--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Luźne pogaduchy

...na tematy kwadratowe i podłużne
ODPOWIEDZ
AydeeN
Nowicjusz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Re: Luźne pogaduchy

Post autor: AydeeN » 2 kwie 2017, o 21:13

Panowie, liczę na odpowiedź na pytanie, które mnie nurtuje :/
Czy wy również macie "przerwaną" uszczelkę przy dachu panoramicznym? Chodzi mi o tył auta, czy wasza uszczelka, która się tam znajduje jest również przecięta na środku?

Awatar użytkownika
michalm83
Użytkownik
Auto: Opel Insignia
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Post autor: michalm83 » 20 kwie 2017, o 08:35

Ja po 15 latach w 2015r wybrałem sie na prawko kat A. Te pytania to jakaś masakra.Niestety po przejechaniu 1miliona Km człowiek na już swoją wizję na przepisy i jazdę . Zdawałem 3 razy i dałem sobie spokój :D
Teraz pracuje poza PL i nie mam czasu dokończyć
Nie wiem jak teraz ale chyba nie lepiej.

Bodex

Post autor: Bodex » 22 kwie 2017, o 21:08

89r ,Darłówko , 40 eskadra ratownictwa morskiego i śmigłowców do zwalczania okrętów podwodnych.

Smarować jak sie da i modlić się .
Q każdym razie jak opel pokaże kopyto , to złamanego szeląga nie wyłożę tylko do żyda i jak najdalej z nim.
Ale póki jedzie to dbam jak o swoje .

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Robert KOTYCKI

Post autor: Robert KOTYCKI » 26 kwie 2017, o 21:25

[quote="Bodex"]89r ,Darłówko , 40 eskadra ratownictwa morskiego i śmigłowców do zwalczania okrętów podwodnych.

@Bodex w tym okresie co ty piszesz nie było takiej Jednostki :lol: 40 eskadry w Darłwie .z tego co pamietam to ,tam był 7 Pułk Lotnictwa Specjalnego do 91r albo 94 w tym okresie już mundur nosiłem i nie przypominam sobie takiej jednostki ,a może to było faktyczne 238 lat temu :D .

Bodex

Post autor: Bodex » 27 kwie 2017, o 06:42

To była filia , z Simirowic , tam samoloty ,a w Darłówku śmigłowców , 40 eskadra , takich rzeczy sie nie zapomina a DKL miał wywołanie radiowe szczerbiec 27 , wszystkie loty siedziałem na radiostacji UKF .
Testowali też Sokoła i oblatywał go szef sztabu Marynarki Woj. Kom.Podporucznik Smolarek . ale to jest nie na temat. OT.

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Robert KOTYCKI

Post autor: Robert KOTYCKI » 27 kwie 2017, o 07:22

No spoko nikt nie podejrzewa cię o kłamstwo przeczytałem post i się zdziwiłem samodzielna kompania w latach 80 :o Tak jak piszesz takie rzeczy się nie zapomina ;) jak sam napisałeś pozdro !

Awatar użytkownika
markogl
Użytkownik
Auto: insignia ST
Kod silnika: A20DTJ
Miasto: SRC

Post autor: markogl » 27 kwie 2017, o 08:08

Miałem kumpla w Darłówku na śmigłowca razem konczylismy w 86r szkolke młodszych specjalistów ubezpieczenia lotów w Grudziadzu/4miesiace/ ja trafiłem do
2 Pułk Lotnictwa Myśliwskiego w Goleniowie na radionamiernik.oh to byly czasy nowy rozdział w zyciu.

Awatar użytkownika
Mario
Użytkownik
Auto: Insignia Exlusive
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2018
Miasto: Warszawa-Bemowo
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: Mario » 29 kwie 2017, o 13:15

Zatankowałem do pełna i przyjemny widok się ukazał, zawsze miałem po ok. 950 km, przy czym w trakcie jazdy suma przejechanych km i pozostałych do przejechania przekraczała 1000 km

Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

AydeeN
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: AydeeN » 21 cze 2017, o 16:45

Obrazek

Bejsbol z bagażnika się wyciąga... I weź tu wejdź do tego samochodu jak taki Janusz usadzi Ci grubą dupę zamiast stanąć po środku i nie zawadzać nikomu, to stanie jak najbliżej Ciebie. Brak słów.
Kostrzyn Wielkopolski - parking Biedronki

Awatar użytkownika
Rooff_
Zapaleniec
Auto: Insignia ST przedlif
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 128 razy

Post autor: Rooff_ » 21 cze 2017, o 19:28

No to miejsce nie nadawało się do zaparkowania, chyba że motorem :P
Bo z lewej strony gość stoi na linii i Isia również ;)
Także moim zdaniem po trochu "winy" każdego z kierowców...

Niestety jest to dość częsty skutek parkowania na odwal się - szczególnie pod marketami lub tam gdzie się wydaje, że jest stosunkowo dużo miejsca. Czasami dwie kostki brukowe w prawo lub w lewo lub po prostu parkowanie ze starannością i można takich sytuacji uniknąć...

AydeeN
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: AydeeN » 21 cze 2017, o 19:57

Ja gdy parkowałem niestety nie miałem możliwości korygowania ruchu, ponieważ mój pasażer by nie wysiadł oraz kierowca z mojej prawej by też nie miał możliwości wejścia. Było miejsce wolne, wjechałem i nikt nie miał problemu. Gdyby typo z Hondy zrobił korektę lekko w lewo oszczędził by nerwów każdemu. Jeśli widzi, że nie ma miejsca, to na jaką cholerę się tam pcha? Ja gdy widzę, że miejsce wolne jest, ale za ciasno to szukam innego, a nie pakuję się na chama jak w/w imbecyl. Z lewej to tam wgl. wyjechał za linię, ja byłem na linii także ten :P Naprawdę, stanął by lekko po lewej i oszczędził by kłopotu, a tak to musiałem wyzywać typa, już nawet nie będę cytował ale od pań lekkich obyczajów itd. Po prostu nie mam nerwów na takich ludzi, którzy robią wszystko na pałę.

Na początku miło do gościa zagaduję, że nie dam rady wejść do samochodu, a ten do mnie z ryjem. No nie cierpię tego typu polaczków. No idioci i tyle no. Nie wytrzymałem i musiałem go zwyzywać bo inaczej to bym chyba musiał to wyładować na jego gruzie.

Awatar użytkownika
Rooff_
Zapaleniec
Auto: Insignia ST przedlif
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 128 razy

Post autor: Rooff_ » 21 cze 2017, o 20:13

No to właśnie się tak dzieje - reakcja łańcuchowa. Jeden zaparkuje lekko w prawo, drugi też musi i tak to prowadzi do tego, że ktoś musi stanąć na linii.

Kiedyś kolega mi opowiadał taką sytuację spod Mc Donalda: stało jedno auto zaparkowane prawidłowo, miejsca generalnie dużo. Przyjechał gość dużym, konkretnie szerokim samochodem i stanął obok tego dobrze zaparkowanego, niby w liniach, tylko że stosunkowo blisko. Jak już zaparkował tą swoją krową, ten drugi kierowca prosił go żeby zaparkował gdzieindziej, bo jest miejsce a tu jest ciasno itd. Ten do niego, że o co mu chodzi, on stoi w liniach i poszedł...
Jakież było jego zdziwienie, gdy wrócił - po drugiej stronie stał inny samochód również dobrze zaparkowany, tyle że przez gabaryty tamtego stali tak, że ten z tej krowy nie mógłby otworzyć drzwi. I oczywiście z ryjem do tego drugiego gościa co podjechał później (siedział w aucie)... Ten w odpowiedzi 'o co Panu chodzi - ja stoję w liniach'...
Coś tam chciał się niby rzucać, ale gabaryty, łysina i tatuaże tego kolesia go trochę stemperowały :P
Żadnen z dwóch bocznych samochodów nie planowały odjechać, więc gość wchodził do auta przez bagażnik ;)

Kierowcy tych samochodów po bokach to byli miejscowi koledzy :P

AydeeN
Nowicjusz
Miasto:

Post autor: AydeeN » 21 cze 2017, o 20:21

Dobrze tam poduczyli gościa :D Nie no, ja tego po prostu nie rozumiem. Polak rodak, a odwala takie coś, żeby komuś utrudnić życie... Po co to? Naprawdę, po co, na co to? Ktoś do Ciebie miły podchodzi, zagaduje, czy nie da rady się przestawić, a ten z ryjem i idzie w długą. Nie rozumiem takich ludzi naprawdę... Chyba kanapki im w szkole kradli, bo innego wytłumaczenia po prostu nie widzę. Ewentualnie zazdrość. Widzi samochód warty więcej niż on zarobi przez połowę życia, to musi utrzeć nosa bo co to, on ma, a ja nie mam? Poczekej no, jo ci pokoże!

angel_dark666
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTJ
Miasto: Irlandia
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: angel_dark666 » 25 cze 2017, o 22:40

Heheh skąd ja to znam, ostanio na parkingu pod centrum handlowym zastawił mnie ktoś z suzuki swift, byłem z kumplem , wynieśliśmy mu auto na do parku z wózkami sklepowymi bo był zaraz obok, mina gościa bezcenna:)

Ania

Post autor: Ania » 6 lip 2017, o 09:45

Tak poniekad , to od wczoraj jeżdzimy trochę francuzami :?

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 6 lip 2017, o 10:40

Już benzynowe silniki PSA są w nowych oplach.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
KaMYk
Zapaleniec
Auto: Dodge Charger R/T
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2014
Miasto: Mochowo
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 12 razy

Post autor: KaMYk » 6 lip 2017, o 11:12

Corsa E już wyjdzie w 2019 roku na bazie C3 a miał być w 2018 lift E

kicaj
Użytkownik
Auto: I
Rok produkcji: 2015
Miasto: B/DE
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: kicaj » 6 lip 2017, o 18:48

Tak się zastanawiam jaki grill gazowy polecacie - jakiej marki i jakiej wielkości, oraz na co zwrócić uwagę przy kupnie.

Trochę się zorientowałem i wychodzi że 3 palniki i że Weber. Dobrze kombinuję?

Do tej pory byłem zwolennikiem tradycyjnych, ale ponoć gazowy jest wygodniejszy w użyciu.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
mxw
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Poznań
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: mxw » 10 lip 2017, o 01:07

Takie tam dzisiaj rano z trasy...