nie. Tu jest jeden model auta a u ciebie wiele a i tak tu jest więcej forumowiczów czyli nie prawdę pisałeś wcześniej.

Dobra, koniec z mojej str.

Wysłane z iPhone 7+
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

huri_khan

Post autor: huri_khan » 15 lut 2018, o 18:44

Zbyszek01 pisze:etac mam pytanie o to twoje forum. Mam w domu 2 szt Orlando, czy te zmiany z wykupem domeny i zmianą dosłownie wszystkiego są twoim dziełem?
Są dziełem kilku osób w tym i mnie.
Zbyszek01 pisze: Mojej córce się to nie podoba, zięciowi też, wcześniej czyli przed zmianą było (ich zdanie) lepiej.
A mogę wiedzieć co było lepiej ?
Lepiej było dla wszelkiej maści hakerów. Forum na starym PHP, którego już żaden hosting nie chciał zaoferować, stary silnik forum, który już także przestał być wspierany.
Nie wspominając o dyktaturze jednego użytkownika, który blokował za co chciał i dosłownie "w dupie" miał tych co go krytykowali.

P.S. Rejestrować się trzeba żeby poczytać sprawy związane z ludźmi typu zloty, spoty. Fora dotyczące marek są otwarte dla wszystkich bez rejestracji.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sugestie, informacje, pytania, zastrzeżenia”