Od dłuższego czasu przebywam już na forum i przeglądam wszystkie posty a że posiadam już drugą Insignię w swoim życiu więc stwierdziłem, że może przedstawię i ja swoją.
Duża ilość osób narzeka na te silnik ale dla mnie to nie robi znaczenia. Auto jak ma się popsuć to się popsuje czy to taki silnik czy taki. Z wcześniejszej byłem bardzo zadowolony więc mam nadzieję, że i z tej również będę.
Dane techniczne;
Pojemność skokowa; 1956,00 cm3
Ilość kW; 96,00
rok produkcji; 2010 r
Wyposażenie między innymi;
- Elektryczne lusterka z możliwością złożenia
- Chromatyczne Lusterko lewe oraz wsteczne
- Elektryczna klapa bagażnika
- Skórzane podgrzewane fotele
- Czujniki parkowania
- Czujnik zmierzchu
- Dwustrefowa klimatyzacja
- Nawigacja
- Xeony
jak coś przypomnę to dopiszę
Auto w zimowej wersji na życzenie żony

Auto posiadam od paru miesięcy. Wcześniej posiadałem również Insignię A tylko, że z 2009 roku i w HB. Potrzebowałem wymienić auto na większe bo powiększyła mi się rodzina a że trafiła się biedulka to przygarnąłem
Na samym początku silnik został wyremontowany, ponieważ została kupione z walniętym silnikiem. Wymieniony został tłok wraz z korbowodem, wał, zregenerowana głowica jak i również wtryski są po regeneracji. Jeszcze trochę zostało do ogarnięcia przy niej ale mały kroczkami damy radę.

W ostatnim czasie próbowałem naprawić światło wsteczne, ze względu na to że wyskakuje komunikat ''Awaria światła cofania''. Po rozłożeniu lampy ujrzałem taki widok, więc postanowiłem wymienić na wkład lampy na nowy wraz z kostką ponieważ był pin spalony i myślałem, że w tym jest problem lecz okazało się, że to nie przyniosło skutku i trzeba szukać dalej.