Cześć
Jestem po wymianie rozrządu i kzfr oraz udrożnieniu kanałów olejowych wykonanych w ASO a dalej przy zimnym rozruchu mam dziwny dźwięk. Części orginalne. W 12sek słychać zgrzyt. W ASO powiedzieli że wszystko ok ale mam wątpilowości że wszystko ok chyba że ten typ przy odpalaniu tak ma. Dźwięk przed wymianą kół i udrożnieniem kanałów był dłuższy i zdecydowanie głośniejszy. Moje pytanie czy coś sknocili przy robocie czy ten typ tak ma?? z góry dziękuję za odp. Silnik oczywiście A18xer błąd w opisie.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n_D24u60Jv0[/youtube]
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuA18XER zgrzyt w trakcie rozruchu silnika
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Re: A18XER zgrzyt w trakcie rozruchu silnika
Rozruch z klimą czy bez?
Może to być dźwięk alternatora - do regeneracji. Żeby zweryfikować trzebaby zdjąć na chwilę pasek osprzętu i zobaczyć czy wtedy ten dźwięk też występuje.
Może to być dźwięk alternatora - do regeneracji. Żeby zweryfikować trzebaby zdjąć na chwilę pasek osprzętu i zobaczyć czy wtedy ten dźwięk też występuje.
-
grajes
Z klimą. Z racji że dzieje się to na zimnym silniku jutro rano sprawdzę bez osprzętu co będzie.
-
grajes
Zrobiony rozruch bez klimy i bez paska i dalej zgrzyt ewidentnie z pokrywy od kzfr. Dzwonię do aso o zwrot kasy albo niech to naprawiaja na gwarancji. Porażka.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Powiedzą Ci pewnie, że musi się wszystko ułożyć i każą jeździć
Ja bym się tak nie dał spławić - chyba, że Ci to dadzą na piśmie 
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Czytałem wiele wypowiedzi użytkowników na temat wymiany kół z powodu 1-2 sekundowego zgrzytu przy odpalaniu. Po wymianie jest bez zmian, kasa wyrzucona w błoto.
Jeśli się rozlecą, wali cały czas lub są błędy to się wymienia. Jeśli natomiast przez 1-2 sekundy przy odpalaniu jest zgrzyt to się jeździ. W tym czasie nie ma smarowania i pracują na sucho. Stąd ten zgrzyt, taka konstrukcja silnika.
Nie bij piany, bo jak ci wymienili to masz nowe i się ciesz jazdą. Przynajmniej głowa spokojna, że się nie rozlecą za pół roku. To "coś" w 12 sek. filmu to jest nic
Nie jeden by tak chciał 
Jeśli się rozlecą, wali cały czas lub są błędy to się wymienia. Jeśli natomiast przez 1-2 sekundy przy odpalaniu jest zgrzyt to się jeździ. W tym czasie nie ma smarowania i pracują na sucho. Stąd ten zgrzyt, taka konstrukcja silnika.
Nie bij piany, bo jak ci wymienili to masz nowe i się ciesz jazdą. Przynajmniej głowa spokojna, że się nie rozlecą za pół roku. To "coś" w 12 sek. filmu to jest nic