--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia 2017 - next generation
- etac
- Użytkownik
- Auto: brak
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: SBE
- Otrzymał piwo: 11 razy
- Kontakt:
Re: Insignia 2017 - next generation
No to dzisiaj po prawie 4 miesiącach poznałem datę produkcji. W połowie września już będzie.
-
LEM
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Grand Sport
- Miasto:
Cześć.
Nie wiem, czy poprzednie wersje insignii to posiadały (to mój pierwszy Opel) ale kupującym naprawdę polecam światła matrycowe. Ciężko je sprawdzić teraz na jazdach testowych, gdy długie dni są, ale naprawdę robią robotę i jestem nimi zachwycony.
Nie wiem, czy poprzednie wersje insignii to posiadały (to mój pierwszy Opel) ale kupującym naprawdę polecam światła matrycowe. Ciężko je sprawdzić teraz na jazdach testowych, gdy długie dni są, ale naprawdę robią robotę i jestem nimi zachwycony.
- etac
- Użytkownik
- Kontakt:
kombi z 8ATgenioslav pisze:etac- 6 miechów?? Cóż to za wersja? Kombi?
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Slyszalem że maja obsuwe z tą skrzynią, bo z samym autem pewnie nie byloby problemu.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
- etac
- Użytkownik
- Kontakt:
No i to prawda. Jakbym zamówił z zwykła skrzynią - już bym jeździł. Auto zamówione miesiąc po mnie z podobnym wyposażeniem, ale z ręczna skrzynia, wyjechało z salonu w zeszłym tygodniu.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Tyle, że ręczna skrzynia w B20DTH to podobno nadal... F40! Zostało im w magazynach trochę F40 po Insigniach i Vectrach, to i obsuwy nie ma. 
M.
M.
-
LEM
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Grand Sport
- Miasto:
Marketingowcy ewidentnie nie przemyśleli tego sloganu, że Insignia to już premium.
Marketingowcy, bo nie wierze że konstruktorom w ogóle i księgowym w szczególności taka idea przyświecała. Opel to na pewno nie premium i teraz każda redakcja będzie to wypunktowywać - i słusznie.
Marketingowcy, bo nie wierze że konstruktorom w ogóle i księgowym w szczególności taka idea przyświecała. Opel to na pewno nie premium i teraz każda redakcja będzie to wypunktowywać - i słusznie.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Pewnie nie, ale wczoraj pod super hotelem nie prezentowała się gorzej niż te wszystkie premium, które tam stały.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
-
mirpo
- Użytkownik
- Auto: Astra 2.0 cdti ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: WPR
Jest nowa to i prezentuje się ładnie. Jak się opatrzy to będzie już inaczej.
Ostatnio usiadłem sobie w salonie do nowej Insigni. Była jakaś strasznie biedna, nie było elementu który jakoś by zachwycił we wnętrzu. I co mnie najbardziej zaskoczyło, a nawet kopara mi opadła, to zegary... Identyczne jak mam w Astrze z 2011 r. Skoro nowa Isia miała być takim lux produktem to mogli się jednak skusić na oferowane już tylko tych najnowszych zegarów... Ogólnie siedząc za kierownicą to duuuużo wspólnego z Astrą K, która premierę miała w ubiegłym roku.
Ostatnio usiadłem sobie w salonie do nowej Insigni. Była jakaś strasznie biedna, nie było elementu który jakoś by zachwycił we wnętrzu. I co mnie najbardziej zaskoczyło, a nawet kopara mi opadła, to zegary... Identyczne jak mam w Astrze z 2011 r. Skoro nowa Isia miała być takim lux produktem to mogli się jednak skusić na oferowane już tylko tych najnowszych zegarów... Ogólnie siedząc za kierownicą to duuuużo wspólnego z Astrą K, która premierę miała w ubiegłym roku.
- etac
- Użytkownik
- Kontakt:
Zegary które widziałeś to standard, a lepsze są za 3500 z Head Up Display
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
No ale to nic dziwnego, manuale leżą na półce a i pewnie gotowe auta stoją na placu.etac pisze:Jakbym zamówił z zwykła skrzynią - już bym jeździł.
Jak zamówienie jest mocno zindywidualizowane to i produkcja od podstaw, łącznie z wiązkami kablowymi.
Oficjalna premiera była 24 czerwca, a nie w marcu.
- etac
- Użytkownik
- Kontakt:
ale zamówienia przyjmowali od końca lutego z informacją ze pierwsze kombi będą na koniec czerwca, ale nie na koniec sierpnia 
- wassermann
- Zapaleniec
Dziś pierwszy raz pomacałem nową Insi. Wrażenia dwojakie.
Z sylwetką zaczynam się "przegryzać". Jest demo w białym kolorze na 20" felgach (2.0T 4x4) i wygląda dobrze. Dodać OPC-Line lub GSi i będzie naprawdę ładnie. No i te Brembo cieszą bardzo, wyglądają zacnie, to jest ta klasa wyżej.
Wnętrze bardziej przestronne. Fotel ustawiony "pode mnie" (w mojej Insi mam do oporu w tył) wreszcie nie miażdzy nóg pasażerom z tyłu. Pozycja za kierownicą dobra.
Fotel AGR (półskóra) nie sprawia tak dobrego wrażenia jak ten w starszej Insignii. Jest jakiś biedniejszy, chyba słabiej trzyma na boki, do tego za bardzo zwęża się ku górze - stracił masywność. Pozostaje wierzyć, że po 8 godzinach jest równie wygodny jak ten starszy.
Z minusów - mimo wszystko bardziej wieje tandetą... Jak widać ją gołym okiem, to ciekawe na czym oszczędzili tam, gdzie nie widać?
Kierownica jakaś taka biedna, zwłaszcza zwykła. Sportowa OPC-Line już bardziej mięsista, ale też daleko jej do ślicznej kiery z Insi FL. Przyciski w kierownicy wyglądają jak z chińskiej zabawki. Środek kiery (airbag) jak z byle Astry. A włącznik świateł (pokrętło - mini) i wajcha kierunkowskazów to żenada - patyk jak z najprostszej Corsy! Zdecydowanie klasa niższa.
Lokalizacja pokręteł klimatyzacji (dobrze że pokrętła) kompletnie nietrafiona - przy moim odsunięciu fotela (mimo pionowego ustawienia oparcia) nie dosięgam tam ręką bez odrywania pleców.
Ciekawe jak oświetlenie wnętrza - czy ma te wszystkie smaczki, detale, diody we wnękach klamek i świecącą na lewarek biegów, ładne oświetlenie przełączników? W Insi FL to dodaje dużo smaku.
W salonowej sztuce odpadał boczek ze słupka A... Aha, no i nie ma regulacji wysokości mocowania górnego pasów!!! W Vectrze dało się regulować nawet z tyłu...
Tylna kanapa jakaś lipna. Poprzednie siedzisko było masywne, a w nowej Insi jest cienkie jak złożony koc... Polecam rzucić okiem! Nawet gniazda pasów bezpieczeństwa nie mieszczą się w siedzisku, tylko wystają. Słabo to wygląda. A już zwłaszcza pas środkowy - jakby był dorobiony przez Zenka w warsztacie. Duży krok w tył.
Nie wiem. Będę musiał pojeździć tą 2.0T demo, pewnie we wrześniu po urlopie, jak pojadę do ASO ze swoją Insi na dalsze poszukiwania powodu zacinającego się sprzęgła (od roku się z tym wożę).. Ale najpierw przywiążę sobie lewą nogę, bo nie umiem jeździć automatem
M.
Z sylwetką zaczynam się "przegryzać". Jest demo w białym kolorze na 20" felgach (2.0T 4x4) i wygląda dobrze. Dodać OPC-Line lub GSi i będzie naprawdę ładnie. No i te Brembo cieszą bardzo, wyglądają zacnie, to jest ta klasa wyżej.
Wnętrze bardziej przestronne. Fotel ustawiony "pode mnie" (w mojej Insi mam do oporu w tył) wreszcie nie miażdzy nóg pasażerom z tyłu. Pozycja za kierownicą dobra.
Fotel AGR (półskóra) nie sprawia tak dobrego wrażenia jak ten w starszej Insignii. Jest jakiś biedniejszy, chyba słabiej trzyma na boki, do tego za bardzo zwęża się ku górze - stracił masywność. Pozostaje wierzyć, że po 8 godzinach jest równie wygodny jak ten starszy.
Z minusów - mimo wszystko bardziej wieje tandetą... Jak widać ją gołym okiem, to ciekawe na czym oszczędzili tam, gdzie nie widać?
Kierownica jakaś taka biedna, zwłaszcza zwykła. Sportowa OPC-Line już bardziej mięsista, ale też daleko jej do ślicznej kiery z Insi FL. Przyciski w kierownicy wyglądają jak z chińskiej zabawki. Środek kiery (airbag) jak z byle Astry. A włącznik świateł (pokrętło - mini) i wajcha kierunkowskazów to żenada - patyk jak z najprostszej Corsy! Zdecydowanie klasa niższa.
Lokalizacja pokręteł klimatyzacji (dobrze że pokrętła) kompletnie nietrafiona - przy moim odsunięciu fotela (mimo pionowego ustawienia oparcia) nie dosięgam tam ręką bez odrywania pleców.
Ciekawe jak oświetlenie wnętrza - czy ma te wszystkie smaczki, detale, diody we wnękach klamek i świecącą na lewarek biegów, ładne oświetlenie przełączników? W Insi FL to dodaje dużo smaku.
W salonowej sztuce odpadał boczek ze słupka A... Aha, no i nie ma regulacji wysokości mocowania górnego pasów!!! W Vectrze dało się regulować nawet z tyłu...
Tylna kanapa jakaś lipna. Poprzednie siedzisko było masywne, a w nowej Insi jest cienkie jak złożony koc... Polecam rzucić okiem! Nawet gniazda pasów bezpieczeństwa nie mieszczą się w siedzisku, tylko wystają. Słabo to wygląda. A już zwłaszcza pas środkowy - jakby był dorobiony przez Zenka w warsztacie. Duży krok w tył.
Nie wiem. Będę musiał pojeździć tą 2.0T demo, pewnie we wrześniu po urlopie, jak pojadę do ASO ze swoją Insi na dalsze poszukiwania powodu zacinającego się sprzęgła (od roku się z tym wożę).. Ale najpierw przywiążę sobie lewą nogę, bo nie umiem jeździć automatem
M.
-
pawelwor
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Lublin
Ma ktoś jakiś filmik pokazujący jak działa w nowej insignii kamera 360°? Na necie coś znaleźć nie mogę, jedynie wpisy, że ma..
- wassermann
- Zapaleniec
Pół roku czekania
A teraz pozostaje życzyć frajdy z użytkowania!
OPC-Line - i prawidłowo
Napisz jak sprawuje się nowy automat.
M.
OPC-Line - i prawidłowo
Napisz jak sprawuje się nowy automat.
M.
- ZiGi
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST 130KM
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Dębe Wielkie
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
To teraz pierwsza rzecz do zrobienia, detailing i ceramika.
Gratulacje i bezawaryjności.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Gratulacje i bezawaryjności.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam ZiGi