Witam,
mam następujący problem.
Od niedawna użytkuję Insignię wyposażoną w system nawigacji NAVI 900 z mapami 2015/2016. Podczas przemieszczania się, system pokazuje mi niektóre fabryczne POI zapisane na karcie SD z mapami. Są to szpitale, serwisy medyczne i posterunki policji rozmieszczone wokół miejsc, w pobliżu których przejeżdżam. Nie są to komunikaty w postaci plansz z informacją "punkt specjalny w pobliżu" (jak w przypadku dodatkowo zaimportowanych np. fotoradarów), ale jedynie odpowiednie ikonki na mapie.
Moje pytanie brzmi: czy, gdzie i jak mogę zmienić wyświetlane POI, na inne. Na przykład nie chcę, żeby na trasie wyświetlane były szpitale, a, powiedzmy stacje benzynowe. Wiem, że na karcie SD z mapami fabrycznie zapisanych jest wiele różnych POI z różnych kategorii, m.in. właśnie stacje benzynowe, zabytki, itp. Mogę je bez problemu wyszukać i ustawić jako cel podróży. Niemniej na mapie podczas jazdy wyświetlane są tylko te, o których wspomniałem wyżej i nie widzę możliwości, aby to zmienić.
Pozdrawiam, Tomek (xdcam).
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWyświetlanie fabrycznych POI
Regulamin forum
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
-
medor
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: wielkopolska
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Wyświetlanie fabrycznych POI
Wchodzisz w Config następnie ustawienia nawigacyjne kolejno klikasz ostatnią pozycję myPOI zapowiadane celów specjalnych włączasz to co chcesz mieć wyświetlane w kategorii Kino możesz wgrać fotoradary z forum to tyle na szybko pozdrawiam i szerokości
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
marcin27061979
- Użytkownik
- Auto: Astra J SPORT 140KM
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Włocławek
- Otrzymał piwo: 1 raz
Chyba koledze nie o to chodziło.
Podaje jak być powinno.
Wciskasz przycisk Navi następnie pierścień centralny, dalej przechodzisz do Opcji nawigacyjnych, następnie Opcje mapy, później Pokaż na mapie cele specjalne i na koniec Do konfiguracji, wybierasz co tam chcesz żeby było wyświetlane.
Podaje jak być powinno.
Wciskasz przycisk Navi następnie pierścień centralny, dalej przechodzisz do Opcji nawigacyjnych, następnie Opcje mapy, później Pokaż na mapie cele specjalne i na koniec Do konfiguracji, wybierasz co tam chcesz żeby było wyświetlane.
-
xdcam
Bardzo dziękuję za odpowiedź, dokładnie o to chodziło, wszystko działa jak należy!
Moim problemem było szukanie rozwiązania w opcjach Config -> Ustawienia nawigacyjne, a nie w menu uzyskanym przez wciśnięcie pierścienia centralnego przy aktywnej nawigacji.
Jeszcze raz dziękuję Kolegom i pozdrawiam, Tomek (xdcam).
Moim problemem było szukanie rozwiązania w opcjach Config -> Ustawienia nawigacyjne, a nie w menu uzyskanym przez wciśnięcie pierścienia centralnego przy aktywnej nawigacji.
Jeszcze raz dziękuję Kolegom i pozdrawiam, Tomek (xdcam).