--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann

ODPOWIEDZ
Paweledi123
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 19 razy

Re: Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann

Post autor: Paweledi123 » 5 lip 2024, o 00:14

Biały samochód lubi który zatruwa powietrze ale małych białych piesków już nie bo obstają trawniczek :)

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 261 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Post autor: dokia » 6 lip 2024, o 17:51

Bidoka w Łańcucie, Insignia Wassermanna w sumie niedaleko od niej, jej Pan też pewnie po pracy pije zimno piwo. Ja właśnie i nareszcie też. 😁 Pyszne greckie piwo, dopiero przyleciałam✈️, dopiero zaczynam próbować specjałów tuziemców.🤗😍
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Radio 357 :)

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: nec temere, nec timide
Otrzymał  piwo: 40 razy

Post autor: wassermann » 24 lip 2024, o 09:17

Musiało minąć aż sześć (!) lat i 80,000 km, żeby moja spotkała koleżankę i to od razu równolatkę z tej samej klasy :) Chyba nawet taką, z którą jadłaby z jednej michy, bo dawno temu przelotnie widziała na stacji taką o rok młodszą, co żywiła się z czarnego dystrybutora ;) Chwilę czekałem, aby pochwalić ładne auto, ale właściciel się nie zjawił, a mnie gonił już czas i zmęczenie.

23.07.2024, Tarnów, parking przy Auchan niedaleko zjazdu z A4. A chwilę potem pykło 80,000 km na drogowym odcinku lotniskowym pod Dębicą.

M.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 24 lip 2024, o 13:40

Zestaw „na bogato” 👍 i w sumie bardzo rzadki

Awatar użytkownika
Mateo
Zapaleniec
Auto: SKODA OCTAVIA RS
Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
Miasto: Racibórz
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: Mateo » 24 lip 2024, o 14:13

Pięknie wyglądają.

@dokia ma rację, rzadko się spotyka 2 za jednym razem.
Obrazek

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 24 lip 2024, o 14:19

Nawet fele takie same

Awatar użytkownika
Mateo
Zapaleniec
Auto: SKODA OCTAVIA RS
Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
Miasto: Racibórz
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: Mateo » 24 lip 2024, o 17:15

Żeby GSI dobrze wyglądała to muszą być TE

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Obrazek

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 25 lip 2024, o 06:59

To miałeś farta. Ja 2 razy tylko mijałem się z inną GSI. Raz srebrną w okolicach Lublina i białą w Giżycku :)

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 25 lip 2024, o 07:35

Srebrna w okolicy Lublina to mogłem być ja, bo od 2 lat kręcę się po S17 z większą intensywnością ;) Nie pamiętasz kiedy i na której drodze to było?
Jak zamawiałem GSi pod koniec przyjmowania zam. na 2.0T, to w Polsce było ok. 30 złożonych zamówień, z tego tylko ja wybrałem srebrny kolor - handlowiec przy mnie przeglądał listę. Oczywiście mogła dojść jakaś sprowadzona.

M.

norbi333
Ekspert

Post autor: norbi333 » 25 lip 2024, o 10:26

To było parę ładnych lat temu ,wieczorem

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 25 lip 2024, o 10:55

No to nie odtworzymy z pamięci. Ale im dawniej, tym większa szansa, że to była *ta jedyna srebrna* ;)
Jeśli na drodze S17 i w kierunku Warszawy jechała, to mogłem być ja. Zwykle o takich porach zdarzało mi się wyjeżdżać spod Zamościa w kierunku na Gdańsk, tak że Lublin mijałem późnym popołudniem/ wieczorem. Ale ja sobie białej GSi na kontrkursie nie przypominam, chyba że masz dobre oko i mnie na eSce przez barierki dostrzegłeś.

M.

Dodano po 5 minutach 3 sekundach:
dokia pisze:
24 lip 2024, o 14:19
Nawet fele takie same
I nawet takie same fotele kubełkowe - co nie jest regułą w GSi (patrząc po ogłoszeniach) bo w niejednej są zwykłe AGR.
Różniliśmy się 3 elementami: Tamta miała aktywny radar (osłona anteny w grillu), nie miała natomiast paskudnej wycieraczki, ale i spojlera GSi na klapie. Większy spojler - opcja "TU1" za jedyne 450 zł był o tyle problematyczny, że wydłużał czas oczekiwania na auto o 1.5 miesiąca, o czym byłem poinformowany przy składaniu zamówienia i co wówczas ogromnie było mi na rękę - bo o ile z zamówieniem mi się spieszyło (zakończenie produkcji) to z odbiorem zupełnie mi się nie spieszyło.

M.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 25 lip 2024, o 20:08

Czemu chciałeś mieć wycieraczkę na tylnej szybie? Ona była w pakiecie zimowym konieczna? Czy za usunięcie jej trzeba było dopłacać? On miał pakiet zimowy?

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 26 lip 2024, o 06:36

@Dokia, z czysto praktycznych względów. Samochód, oprócz moich wyjazdów, miał służyć żonie do codziennych dojazdów miejsko-podmiejskich do/z pracy w warunkach, gdzie w ruchu przydaje się dobra widoczność we wstecznym lusterku. Sam też nie wyobrażam sobie całej „zapadanej” szyby - może podczas szybkiej jazdy ta się oczyszcza od pędu powietrza, bo w trasie faktycznie nie sięgam do włącznika, ale w mieście podczas opadów co chwila sobie przecieram szybę. Jak się jeździ w dużym natężeniu ruchu, na drogach wielopasmowych, skacząc z pasa na pas, to dobra widoczność dookólna jest bezwzględnie konieczna dla zachowania pełnej świadomości sytuacyjnej ;) Takim jestem pierrrdołą, moja żona identyczną. Tak samo nie uznajemy montowania/zawieszania czegokolwiek w obszarze przedniej szyby, a jak widzę ile szpeju niektórzy mają poinstalowane, to wiem, że od takich na drodze lepiej trzymać się z daleka.

Wycieraczka była całkowicie niezależnym, niepakietowym i opcjonalnym dodatkiem.

M.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 26 lip 2024, o 08:43

Ja przecież też miałam wycieraczkę ale wiem chociażby stąd że ludzie jej nie lubią i twierdzą że szpeci i ogólnie jest blee :lol: . Teraz też mam wycieraczkę chociaż krótką i grubą i ona chyba nie odgina się do mycia bo nie umiem tego zrobić :o
Z dyndaczy na przedniej szybie mam leciutko wystający różaniec ( okręcony za lusterkiem wstecznym) bo mama przywiozła z Ziemi Świętej i kazała zawiesić w brązowej Insigni bo sobie ubzdurała że te auto chce mnie zabić o:o a to ja tak tłukłam brązową swego czasu że w pół roku wymieniłam tylny zderzak, oba lewe drzwi i lewy błotnik ]:->

norbi333
Ekspert

Post autor: norbi333 » 26 lip 2024, o 09:04

wassermann pisze:
25 lip 2024, o 11:00
No to nie odtworzymy z pamięci. Ale im dawniej, tym większa szansa, że to była *ta jedyna srebrna* ;)
Jeśli na drodze S17 i w kierunku Warszawy jechała, to mogłem być ja. Zwykle o takich porach zdarzało mi się wyjeżdżać spod Zamościa w kierunku na Gdańsk, tak że Lublin mijałem późnym popołudniem/ wieczorem. Ale ja sobie białej GSi na kontrkursie nie przypominam, chyba że masz dobre oko i mnie na eSce przez barierki dostrzegłeś.

M.
To był sam Lublin jak kojarzę od strony Kraśnika :)

Marek1972
Forumowicz
Auto: Insignia2019
Kod silnika: B15XFL
Miasto: Opole
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: Marek1972 » 20 sie 2024, o 09:06

Hej🖐. Pytanie po jakim przebiegu robiłeś wymianę w napędach🤔. Jeszcze nie mam auta , ale już pytam 🤣. Na swój rozum myślę po 60tys km ,ale pytam doświadczonego 😉

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 20 sie 2024, o 10:56

Mam samochód w najmie długoterminowym i do extra wymiany musiałbym dopłacić. To sobie zrobi następny użytkownik w pakiecie startowym, przynajmniej będzie miał pewność, że ma zrobione :)
Wszystko przy 80 tys. km działa jak należy, zarówno napęd 4x4 jak i płynność automatu, więc liczę że jak przy 100 tys. km ktoś następny* sobie wymieni, to będzie akurat w porę.
U Ciebie w Skodzie będzie DSG, tam podejście do wymiany oleju jest istotne, a hydrokinetyka czasami lepiej nie ruszać jeśli ten pracuje normalnie.

*Za rok planuję wykup i sprzedaż Insignii. Niestety, czas płynie i bardzo mnie to smuci, bo drugiego tak pasującego mi auta chyba nigdy mieć/użytkować już nie będę.

M.

Marek1972
Forumowicz
Auto: Insignia2019
Kod silnika: B15XFL
Miasto: Opole
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: Marek1972 » 20 sie 2024, o 12:08

Zapomniałem , to jest plus najmu, leasingu zazwyczaj auto przetrwa ten czas bez wymian😁. Widzę, że jeździmy podobnie , więc niedużo. Będę monitorował, choć niemalże wszyscy kupujący to leasing, wynajem, więc wiadomo, a ja raczej chcę na dłużej niż obecna insignia . Skrzynia wiadomo trzeba , napęd też, choć nie rozumiem ,że jak ok to czasem lepiej nie ruszać🤔. Czytałem, że w napędach potrafi się zrobić masło, też nie ma lekko i olej pracuje w ciężkich warunkach , więc obstawiam jakiś błąd przy wymianie i stąd opinie ,że lepiej nie ruszać. Nie znam się, może oprócz wymiany potrzebne jest jakieś programowanie , czy jak to fachowo i stąd po wymianie problemy🤔. Zobaczymy może znajdę firmę specjalizującą się takimi wymianami , w Aso różny stosunek do tego , jak będą to robić bezproblemowo i nie będą stękać, powierzę im . Mam czas na rozeznanie się, narazie jeszcze czekam na auto, potem trzeba się pocieszyć, a na pielęgnację przyjdzie czas😉🖐

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 20 sie 2024, o 13:18

W Haldexie czy Twinsterze 4x4 i przekładni wymieniłbym olej po tych 60 tys. km - prewencyjnie. Ale nie zamierzam dopłacać :) Po to płacę ratę serwisową, żeby mieć "ubezpieczenie od kosztów napraw awarii". Zepsuje się, to będą musieli zabulić za naprawę. A że nie chcą płacić za prewencję, to ich sprawa. Technicznie bez sensu, wiem, ale ktoś to pewnie przekalkulował. Gdyby zaczęło poszarpywać, to pojadę do ASO, niech oni ustalą z leasingodawcą, że jest potrzeba wymiany oleju, bo zaraz posypie się napęd. A że na razie, odpukać, działa normalnie, to nie ma argumentów do wymiany - i zostałaby tylko na mój koszt. Gdybym planował auto zostawić na dłużej, to bym oczywiście "zainwestował" te 1500-2000 zł czy ile to wychodzi. Ale z racjonalnych przesłanek nie planuję - obawiam się, że po prostu z czasem auto zacznie wykazywać objawy zużycia, które odbiorą dotychczasową satysfakcję i spokój. Z tym będzie się mierzył kolejny użytkownik - sprawa normalna przy zakupie auta używanego. To i tak będzie "perełka" :)

Natomiast w skrzyni biegów takiej jak w Insignii (hydrokinetycznej - a nie dwusprzęgłowej) nie widzę powodów aby ruszać fabryczny olej do czasu jak skrzynia nie zacznie wykazywać objawów utraty płynności. Na zasadzie że lepsze wrogiem dobrego.

M.

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: D20DTR
Miasto: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 18 razy
Otrzymał  piwo: 143 razy

Post autor: mazmarcin » 20 sie 2024, o 17:06

Ja wymieniłem prewencyjnie w skrzyni przy 60tkm a w napędzie wszystko przy 100. Tylko nadal zamierzam nim jeździć.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”