--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSerwisy/warsztaty NIEpolecane
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Re: Serwisy/warsztaty NIEpolecane
Niestety z blacharniami - lakierniami jest dramat
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
daredevil10
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Szczecin
Nie polecam warsztatu Kisielnicki w Przecławiu k. Szczecina. Problem z ciśnieniem paliwa ich przerósł, po wymianie filtra i POMPY paliwa rzeczy powiedzieli, że najchętniej nie chcieliby już zajmować się autem i odsyłają do innych warsztatów.
- krupniok
- Użytkownik
- Auto: Insignia B (automat)
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 14 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Opel Delta, Chorzów na Wojska Polskiego- NIE polecam. Naprawy blacharsko - lakiernicze to jakaś porażka. Nie chcę pisać elaboratu, ale samochód nieodebrany, potem poprawiany i zaś źle zrobiony. Zaś poprawiany i zaś nie jest dobrze...
Co do napraw innych niż typowe wymienianie części to się poddają przy samym przedstawieniu problemu
Dno i metr mułu.
Co do napraw innych niż typowe wymienianie części to się poddają przy samym przedstawieniu problemu
-
gingop
- Użytkownik
- Auto: Insignia A20DTH
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Nie polecam.
Top-Mar Głowice i Turbosprężarki z okolic Poznania.
Top-Mar Głowice i Turbosprężarki z okolic Poznania.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2022, o 17:25 przez gingop, łącznie zmieniany 2 razy.
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
I tu jesteś sam sobie winny raz yutube
ha ha ha No nie ale się usmialem po tym stwierdziłeś że to dobry zakład, dwa dopiero po spierniczeniu roboty zasięgnąłem języka, ale to Twoja kasa .
-
Marco2016
- Nowicjusz
- Auto: Astra k
- Kod silnika: B16DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Kedzierzyn - Kozle
-
Kub@
- Użytkownik
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Jak byś dopisał, dlaczego nie polecasz, to byłaby pełnia zadowolenia dla przyszłych odwiedzających ten serwis.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Szczególnie, że jak na debiut na forum to bardzo "wiarygodne" info.
-
Texior
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Konin
- Otrzymał piwo: 2 razy
Omijać szerokim łukiem serwis
Bosch Klaczek Konin, województwo wielkopolskie
Partacze jakich mało, właściciel cwaniak i buraczek.
Naprawa z AC, problem z częściami, mydlenie oczu ze części już są, potem jednak ich nie było
Po naprawie problem z klapą bagażnika. Podobno nawet siłownik podmienili i nic to nie dało "XD".
OCZYWIŚCIE wszystko to fikcja bo auto stało bite 3 tygodnie u nich bez zajrzenia...
Dostałem auto zastępcze, pojechałem późnym wieczorem po odbiór swojego bo dostałem informację że już zrobione wszystko i mogę odebrać a im auto potrzebne. Zajeżdżam a klapa nie działa oczywiście kluczyki od razu zabrali...
Jakby ktoś wątpił to zapraszam priv, dokumenty, rozmowy posiadam dla niedowiarków 🫠
Bosch Klaczek Konin, województwo wielkopolskie
Partacze jakich mało, właściciel cwaniak i buraczek.
Naprawa z AC, problem z częściami, mydlenie oczu ze części już są, potem jednak ich nie było
Po naprawie problem z klapą bagażnika. Podobno nawet siłownik podmienili i nic to nie dało "XD".
OCZYWIŚCIE wszystko to fikcja bo auto stało bite 3 tygodnie u nich bez zajrzenia...
Dostałem auto zastępcze, pojechałem późnym wieczorem po odbiór swojego bo dostałem informację że już zrobione wszystko i mogę odebrać a im auto potrzebne. Zajeżdżam a klapa nie działa oczywiście kluczyki od razu zabrali...
Jakby ktoś wątpił to zapraszam priv, dokumenty, rozmowy posiadam dla niedowiarków 🫠
-
kemotdoman
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wroclaw
Nie polecam ASO Opel Hornet Wrocław - korzystałem kilka lat od kiedy Isia trafiła w moje ręce tak do okolic 2019, nie robili nic poza minimum, za które płaciło się jak za zboże. Raz dostałem auto z silnikiem całym ochlapanym olejem i z jakims smarem na wierzchu. Moje pierwsze problemy okołosilnikowe były tydzień po przedostatniej wizycie w tym ASO w celu corocznego serwisu, jak wróciłem rozłożyli ręce i więcej moja noga tam nie postała.
-
ringo
- Nowicjusz
- Auto: sports tourer
- Rok produkcji: 2014
- Postawił piwo: 2 razy
Ja ze swojej strony nie polecam NSO w Jozefowie pod Warszawą. Pierwszy kontakt jest uprzejmy natomiast potem jest to co w tej branzy jest zdaje sie nagminne czyli: przetrzymywanie auta i ciągłe zapewnianie, że "jutro bedzie gotowe" (codziennie przez 2 tygodnie) oraz robienie rzeczy/zamawianie materialow bez uzgodnienia czy akceptuje czy rezygnuje i place za sam przeglad/diagnostyke. Nie krytykuje slusznosci cen/kosztow, tylko to bezczelne przekonanie ze klient zaplaci tyle ile mu sie na kartce przy odbiorze napisze, jakby wykonanie telefonu przekraczalo ich mozliwosci.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
A auto zrobione i sprawne? Bo w sumie to chodzi o auta a nie odczucia płatnika. Zawsze ale to zawsze ja też płacę więcej niż się spodziewam, niezależnie od tego w jakim warsztacie. Przy autach tanio nie będzie, a jak chce się tylko diagnozę bez naprawy to przecież mówi się od razu. Proszę oceń warsztat pod względem wykonanej roboty i sprawności pojazdu a nie czasu naprawy i oczekiwania na części. Ile czekałeś na postawienie auta tam? Jak stawiałeś to pytałeś jak długo zajmie im diagnostyka, czy chciałeś aby je naprawili ? i czy było to zależne od dostępności części na miejscu, czy może zajęli się innymi autami a Twoje odstawili pod warsztat bez powodu?
W moim warsztacie też pisze się na kartce lub drukuje od razu fakturę do podpisu. Oni tam mają auta naprawiać a nie być telefonistkami
na SMS czy już zrobione też nigdy nie odpowiedzą bo mają co robić, kolejny klient na auto przecież czeka. Mnie takie zachowania nie dziwią i są normalne. No jedynie ASO, tam ktoś zadzwoni że auto do odbioru i jak nie zapytasz o cenę to też dowiesz się przy odbiorze.
W moim warsztacie też pisze się na kartce lub drukuje od razu fakturę do podpisu. Oni tam mają auta naprawiać a nie być telefonistkami
Radio 357 :)
-
ringo
- Nowicjusz
- Auto: sports tourer
- Rok produkcji: 2014
- Postawił piwo: 2 razy
odnioslbym sie do reszty, ale na tym poprzestanmy. zacznij jeszcze klientom pokazywac fakersa i zkwituj ze naprawiliscie mu samochod wiec to jak go traktujesz jest ortagonalne do usługi naprawy samochoduBo w sumie to chodzi o auta a nie odczucia płatnika
moja opinia pozostaje w niezmienionej formie, ponieważ dalej uwazam, ze poinformowanie o zakresie i kosztach naprawy przed jej rozpoczeciem, nie jest żadną łaską, a warsztaty zwyczajnie wykorzystują swoja silniejsza pozycję co jest (w mojej ocenie) naganne
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Dlatego wielu naprawia samodzielnie a nie korzysta z serwisów „autoryzowanych lub nienależnych”. Wiem że są klienci potrzebujący większej atencji, jednak nam chodzi o ocenę warsztatu czy dobrze naprawił czy nie. Jak robię w serwisie to wiem że będzie drogo, bo dają oryginały a nie zamienniki i na nie muszę czekać. W zwykłym warsztacie jest wybór jakości i ceny. Do niektórych nawet można dać swoje części ale chyba do NSO nie wezmą, zresztą chyba też nie sprawdziłeś czy mogłeś sam po mieście latać za najtańszymi częściami i im dostarczyć jak najszybciej do zrobienia. A zaspokoisz moją ciekawość jaka to była usterka że tyle to trwało i wyszło tak drogo. A na serio bardzo drogo?
Ilekroć robiłam w ASO to zawsze była diagnostyka za którą płaciłam ok 500zł. Wtedy mi podali jakie części do wymiany oczywiście w oryginale i rzeczywiście wiedziałam ile zapłacę za części oprócz czasu naprawy czyli 400zł za godzinę razy ileś godzin. Fakt w ASO lepiej bo wysokie ceny masz podane z wielką pieczołowitością i ważnością sprawy. No i oni dzwonili że już mają części i umawialiśmy się na zostawienie auta, dzwonili też że już gotowe. Tam dzwonią, ale mają osoby zatrudnione do tego. Polecam każde ASO na przyszłość.
Ilekroć robiłam w ASO to zawsze była diagnostyka za którą płaciłam ok 500zł. Wtedy mi podali jakie części do wymiany oczywiście w oryginale i rzeczywiście wiedziałam ile zapłacę za części oprócz czasu naprawy czyli 400zł za godzinę razy ileś godzin. Fakt w ASO lepiej bo wysokie ceny masz podane z wielką pieczołowitością i ważnością sprawy. No i oni dzwonili że już mają części i umawialiśmy się na zostawienie auta, dzwonili też że już gotowe. Tam dzwonią, ale mają osoby zatrudnione do tego. Polecam każde ASO na przyszłość.
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Otrzymał piwo: 19 razy
Żadne ASO ilekroć byłem to kant kant itd... a diagnozy to też temat rzeka
Oczywiście jak ktoś chce przepłacać za wątpliwa usługę to kto bogatemu zabroni
Oczywiście jak ktoś chce przepłacać za wątpliwa usługę to kto bogatemu zabroni
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Wszystko się rozbija o przeprowadzenie rozpoznania i dalszych czynności naprawczych. W ASO robią to (i tam muszą) tak jak ich instrukcja prowadzi, po kolei tak jak jest napisane. Sprawdź i wymień to, nie pasuje to następny punkt wymień to a jak dalej źle to ........ itd.
Niezależny robi po swojemu, przeczyta i w to wchodzi tak jak mu rozum podpowiada, czyli nie wymienia a sprawdza do czasu aż jest pewny że to to i po wymianie da to efekt naprawienia.
Może jestem naiwny ale teraz tyle się tych warsztatów porobiło że ciężko trafić na porządny i nie piszę tu o tych co w stodole naprawiają.
Niezależny robi po swojemu, przeczyta i w to wchodzi tak jak mu rozum podpowiada, czyli nie wymienia a sprawdza do czasu aż jest pewny że to to i po wymianie da to efekt naprawienia.
Może jestem naiwny ale teraz tyle się tych warsztatów porobiło że ciężko trafić na porządny i nie piszę tu o tych co w stodole naprawiają.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Oczywiście.
Jednakże ocena warsztatu powinna być oceną tego co warsztat robi a nie osobistych animozji płatnika. Nie wiem co zepsuli i czego nie naprawili w tym NSO, gdyż ogólnie ma dobre opinie, czyli że tam naprawiają solidnie i skutecznie. Może jednak dowiemy się kiedyś co w końcu zepsuli lub zrobili źle.
Poza tym mechanik nie musi być miły a ma być dobry w swoim fachu. Ja zawsze trafiam na takich że niezbyt mówić chcą jaki jest plan naprawy. To oczywiście wynika też stąd że równolegle klient szuka teleporady w internecie i potem mechanikowi mówi co ten ma robić
a potem jest drugi sezon teleporady w stylu „przepłaciłeś, to można było zrobić za mniej” no i efekt oceny warsztatu już wiadomo jaki. Dla mnie dobry warsztat to ten co naprawia skutecznie, monety to drugorzędna sprawa.
Jednakże ocena warsztatu powinna być oceną tego co warsztat robi a nie osobistych animozji płatnika. Nie wiem co zepsuli i czego nie naprawili w tym NSO, gdyż ogólnie ma dobre opinie, czyli że tam naprawiają solidnie i skutecznie. Może jednak dowiemy się kiedyś co w końcu zepsuli lub zrobili źle.
Poza tym mechanik nie musi być miły a ma być dobry w swoim fachu. Ja zawsze trafiam na takich że niezbyt mówić chcą jaki jest plan naprawy. To oczywiście wynika też stąd że równolegle klient szuka teleporady w internecie i potem mechanikowi mówi co ten ma robić
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Otrzymał piwo: 19 razy
Jakość warsztatu wyrażona w monetach
hahaha obecnie odwiedzam pana który rzucił mi słuchawka jak się targowalem
i szanuję tego człowieka.
Warsztat jest tyle wart co jego pracownik
Odwiedzałem warsztaty mazdy, opla, forda, i wv w każdym ktoś próbował mnie naciągać .
Teraz mają ograniczone możliwości bo jest internet i ludzie są bardziej wyedukowani i to mnie cieszy
W maździe zlewali olej z benzyny i wlewali do diesla, w oplu chyba 4 razy wymieniałem termostat zawsze nowy, forda to chyba co 5 miesięcy wymieniali sprężarkę a wv wymieniali wtryski komputer i wiązkę przewodów masakra i za każdym razem musiałem płacić za tą diagnozę techniki prób i błędów to
Warsztat jest tyle wart co jego pracownik
Odwiedzałem warsztaty mazdy, opla, forda, i wv w każdym ktoś próbował mnie naciągać .
Teraz mają ograniczone możliwości bo jest internet i ludzie są bardziej wyedukowani i to mnie cieszy
W maździe zlewali olej z benzyny i wlewali do diesla, w oplu chyba 4 razy wymieniałem termostat zawsze nowy, forda to chyba co 5 miesięcy wymieniali sprężarkę a wv wymieniali wtryski komputer i wiązkę przewodów masakra i za każdym razem musiałem płacić za tą diagnozę techniki prób i błędów to