--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Serwisy/warsztaty NIEpolecane

VIN, znalezione na allegro itp.
Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Re: Serwisy/warsztaty NIEpolecane

Post autor: peja-1991 » 15 lis 2019, o 21:56

Niestety z blacharniami - lakierniami jest dramat
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

daredevil10
Nowicjusz
Rok produkcji: 2015
Miasto: Szczecin

Post autor: daredevil10 » 9 wrz 2020, o 23:52

Nie polecam warsztatu Kisielnicki w Przecławiu k. Szczecina. Problem z ciśnieniem paliwa ich przerósł, po wymianie filtra i POMPY paliwa rzeczy powiedzieli, że najchętniej nie chcieliby już zajmować się autem i odsyłają do innych warsztatów.

Awatar użytkownika
krupniok
Użytkownik
Auto: Insignia B (automat)
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2017
Miasto: Śląsk
Postawił piwo: 14 razy
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: krupniok » 11 sty 2021, o 20:23

Opel Delta, Chorzów na Wojska Polskiego- NIE polecam. Naprawy blacharsko - lakiernicze to jakaś porażka. Nie chcę pisać elaboratu, ale samochód nieodebrany, potem poprawiany i zaś źle zrobiony. Zaś poprawiany i zaś nie jest dobrze...
Co do napraw innych niż typowe wymienianie części to się poddają przy samym przedstawieniu problemu ;) Dno i metr mułu.

gingop
Użytkownik
Auto: Insignia A20DTH
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: gingop » 24 wrz 2022, o 12:25

Nie polecam.
Top-Mar Głowice i Turbosprężarki z okolic Poznania.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2022, o 17:25 przez gingop, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 COSMO
Rok produkcji: 2011
Miasto: Wejherowo
Postawił piwo: 30 razy
Otrzymał  piwo: 38 razy

Post autor: dare50 » 24 wrz 2022, o 12:30

I tu jesteś sam sobie winny raz yutube :lol: ha ha ha No nie ale się usmialem po tym stwierdziłeś że to dobry zakład, dwa dopiero po spierniczeniu roboty zasięgnąłem języka, ale to Twoja kasa .

gingop
Użytkownik
Auto: Insignia A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: gingop » 24 wrz 2022, o 12:33

Opinie ma super.

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 COSMO
Miasto: Wejherowo
Postawił piwo: 30 razy
Otrzymał  piwo: 38 razy

Post autor: dare50 » 24 wrz 2022, o 12:39

Przeczytaj sobie negatywne dają do myślenia

Marco2016
Nowicjusz
Auto: Astra k
Kod silnika: B16DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Kedzierzyn - Kozle

Post autor: Marco2016 » 23 sie 2023, o 17:56

Auto-Naprawa "Wojtek" - Auto SERWIS

Kędzierzyn-Koźle

Przyjaźni 62

Kub@
Użytkownik
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Kub@ » 27 sie 2023, o 12:04

Jak byś dopisał, dlaczego nie polecasz, to byłaby pełnia zadowolenia dla przyszłych odwiedzających ten serwis.

Awatar użytkownika
zubek
Zapaleniec
Auto: IB/ST
Rok produkcji: 2017
Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
Miasto: WWL
Postawił piwo: 23 razy
Otrzymał  piwo: 58 razy

Post autor: zubek » 27 sie 2023, o 13:53

Szczególnie, że jak na debiut na forum to bardzo "wiarygodne" info.

Texior
Forumowicz
Auto: Opel Insignia
Rok produkcji: 2012
Miasto: Konin
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: Texior » 30 lip 2024, o 14:16

Omijać szerokim łukiem serwis
Bosch Klaczek Konin, województwo wielkopolskie

Partacze jakich mało, właściciel cwaniak i buraczek.
Naprawa z AC, problem z częściami, mydlenie oczu ze części już są, potem jednak ich nie było
Po naprawie problem z klapą bagażnika. Podobno nawet siłownik podmienili i nic to nie dało "XD".
OCZYWIŚCIE wszystko to fikcja bo auto stało bite 3 tygodnie u nich bez zajrzenia...
Dostałem auto zastępcze, pojechałem późnym wieczorem po odbiór swojego bo dostałem informację że już zrobione wszystko i mogę odebrać a im auto potrzebne. Zajeżdżam a klapa nie działa oczywiście kluczyki od razu zabrali...
Jakby ktoś wątpił to zapraszam priv, dokumenty, rozmowy posiadam dla niedowiarków 🫠

kemotdoman
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: B20NHT
Miasto: Wroclaw

Post autor: kemotdoman » 24 wrz 2024, o 15:59

Nie polecam ASO Opel Hornet Wrocław - korzystałem kilka lat od kiedy Isia trafiła w moje ręce tak do okolic 2019, nie robili nic poza minimum, za które płaciło się jak za zboże. Raz dostałem auto z silnikiem całym ochlapanym olejem i z jakims smarem na wierzchu. Moje pierwsze problemy okołosilnikowe były tydzień po przedostatniej wizycie w tym ASO w celu corocznego serwisu, jak wróciłem rozłożyli ręce i więcej moja noga tam nie postała.

ringo
Nowicjusz
Auto: sports tourer
Rok produkcji: 2014
Postawił piwo: 2 razy

Post autor: ringo » 29 gru 2024, o 11:26

Ja ze swojej strony nie polecam NSO w Jozefowie pod Warszawą. Pierwszy kontakt jest uprzejmy natomiast potem jest to co w tej branzy jest zdaje sie nagminne czyli: przetrzymywanie auta i ciągłe zapewnianie, że "jutro bedzie gotowe" (codziennie przez 2 tygodnie) oraz robienie rzeczy/zamawianie materialow bez uzgodnienia czy akceptuje czy rezygnuje i place za sam przeglad/diagnostyke. Nie krytykuje slusznosci cen/kosztow, tylko to bezczelne przekonanie ze klient zaplaci tyle ile mu sie na kartce przy odbiorze napisze, jakby wykonanie telefonu przekraczalo ich mozliwosci.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 262 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Post autor: dokia » 29 gru 2024, o 11:50

A auto zrobione i sprawne? Bo w sumie to chodzi o auta a nie odczucia płatnika. Zawsze ale to zawsze ja też płacę więcej niż się spodziewam, niezależnie od tego w jakim warsztacie. Przy autach tanio nie będzie, a jak chce się tylko diagnozę bez naprawy to przecież mówi się od razu. Proszę oceń warsztat pod względem wykonanej roboty i sprawności pojazdu a nie czasu naprawy i oczekiwania na części. Ile czekałeś na postawienie auta tam? Jak stawiałeś to pytałeś jak długo zajmie im diagnostyka, czy chciałeś aby je naprawili ? i czy było to zależne od dostępności części na miejscu, czy może zajęli się innymi autami a Twoje odstawili pod warsztat bez powodu?
W moim warsztacie też pisze się na kartce lub drukuje od razu fakturę do podpisu. Oni tam mają auta naprawiać a nie być telefonistkami ]:-> na SMS czy już zrobione też nigdy nie odpowiedzą bo mają co robić, kolejny klient na auto przecież czeka. Mnie takie zachowania nie dziwią i są normalne. No jedynie ASO, tam ktoś zadzwoni że auto do odbioru i jak nie zapytasz o cenę to też dowiesz się przy odbiorze.
Radio 357 :)

ringo
Nowicjusz
Auto: sports tourer
Rok produkcji: 2014
Postawił piwo: 2 razy

Post autor: ringo » 29 gru 2024, o 12:53

Bo w sumie to chodzi o auta a nie odczucia płatnika
odnioslbym sie do reszty, ale na tym poprzestanmy. zacznij jeszcze klientom pokazywac fakersa i zkwituj ze naprawiliscie mu samochod wiec to jak go traktujesz jest ortagonalne do usługi naprawy samochodu

moja opinia pozostaje w niezmienionej formie, ponieważ dalej uwazam, ze poinformowanie o zakresie i kosztach naprawy przed jej rozpoczeciem, nie jest żadną łaską, a warsztaty zwyczajnie wykorzystują swoja silniejsza pozycję co jest (w mojej ocenie) naganne

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 29 gru 2024, o 13:28

Dlatego wielu naprawia samodzielnie a nie korzysta z serwisów „autoryzowanych lub nienależnych”. Wiem że są klienci potrzebujący większej atencji, jednak nam chodzi o ocenę warsztatu czy dobrze naprawił czy nie. Jak robię w serwisie to wiem że będzie drogo, bo dają oryginały a nie zamienniki i na nie muszę czekać. W zwykłym warsztacie jest wybór jakości i ceny. Do niektórych nawet można dać swoje części ale chyba do NSO nie wezmą, zresztą chyba też nie sprawdziłeś czy mogłeś sam po mieście latać za najtańszymi częściami i im dostarczyć jak najszybciej do zrobienia. A zaspokoisz moją ciekawość jaka to była usterka że tyle to trwało i wyszło tak drogo. A na serio bardzo drogo?

Ilekroć robiłam w ASO to zawsze była diagnostyka za którą płaciłam ok 500zł. Wtedy mi podali jakie części do wymiany oczywiście w oryginale i rzeczywiście wiedziałam ile zapłacę za części oprócz czasu naprawy czyli 400zł za godzinę razy ileś godzin. Fakt w ASO lepiej bo wysokie ceny masz podane z wielką pieczołowitością i ważnością sprawy. No i oni dzwonili że już mają części i umawialiśmy się na zostawienie auta, dzwonili też że już gotowe. Tam dzwonią, ale mają osoby zatrudnione do tego. Polecam każde ASO na przyszłość. ;)

Paweledi123
Użytkownik
Otrzymał  piwo: 19 razy

Post autor: Paweledi123 » 29 gru 2024, o 21:32

Żadne ASO ilekroć byłem to kant kant itd... a diagnozy to też temat rzeka
Oczywiście jak ktoś chce przepłacać za wątpliwa usługę to kto bogatemu zabroni :)

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
Rok produkcji: 2019
Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
Miasto: DZA
Postawił piwo: 28 razy
Otrzymał  piwo: 41 razy

Post autor: Zbyszek01 » 30 gru 2024, o 07:50

Wszystko się rozbija o przeprowadzenie rozpoznania i dalszych czynności naprawczych. W ASO robią to (i tam muszą) tak jak ich instrukcja prowadzi, po kolei tak jak jest napisane. Sprawdź i wymień to, nie pasuje to następny punkt wymień to a jak dalej źle to ........ itd.
Niezależny robi po swojemu, przeczyta i w to wchodzi tak jak mu rozum podpowiada, czyli nie wymienia a sprawdza do czasu aż jest pewny że to to i po wymianie da to efekt naprawienia.
Może jestem naiwny ale teraz tyle się tych warsztatów porobiło że ciężko trafić na porządny i nie piszę tu o tych co w stodole naprawiają.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 30 gru 2024, o 11:01

Oczywiście.
Jednakże ocena warsztatu powinna być oceną tego co warsztat robi a nie osobistych animozji płatnika. Nie wiem co zepsuli i czego nie naprawili w tym NSO, gdyż ogólnie ma dobre opinie, czyli że tam naprawiają solidnie i skutecznie. Może jednak dowiemy się kiedyś co w końcu zepsuli lub zrobili źle.
Poza tym mechanik nie musi być miły a ma być dobry w swoim fachu. Ja zawsze trafiam na takich że niezbyt mówić chcą jaki jest plan naprawy. To oczywiście wynika też stąd że równolegle klient szuka teleporady w internecie i potem mechanikowi mówi co ten ma robić :lol: a potem jest drugi sezon teleporady w stylu „przepłaciłeś, to można było zrobić za mniej” no i efekt oceny warsztatu już wiadomo jaki. Dla mnie dobry warsztat to ten co naprawia skutecznie, monety to drugorzędna sprawa.

Paweledi123
Użytkownik
Otrzymał  piwo: 19 razy

Post autor: Paweledi123 » 31 gru 2024, o 00:45

Jakość warsztatu wyrażona w monetach :) hahaha obecnie odwiedzam pana który rzucił mi słuchawka jak się targowalem :) i szanuję tego człowieka.
Warsztat jest tyle wart co jego pracownik
Odwiedzałem warsztaty mazdy, opla, forda, i wv w każdym ktoś próbował mnie naciągać .
Teraz mają ograniczone możliwości bo jest internet i ludzie są bardziej wyedukowani i to mnie cieszy :)
W maździe zlewali olej z benzyny i wlewali do diesla, w oplu chyba 4 razy wymieniałem termostat zawsze nowy, forda to chyba co 5 miesięcy wymieniali sprężarkę a wv wymieniali wtryski komputer i wiązkę przewodów masakra i za każdym razem musiałem płacić za tą diagnozę techniki prób i błędów to

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje ogólne”