--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
Re: Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann
Biały samochód lubi który zatruwa powietrze ale małych białych piesków już nie bo obstają trawniczek 
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Bidoka w Łańcucie, Insignia Wassermanna w sumie niedaleko od niej, jej Pan też pewnie po pracy pije zimno piwo. Ja właśnie i nareszcie też.
Pyszne greckie piwo, dopiero przyleciałam
, dopiero zaczynam próbować specjałów tuziemców.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Radio 357 :)
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 40 razy
Musiało minąć aż sześć (!) lat i 80,000 km, żeby moja spotkała koleżankę i to od razu równolatkę z tej samej klasy
Chyba nawet taką, z którą jadłaby z jednej michy, bo dawno temu przelotnie widziała na stacji taką o rok młodszą, co żywiła się z czarnego dystrybutora
Chwilę czekałem, aby pochwalić ładne auto, ale właściciel się nie zjawił, a mnie gonił już czas i zmęczenie.
23.07.2024, Tarnów, parking przy Auchan niedaleko zjazdu z A4. A chwilę potem pykło 80,000 km na drogowym odcinku lotniskowym pod Dębicą.
M.
23.07.2024, Tarnów, parking przy Auchan niedaleko zjazdu z A4. A chwilę potem pykło 80,000 km na drogowym odcinku lotniskowym pod Dębicą.
M.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Zestaw „na bogato”
i w sumie bardzo rzadki
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Pięknie wyglądają.
@dokia ma rację, rzadko się spotyka 2 za jednym razem.
@dokia ma rację, rzadko się spotyka 2 za jednym razem.

- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Żeby GSI dobrze wyglądała to muszą być TE 
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
To miałeś farta. Ja 2 razy tylko mijałem się z inną GSI. Raz srebrną w okolicach Lublina i białą w Giżycku 
- wassermann
- Zapaleniec
Srebrna w okolicy Lublina to mogłem być ja, bo od 2 lat kręcę się po S17 z większą intensywnością
Nie pamiętasz kiedy i na której drodze to było?
Jak zamawiałem GSi pod koniec przyjmowania zam. na 2.0T, to w Polsce było ok. 30 złożonych zamówień, z tego tylko ja wybrałem srebrny kolor - handlowiec przy mnie przeglądał listę. Oczywiście mogła dojść jakaś sprowadzona.
M.
Jak zamawiałem GSi pod koniec przyjmowania zam. na 2.0T, to w Polsce było ok. 30 złożonych zamówień, z tego tylko ja wybrałem srebrny kolor - handlowiec przy mnie przeglądał listę. Oczywiście mogła dojść jakaś sprowadzona.
M.
- wassermann
- Zapaleniec
No to nie odtworzymy z pamięci. Ale im dawniej, tym większa szansa, że to była *ta jedyna srebrna* 
Jeśli na drodze S17 i w kierunku Warszawy jechała, to mogłem być ja. Zwykle o takich porach zdarzało mi się wyjeżdżać spod Zamościa w kierunku na Gdańsk, tak że Lublin mijałem późnym popołudniem/ wieczorem. Ale ja sobie białej GSi na kontrkursie nie przypominam, chyba że masz dobre oko i mnie na eSce przez barierki dostrzegłeś.
M.
Dodano po 5 minutach 3 sekundach:
Różniliśmy się 3 elementami: Tamta miała aktywny radar (osłona anteny w grillu), nie miała natomiast paskudnej wycieraczki, ale i spojlera GSi na klapie. Większy spojler - opcja "TU1" za jedyne 450 zł był o tyle problematyczny, że wydłużał czas oczekiwania na auto o 1.5 miesiąca, o czym byłem poinformowany przy składaniu zamówienia i co wówczas ogromnie było mi na rękę - bo o ile z zamówieniem mi się spieszyło (zakończenie produkcji) to z odbiorem zupełnie mi się nie spieszyło.
M.
Jeśli na drodze S17 i w kierunku Warszawy jechała, to mogłem być ja. Zwykle o takich porach zdarzało mi się wyjeżdżać spod Zamościa w kierunku na Gdańsk, tak że Lublin mijałem późnym popołudniem/ wieczorem. Ale ja sobie białej GSi na kontrkursie nie przypominam, chyba że masz dobre oko i mnie na eSce przez barierki dostrzegłeś.
M.
Dodano po 5 minutach 3 sekundach:
I nawet takie same fotele kubełkowe - co nie jest regułą w GSi (patrząc po ogłoszeniach) bo w niejednej są zwykłe AGR.
Różniliśmy się 3 elementami: Tamta miała aktywny radar (osłona anteny w grillu), nie miała natomiast paskudnej wycieraczki, ale i spojlera GSi na klapie. Większy spojler - opcja "TU1" za jedyne 450 zł był o tyle problematyczny, że wydłużał czas oczekiwania na auto o 1.5 miesiąca, o czym byłem poinformowany przy składaniu zamówienia i co wówczas ogromnie było mi na rękę - bo o ile z zamówieniem mi się spieszyło (zakończenie produkcji) to z odbiorem zupełnie mi się nie spieszyło.
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Czemu chciałeś mieć wycieraczkę na tylnej szybie? Ona była w pakiecie zimowym konieczna? Czy za usunięcie jej trzeba było dopłacać? On miał pakiet zimowy?
- wassermann
- Zapaleniec
@Dokia, z czysto praktycznych względów. Samochód, oprócz moich wyjazdów, miał służyć żonie do codziennych dojazdów miejsko-podmiejskich do/z pracy w warunkach, gdzie w ruchu przydaje się dobra widoczność we wstecznym lusterku. Sam też nie wyobrażam sobie całej „zapadanej” szyby - może podczas szybkiej jazdy ta się oczyszcza od pędu powietrza, bo w trasie faktycznie nie sięgam do włącznika, ale w mieście podczas opadów co chwila sobie przecieram szybę. Jak się jeździ w dużym natężeniu ruchu, na drogach wielopasmowych, skacząc z pasa na pas, to dobra widoczność dookólna jest bezwzględnie konieczna dla zachowania pełnej świadomości sytuacyjnej
Takim jestem pierrrdołą, moja żona identyczną. Tak samo nie uznajemy montowania/zawieszania czegokolwiek w obszarze przedniej szyby, a jak widzę ile szpeju niektórzy mają poinstalowane, to wiem, że od takich na drodze lepiej trzymać się z daleka.
Wycieraczka była całkowicie niezależnym, niepakietowym i opcjonalnym dodatkiem.
M.
Wycieraczka była całkowicie niezależnym, niepakietowym i opcjonalnym dodatkiem.
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja przecież też miałam wycieraczkę ale wiem chociażby stąd że ludzie jej nie lubią i twierdzą że szpeci i ogólnie jest blee
. Teraz też mam wycieraczkę chociaż krótką i grubą i ona chyba nie odgina się do mycia bo nie umiem tego zrobić
Z dyndaczy na przedniej szybie mam leciutko wystający różaniec ( okręcony za lusterkiem wstecznym) bo mama przywiozła z Ziemi Świętej i kazała zawiesić w brązowej Insigni bo sobie ubzdurała że te auto chce mnie zabić
a to ja tak tłukłam brązową swego czasu że w pół roku wymieniłam tylny zderzak, oba lewe drzwi i lewy błotnik ![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Z dyndaczy na przedniej szybie mam leciutko wystający różaniec ( okręcony za lusterkiem wstecznym) bo mama przywiozła z Ziemi Świętej i kazała zawiesić w brązowej Insigni bo sobie ubzdurała że te auto chce mnie zabić
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
To był sam Lublin jak kojarzę od strony Kraśnikawassermann pisze: ↑25 lip 2024, o 11:00No to nie odtworzymy z pamięci. Ale im dawniej, tym większa szansa, że to była *ta jedyna srebrna*
M.
-
Marek1972
- Forumowicz
- Auto: Insignia2019
- Kod silnika: B15XFL
- Miasto: Opole
- Otrzymał piwo: 4 razy
Hej🖐. Pytanie po jakim przebiegu robiłeś wymianę w napędach
. Jeszcze nie mam auta , ale już pytam
. Na swój rozum myślę po 60tys km ,ale pytam doświadczonego 
- wassermann
- Zapaleniec
Mam samochód w najmie długoterminowym i do extra wymiany musiałbym dopłacić. To sobie zrobi następny użytkownik w pakiecie startowym, przynajmniej będzie miał pewność, że ma zrobione 
Wszystko przy 80 tys. km działa jak należy, zarówno napęd 4x4 jak i płynność automatu, więc liczę że jak przy 100 tys. km ktoś następny* sobie wymieni, to będzie akurat w porę.
U Ciebie w Skodzie będzie DSG, tam podejście do wymiany oleju jest istotne, a hydrokinetyka czasami lepiej nie ruszać jeśli ten pracuje normalnie.
*Za rok planuję wykup i sprzedaż Insignii. Niestety, czas płynie i bardzo mnie to smuci, bo drugiego tak pasującego mi auta chyba nigdy mieć/użytkować już nie będę.
M.
Wszystko przy 80 tys. km działa jak należy, zarówno napęd 4x4 jak i płynność automatu, więc liczę że jak przy 100 tys. km ktoś następny* sobie wymieni, to będzie akurat w porę.
U Ciebie w Skodzie będzie DSG, tam podejście do wymiany oleju jest istotne, a hydrokinetyka czasami lepiej nie ruszać jeśli ten pracuje normalnie.
*Za rok planuję wykup i sprzedaż Insignii. Niestety, czas płynie i bardzo mnie to smuci, bo drugiego tak pasującego mi auta chyba nigdy mieć/użytkować już nie będę.
M.
-
Marek1972
- Forumowicz
- Auto: Insignia2019
- Kod silnika: B15XFL
- Miasto: Opole
- Otrzymał piwo: 4 razy
Zapomniałem , to jest plus najmu, leasingu zazwyczaj auto przetrwa ten czas bez wymian
. Widzę, że jeździmy podobnie , więc niedużo. Będę monitorował, choć niemalże wszyscy kupujący to leasing, wynajem, więc wiadomo, a ja raczej chcę na dłużej niż obecna insignia . Skrzynia wiadomo trzeba , napęd też, choć nie rozumiem ,że jak ok to czasem lepiej nie ruszać
. Czytałem, że w napędach potrafi się zrobić masło, też nie ma lekko i olej pracuje w ciężkich warunkach , więc obstawiam jakiś błąd przy wymianie i stąd opinie ,że lepiej nie ruszać. Nie znam się, może oprócz wymiany potrzebne jest jakieś programowanie , czy jak to fachowo i stąd po wymianie problemy
. Zobaczymy może znajdę firmę specjalizującą się takimi wymianami , w Aso różny stosunek do tego , jak będą to robić bezproblemowo i nie będą stękać, powierzę im . Mam czas na rozeznanie się, narazie jeszcze czekam na auto, potem trzeba się pocieszyć, a na pielęgnację przyjdzie czas
🖐
- wassermann
- Zapaleniec
W Haldexie czy Twinsterze 4x4 i przekładni wymieniłbym olej po tych 60 tys. km - prewencyjnie. Ale nie zamierzam dopłacać
Po to płacę ratę serwisową, żeby mieć "ubezpieczenie od kosztów napraw awarii". Zepsuje się, to będą musieli zabulić za naprawę. A że nie chcą płacić za prewencję, to ich sprawa. Technicznie bez sensu, wiem, ale ktoś to pewnie przekalkulował. Gdyby zaczęło poszarpywać, to pojadę do ASO, niech oni ustalą z leasingodawcą, że jest potrzeba wymiany oleju, bo zaraz posypie się napęd. A że na razie, odpukać, działa normalnie, to nie ma argumentów do wymiany - i zostałaby tylko na mój koszt. Gdybym planował auto zostawić na dłużej, to bym oczywiście "zainwestował" te 1500-2000 zł czy ile to wychodzi. Ale z racjonalnych przesłanek nie planuję - obawiam się, że po prostu z czasem auto zacznie wykazywać objawy zużycia, które odbiorą dotychczasową satysfakcję i spokój. Z tym będzie się mierzył kolejny użytkownik - sprawa normalna przy zakupie auta używanego. To i tak będzie "perełka" 
Natomiast w skrzyni biegów takiej jak w Insignii (hydrokinetycznej - a nie dwusprzęgłowej) nie widzę powodów aby ruszać fabryczny olej do czasu jak skrzynia nie zacznie wykazywać objawów utraty płynności. Na zasadzie że lepsze wrogiem dobrego.
M.
Natomiast w skrzyni biegów takiej jak w Insignii (hydrokinetycznej - a nie dwusprzęgłowej) nie widzę powodów aby ruszać fabryczny olej do czasu jak skrzynia nie zacznie wykazywać objawów utraty płynności. Na zasadzie że lepsze wrogiem dobrego.
M.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Ja wymieniłem prewencyjnie w skrzyni przy 60tkm a w napędzie wszystko przy 100. Tylko nadal zamierzam nim jeździć.