--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpony całoroczne
-
piston
Re: Opony całoroczne
Opony całoroczne to dobry wybór do tych aut, które jeżdżą głównie po mieście. Wiadomo, że miasta są zwykle dobrze i szybko odśnieżane. Zarówno mniejsze drogi jak i te większe. Poza tym w miastach sypią bez sól czesto bez opamiętania. Robi się z tego raczej błoto pośniegowe niż ślizgawica. Opony całoroczne powinny dobrze się sprawdzić. Oczywiście nie jakieś klasy b czy c, ale jak już kupować to np Michelin Crossclimate.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2017, o 06:45 przez piston, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bodex
Obawiam się , że ten Vredestein Quartac 5 jest lepszy od Crossclimate. Tak wynika z testu , osobiście nie jeździłem.
Nie tylko do miasta , a i poza miasto i autostrady -20 st C i do wioski i do lasu wjedziesz i wyjedziesz. I do Zakopanego zimą , na Białkę tatrzańską - basen termalny. I latem do Chorwacji +40 st C
NO PROBLEM !
Świetna udana guma i tyle
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Nie tylko do miasta , a i poza miasto i autostrady -20 st C i do wioski i do lasu wjedziesz i wyjedziesz. I do Zakopanego zimą , na Białkę tatrzańską - basen termalny. I latem do Chorwacji +40 st C
NO PROBLEM !
Świetna udana guma i tyle
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Boguś mówi, że zimowe mogą służyć jako całoroczne
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7JMeemfwO50[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7JMeemfwO50[/youtube]
-
Bodex
Dzisiaj w Seacie oglądałem auta i seryjnie stoją na Vredestein Quartac 5

- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
-
Bodex
- Zbyszek01
- Klubowicz
Z wyglądu felgi i opony to tak wygląda że parę km już zrobiła, dlatego moje pytanie.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
Bodex
Trochę aparat i trochę aura sprawiają wrażenie , stoją na placu miesiacami..wiec kurz , bród ,
- Zbyszek01
- Klubowicz
Nowe dla klienta powinny być niedostępne, przed salonem stoją testowe, demonstracyjne. Z tego co zrobiłeś zdjęcie zdejmujesz tylko tą tabliczkę i pod spodem jest normalny nr rejestracyjny. Niekiedy jeszcze mają auta oklejone reklamami danej marki.
Tak jest w salonie Opla w Świdnicy.
Miałem jako auto zastępcze.
-- 4 lis 2017, o 22:08 --
Koniec spamowania.
Koniec spamowania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
rasm
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: śląsk
Ja się zdecydowałem - w sobotę założyłem Vredestein Quartac 5 - pożyjemy zobaczymy 
-
Bodex
A jeśli stoi ze 30 ? To tez testowe ?Zbyszek01 pisze:Nowe dla klienta powinny być niedostępne, przed salonem stoją testowe, demonstracyjne. Z tego co zrobiłeś zdjęcie zdejmujesz tylko tą tabliczkę i pod spodem jest normalny nr rejestracyjny. Niekiedy jeszcze mają auta oklejone reklamami danej marki.
Koniec spamowania.
Po 3-4 z kazdego modelu.
Nie wiem.nie wnikam
-
Bodex
I jak pierwsze wrażenia ?rasm pisze:Ja się zdecydowałem - w sobotę założyłem Vredestein Quartac 5 - pożyjemy zobaczymy
-
rasm
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: śląsk
Jak na razie OK, w jeździe miejskiej opon nie słychać w ogóle, na trasie nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.
Za krótki okres żeby coś więcej powiedzieć, auto użytkuje głównie żona. Trzeba jeszcze trochę poczekać.
Za krótki okres żeby coś więcej powiedzieć, auto użytkuje głównie żona. Trzeba jeszcze trochę poczekać.
-
Bodex
Zapewniam cię , że będziesz zadowolony i zimą na błocie w śniegu i latem na wakacjach.
oczywiście należy dostosować prędkość do warunków jazdy i nie każdy to pamięta odstęp miedzy samochodami ,bo jazda na zderzaku kończy się na zderzaku bardzo często .
oczywiście należy dostosować prędkość do warunków jazdy i nie każdy to pamięta odstęp miedzy samochodami ,bo jazda na zderzaku kończy się na zderzaku bardzo często .
-
Bodex
Ciekawy komentarz pod tym testem , podważając sens opon letnich i zimowych.
Co sądzicie ?
P.s na Dębicy dobrze mi się jeździło .
" Andrzej Stangierski : Mam 64 lata organizował em 1 sze wyścigi na torze w Miedzianej Gorze zawodowo przejechalem przez 5kontynentow ponad 1600000 tys km w różnych warunkach pogodowych zawsze na oponach całorocznych i mogę z pseudo fachowcami po dyskutować.Dębice uwarzam za jedne z najlepszych opon na świecie .Inni to tylko fałszywy marketing .Można zorganizować rajd dookoła Świata na dystansie 40000 tys km natych i innych oponach i to byłby prawdziwy test dla producentów z powtarzaniem Andrzej.Stangierski Kielce. "
Co sądzicie ?
P.s na Dębicy dobrze mi się jeździło .
" Andrzej Stangierski : Mam 64 lata organizował em 1 sze wyścigi na torze w Miedzianej Gorze zawodowo przejechalem przez 5kontynentow ponad 1600000 tys km w różnych warunkach pogodowych zawsze na oponach całorocznych i mogę z pseudo fachowcami po dyskutować.Dębice uwarzam za jedne z najlepszych opon na świecie .Inni to tylko fałszywy marketing .Można zorganizować rajd dookoła Świata na dystansie 40000 tys km natych i innych oponach i to byłby prawdziwy test dla producentów z powtarzaniem Andrzej.Stangierski Kielce. "
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Tyle warty co reszta komentarzy pod tym artykułem. Internet wszystko przyjmie.
Z Onet pl. komentarz jakiegoś artykułu
"trzeba wyslac hofmana do odpowiedniego lekarz i wsadzic w samolot zeby wyrznal przy predkosci 200 km na godz w drzewo pozdrawiam andrzej stangierski kielce,"
Pewnie ten sam i wszystko wie
Z Onet pl. komentarz jakiegoś artykułu
"trzeba wyslac hofmana do odpowiedniego lekarz i wsadzic w samolot zeby wyrznal przy predkosci 200 km na godz w drzewo pozdrawiam andrzej stangierski kielce,"
Pewnie ten sam i wszystko wie
-
Bodex
Oczywiście każdy sceptyk może wszystko zanegować bo internet wszystko przyjmie .
- wojtekski
- Użytkownik
- Auto: insignia, 207cc
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Suwałki
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Ja mogę ci powiedzieć tylko tyle że sąsiad z boku kupił nówkę forda kuga na całorocznych w tamtym roku to jeździł do serwisu że napęd mu nie działa ,źle jeździ i tym podobne historie serwis sprawdzał systemy i były oki w końcu założył normalne zimówki i powiedział że nigdy więcej całorocznych a jakie miał to nie wiem więc to że seryjnie stoją na takich o niczym nie świadczy.Teraz na lato przyprowadził roczną bmw też na całorocznych to od razu wywalił też a jaka firma to nie mam pojęcia. Także chyba coś w tym było.