--------Spot śląsko-małopolsko-świętokrzyski - 1.09 - na forum i na FB
----------------------------------
-------------------------------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku Obrazek

Domykanie szyb

ODPOWIEDZ
Kolda
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 20 cze 2016, o 19:02
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Miasto:

Re: Domykanie szyb

Post autor: Kolda » 26 cze 2017, o 15:25

Kwestia gustu, trochę dziwne to wygląda. Może za jakiś czas ludzie się przyzwyczają i przestaną dziwnie patrzeć. :-)

justyna2388
Nowicjusz
Posty: 34
Rejestracja: 2 paź 2016, o 08:27
Auto: Insignia
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Re: Domykanie szyb

Post autor: justyna2388 » 28 cze 2017, o 07:16

czy modul z Aliexpress zadziala gdy sa 2 szyby elektryczne? bez fabrycznego domykania szyb?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Kolda
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 20 cze 2016, o 19:02
Auto: Astra J
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Miasto:

Re: Domykanie szyb

Post autor: Kolda » 28 cze 2017, o 08:32

Nie

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Posty: 2418
Rejestracja: 20 cze 2016, o 14:18
Auto: Insignia ST / MY2011
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto: W-wa
Otrzymał  piwo: 34 razy
Kontakt:

Re: Domykanie szyb

Post autor: Ping » 28 cze 2017, o 09:20

Jak ktoś jest z wawy to na jakimś spocie możemy to przetestować.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

slavvo
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 3 kwie 2017, o 17:13
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Polska, Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Domykanie szyb

Post autor: slavvo » 28 lip 2017, o 23:03

justyna2388 pisze:czy modul z Aliexpress zadziala gdy sa 2 szyby elektryczne? bez fabrycznego domykania szyb?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kolda pisze:Nie
Jak to nie zadziała skoro w specyfikacji tego modułu podają i na przednie wyłącznie oraz na opcję przednie i tylne więc zadziała bo komunikacja jest taka sama w porcie dla wersji z przednimi szybami elektrycznymi.

widzę że tu niektórzy głupoty piszą byle tworzyć sztuczne posty i wprowadzają w błąd...

https://www.youtube.com/watch?v=1Tv0uLYNPsM

DZIAŁA!

-- 28 lip 2017, o 23:20 --

A czy ktoś planuje zamówić jeszcze ten moduł - pytam bo chętnie dołączę do zamówienia dla siebie 1 sztukę... Ewentualnie może ktoś chce sprzedać, kto posiada sprawny?

Awatar użytkownika
mxw
Użytkownik
Posty: 966
Rejestracja: 14 lip 2015, o 18:23
Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Poznań

Re: Domykanie szyb

Post autor: mxw » 29 lip 2017, o 07:33

Pewnie będę niedługo zamawiać taki moduł, ale przy darmowej przesyłce z Ali nie ma sensu robienie grupowych zakupów.

Pozdro.,
MxW.

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Posty: 2418
Rejestracja: 20 cze 2016, o 14:18
Auto: Insignia ST / MY2011
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto: W-wa
Otrzymał  piwo: 34 razy
Kontakt:

Re: Domykanie szyb

Post autor: Ping » 29 lip 2017, o 08:36

Na Ali jest inny moduł nic ten CMW 300.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
arek103
Nowicjusz
Posty: 52
Rejestracja: 18 mar 2018, o 17:44
Auto: Insignia
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2014
Miasto: Bieszczady

Re: Domykanie szyb

Post autor: arek103 » 20 lis 2018, o 18:36

Odgrzebię trochę temat. Nie mogę namierzyć tego modułu na ali. Może ktoś pomoże?

matizeczek12
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 25 maja 2019, o 07:17
Auto: VAUXHALL INSIGNIA
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009
Miasto: Kielce

Re: Domykanie szyb

Post autor: matizeczek12 » 27 cze 2019, o 18:15

I co znalazłeś bo ja też szukałem i nie mogę znaleźć?

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Posty: 2418
Rejestracja: 20 cze 2016, o 14:18
Auto: Insignia ST / MY2011
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto: W-wa
Otrzymał  piwo: 34 razy
Kontakt:

Re: Domykanie szyb

Post autor: Ping » 27 cze 2019, o 18:18

Możliwe że ten będzie działał
27,73 zł 10%OFF | Samochodowy System OBD pojazdu zamknięcie do okna zamykania moduł systemu nie błąd dla Chevrolet Cruze 2009 do 2014 Buick Regal 2017 nowy samochód- stylizacji
https://s.click.aliexpress.com/e/2W9U8ttzv

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


matizeczek12
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 25 maja 2019, o 07:17
Auto: VAUXHALL INSIGNIA
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009
Miasto: Kielce

Re: Domykanie szyb

Post autor: matizeczek12 » 29 cze 2019, o 20:15

No właśnie ten kupiłem na aliexpres i też myślałem, że będzie działać ale nie działa.

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Posty: 2418
Rejestracja: 20 cze 2016, o 14:18
Auto: Insignia ST / MY2011
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto: W-wa
Otrzymał  piwo: 34 razy
Kontakt:

Re: Domykanie szyb

Post autor: Ping » 29 cze 2019, o 20:33

Trzeba nacisnąć przycisk 2 albo 3 razy albo przytrzymać go przez chwilę

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
raffic
Nowicjusz
Posty: 14
Rejestracja: 28 lut 2019, o 00:11
Auto: Insignia Elite
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009
Miasto: Hinckley

Re: Domykanie szyb

Post autor: raffic » 13 lip 2019, o 13:36

A lusterka też się składają i rozkładają?

ZZZ
Nowicjusz
Posty: 53
Rejestracja: 3 paź 2018, o 09:32
Auto: Astra J Sedan
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2018
Miasto: Kraków
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Domykanie szyb

Post autor: ZZZ » 14 lip 2019, o 14:11

Lusterka nie są sterowane bezpośrednio z BCMu to się nie będą składać automatycznie. Do tego trzeba dodać moduł komfortu i podlutować go pod przewody od składania i rozkładania lusterek oraz ryglowania drzwi. To powinno załatwić sprawę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”