--------VI Ogólnopolski Zlot Insignia Club Polska - 06.2019 - info i zapisy
----------------------------------
--------------------------------------------------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku Obrazek

Xenon błąd b2575-04

ODPOWIEDZ
kamas220186
Nowicjusz
Posty: 36
Rejestracja: 7 kwie 2018, o 18:01
Auto: Insignia 2.0cdti '09
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:
Postawił piwo: 1 raz

Xenon błąd b2575-04

Post autor: kamas220186 » 15 mar 2019, o 08:08

Jak w temacie, błąd pojawia się dopiero po włączeniu świateł mijania, na wylaczonych światłach włączając tylko długie palnik sie nie odpala ale i nie wywala błędu. Palnik przekładany i brak poprawy, dzisiaj postaram sie przełożyć przetwornice. Z tego co wyczytalem w necie to z tym błędem związane bylo uszkodzenie przewodu z przetwornicy do palnika...ktos pomoże gdzie dokladnie szukac problemu, albo mial podobny problem?
Lampa nie paruje.

Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 1764
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Xenon błąd b2575-04

Post autor: Rooff_ » 15 mar 2019, o 15:40

DTC B2575 04: Left Headlamp Control Circuit Open

Zaczałbym od inspekcji wtyczki lub styków, które wchodzą do palnika. Trzeba pomierzyć napięcie czy dochodzi do palnika. Jeśli nie to iść w stronę przetwornicy i oceniać izolację oraz czy nie ma zgrubień lub przewężeń w przewodzie.
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)

kamas220186
Nowicjusz
Posty: 36
Rejestracja: 7 kwie 2018, o 18:01
Auto: Insignia 2.0cdti '09
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:
Postawił piwo: 1 raz

Re: Xenon błąd b2575-04

Post autor: kamas220186 » 15 mar 2019, o 16:45

Temat można uznać za zamkniety...w moim przypadku problemem okazała się przetwornica, nie wiem jakim cudem bo zakleilem w lato na około silikonem a jednak w środku było trochę brązowawej wody w miejscu gdzie jest wtyczka z trzema pinami (rozbebeszylem ją jak konserwe nożem i kombinerkami) wytarłem szmatką i odziwo działa...ale i tak do wymiany bo oklejona na około taśmą, tak doraźnie.

Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka


ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”