szukam czegoś, dzięki czemu mógłbym odczytać i ewentualnie skasować błąd. Mam w domu kabel OBD2, który używałem do sprawdzania błędów w samochodach z grupy VAG, ale nie wiem, czy będzie on działał z Insignią i ewentualnie jaki program będzie z nim współpracował.
Mój kolega ma interfejs bluetooth ELM 327. Używa go do kasowania błędów w Vektrze. Niestety przy próbie odczytania błędów z mojej Insigni program Torque nie pokazał błędów. Dzwoniłem do firmy sprzedającej te interfejsy i powiedzieli mi że czyta on tylko parametry silnika.
Wyskakuje mi błąd świateł AFL. Jak włączę i wyłączę stacyjkę to błąd znika. Kilka razy byłem na komputerze, ale nic nie wyświetlało serwisantom (w danym momencie błąd się nie pojawił). Dodatkowo teraz mi wyskakuje błąd przy gwałtownym dodaniu gazu.
Lubię sam grzebać przy samochodzie dlatego szukam czegoś w miarę taniego co odczyta ewentualne błędy i pozwolą na samodzielną (z pomocą forum) wymianę
Widziałem tematy o OP-COMie i VXDIAG. A nie ma czegoś co można kupić za przysłowiowe 50 zł jak w vagu i sprawdzić błędy?