takisobie pisze:Bodex pisze: ↑1 paź 2018, o 06:31
Paliwo mogło być bo 150-200 km wcześniej było wypalanie , coś przed bramkami w Gliwicach .
Po każdym wypalaniu wszyscy mają ON w oleju , potem odparowuje.
2,5% to nie jest dużo , bo ci co wypalają auto nie świadomie w mieście i gaszą , a wypalanie wraca co 100 km to mają pow 10 % , szczęściaże mają nawet 1 litr .
Milleres miał lepkość po 17 tys na poziomie nowego GM .
A owa lepkość ma tak duże znaczenie zwłaszcza dla silników pow 200 tys. Które sa w jakimś stopniu znacznie zużyte.
Odpowiedzcie jaką lepkość ma GM po 30 tys km ?
Obliczcie , tacy dociekliwi jesteście i co ciekawsze jaka lepkość bedzie w 120 st C przy chwilowej ostrej jeździe lub w czasie wypalania gdy DPF mocno grzeje blok.
Nie istnieje mineralny olej , który dorówna wytrzymałości termicznej syntetykom.
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
nawiązywałem do twojego stwierdzenia "mocno stracił na lepkości" co nie jest prawdą bo przy tej ilosci paliwa i przebiegu to lepkość była przy 100C dobra dla oleju 5w30
co do wyparowywania ON z oleju to jest to proces bardzo powolny a w wypadku estrów z ON nie wyparowują one w ogóle z oleju.
a jak chciałeś upalać po autostradzie to było lać 50 lub 60tke bo millers ee5w40 to też nie Racingoil i tylko też na bazie HC że było tlko kwestią czasu że silnik padnie przy twoim stylu jazdy , radzę zmienić styl jazdy bo Honda też tego nie strzyma i bedzie narzekanie na Honde i japońców
.
Kolego w innym poście jeden pisze, że nigdy nie jeździł szybko max 140, a silnik staną przy 120 km h , wiec teoria z prędkością jest do śmietnika .
W raz ze wzrostem prędkości wzrasta wydajność pompy oleju , więc oleju i ciśnienia jest pod dostatkiem.
To nie to .
Gdyby prędkość zabijała to silniki @ Doki, @ Wassermanna , @ mazzmarcina też by padły , a nie padł , bo oni też jeżdżą ostro i to bez znaczenia jest rodzaj paliwa bo tu chodzi o prędkość obrotową części wewnątrz sillika ,a żeby jeszcze bardziej wam dokuczyć

to wszystkie silniki japońskie powinny padać po 100 tys km bo tam są jeszcze większe obroty do 7 tys rpm..
Kiedyś wspomniałem, że w momencie komunikatu niskie ciśnienie silnik już jest przytarty, bo komunikat pojawia się przy 0,3 Bar,, czyli silnik nie ma smarowania!
Do momentu wymiany uszczelki jaździł na GM 5w30 , więc do zatarcia nie mieszajcie Milleresa on tylko wydłużył agonię , bo lepiej smarował, na GM staną by wcześniej.
Pozdrawiam
@k
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka