https://www.youtube.com/watch?v=5lKBRsv2Q_U
Zapraszam
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

46500 mil rok 2011 właściciel od 5 lat. Kupiona w aso vauxhalla. Co do dpf nic z nim nie robiłem tak jak wyżej pisałem. Zobaczymy co dalej, ale chyba nie będę musiał wymieniaćxylarion pisze:Przy jakim przebiegu padło Ci turbo? Który rok Iśka? Po tym "zalaniu" jakoś czyściłeś dpf?lukaszUKlukasz pisze:Ja miałem problem z turbo lała olejem w wydech (wymienione turbo) myślałem ze nie uratuje dpfu wypalanie wychodziło mi od 130-200km max. Wypalał mi się na trasie do 27%.średnio na 10km przybywało 3%-4% teraz miałem wypalenie po 210km jazdy miejskiej wypalanie na expresówce i odziwo zeszlo do 7% i od tamtej pory wychodzi ze na ok 10km przybywa od 1-2%
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Insignia 2.0 cdti 160KM A20DTH ST 2013r
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
xylarion pisze: Główny wniosek jaki mi się nasuwa to:
1. Podczas wypalania w mieście, dpf wypala się chyba nieznacznie szybciej, ale w mniejszym stopniu. Ostatnio wypalił mi się do 34%
2. Regeneracja w trasie trwa chyba nieco dłużej, ale wynik jest dużo lepszy. 19%.
Myślę że gdyby w ostatnich 20% do zakończenia wypalania nie korek to pewnie wypaliłby się do 10-14%.
Mam podobne spostrzeżenia jak koledzy wyżej:darek0808 pisze:To i ja się podzielę doświadczeniem przy wypalaniu Dpf. Jeżdżąc w koło komina zawsze kończyłem wypalanie na około 30%. Albo korki, albo dojazd do domu więc wypalał sie też na postoju. Przebiegi zwykle w okolicach 400 -500km. Ostatnio trasa z Chorwacji, wypalanie na autostradzie do 8 %, przybywało dokładnie 1% na 32 km, ale pusta droga była.
Opisz w jakich warunkach zaczął się wypalać? Który rok auta? Jaki przebieg? Masz diodę też czy tylko na appce sprawdzasz?bartekb14 pisze:Mam pytanie, czemu dfp zaczyna wypalanie przy 55% zauwazylem po aplikacji i diodzie zapalonej. Czyżby dpf się kończy?