Te szarpania i chrobotania to ponoć norma przy uszkodzonym haldexie i jeździe np. po rondzie.
Przed chwilą zrobiłem jazdę próbną i wszystko działa, ikona TC się podświetlała przez chwilę, ale czułem, że fura się odpycha na 4 łapach zarówno przy ostrzejszym starcie, jak i lekkim zarzuceniu tyłem.
-- 7 paź 2017, o 22:18 --
Zastanawia mnie cały czas ten błąd:
U0121-74,Utrata komunikacji z modułem sterującym elektronicznego układu hamulcowego, błąd sumy kontrolnej sygnału szyny
Te moduły są połączone, haldex sam w sobie raczej jest sprawny, w takim wypadku brak komunikacji z modułem hebli chyba mógł wpłynąć na pracę napędu. Tak samo, gdyby sfiksował np. czujnik skrętu, to haldex też nie miałby pełnej informacji o tym, co się dzieje z autem, co prawdopodobnie wpłynęłoby na jego pracę, dobrze kombinuję?
-- 12 paź 2017, o 21:04 --
Profilaktycznie oddałem auto do warsztatu (specjalizują się w Oplu i mam do nich blisko, jak się wyłożą, to jadę na Trakt Brzeski). We wtorek trochę pojeździłem po szutrze i błocie i błąd raz pojawił się błąd na zegarach, nie pamiętam kodu błędu, ale dotyczył wycieku pompy. Dziś napęd był sprawdzany i wszystko jest suche, zero oznak wycieków. Jutro badają dalej, ciekawe, co wyjdzie.