--------VI Ogólnopolski Zlot Insignia Club Polska - 06.2019 - info i zapisy
----------------------------------
--------------------------------------------------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku Obrazek

Interfejs diagnostyczny OP-COM

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GRZEGOR
Forumowicz
Posty: 105
Rejestracja: 16 mar 2017, o 01:59
Auto: Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009
Miasto: NEWCASTLE UPON TYNE

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: GRZEGOR » 16 mar 2019, o 21:24

Z tego co kojarzę był już poruszany temat na forum odnośnie doświetlania zakrętów przeciwmgielnymi i na chwile obecną nie jest to możliwe.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

norbi333
Zapaleniec
Posty: 4148
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: Biturbo 4x4,2.0T 4x4
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 10 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: norbi333 » 16 mar 2019, o 21:56

skoraps pisze:
16 mar 2019, o 20:29
Tak można to włączyć i wyłączyć tą funkcję jeśli ma się halogeny
Nie ma takiej możliwości.

Awatar użytkownika
grzegorz13
Użytkownik
Posty: 877
Rejestracja: 13 sie 2017, o 18:33
Auto: Insignia 4x4 v6
Kod silnika: A28NET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Lubin
Otrzymał  piwo: 4 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: grzegorz13 » 16 mar 2019, o 22:12

:D Myślę iż jak kolega Ping ukończy swój projekt to będzie taka możliwość :D

Awatar użytkownika
Ping
Klubowicz
Posty: 2326
Rejestracja: 20 cze 2016, o 14:18
Auto: Insignia ST / MY2011
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto: W-wa
Otrzymał  piwo: 28 razy
Kontakt:

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Ping » 16 mar 2019, o 22:30

Nie ma możliwości aby z oryginalnej instalacji bez dodatkowych modułów uruchomić doświetlanie zakrętów światłami przeciwmgielnymi z prostego powodu - obie żarówki są na tym samym obwodzie.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
ects
Nowicjusz
Posty: 27
Rejestracja: 28 cze 2015, o 10:06
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Lubin

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: ects » 16 kwie 2019, o 08:13

witam posiadam insignie 2011 i chciałbym zamówić opcom tylko nie wiem którą mam wersje wybrać możecie mi pomóc Op com V1.65 V1.78 V1.99 z PIC18F458

czapeczka50
Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: 25 mar 2017, o 11:00
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: czapeczka50 » 16 kwie 2019, o 08:20

wystarczy V.1.65

Bogoes
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: 24 wrz 2018, o 20:21
Auto: corsa d
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2012
Miasto: Bydgoszcz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Bogoes » 16 kwie 2019, o 08:47

Tylko uwaza na wersję płytki, bo 1.65 był chyba do wersji plytki v6.0... także szukaj interfejsu z napisem na płytce New OpCom, wtedy będziesz sam sobie wgrywał jakie chcesz

blackace
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 31 gru 2018, o 11:43
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DTE
Rok produkcji: 2015
Miasto: Ząbki

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: blackace » 16 kwie 2019, o 17:03

Witam. Skad i jaki interfejs opcom do insigni 2014 z20dte?

czapeczka50
Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: 25 mar 2017, o 11:00
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A18XER
Rok produkcji: 2009
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: czapeczka50 » 16 kwie 2019, o 19:56

ori z Adako,chinol eBay,Aliexpress

maniek86krk
Nowicjusz
Posty: 22
Rejestracja: 2 maja 2018, o 07:52
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2010
Miasto:
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: maniek86krk » 24 kwie 2019, o 01:51

Panowie czy op-com łączy Wam się ze sterownikiem ECU ? Mam chińczyka wersje 1.70 mogę rozszerzyć zegary sprawdzić i skasować błędy ale jak chce sprawdzić live data w blokach pomiarowych to wyskakuje komunikat "ECU negative answer to measuring block request". Głownie interesuje mnie diagnoza klimatyzacji a dokładnie ciśnienie jakie daje sprężarka. W necie są filmiki na których widać że odczyt działa. Z takich podglądów na żywo pokazuje mi parametry pompy paliwa oraz jak wejdę w zegary a następnie w bloki pomiarowe to jest ubogie info czyli ilość obrotów na minute czy jest wciśnięty pedał hamulca oraz napięcie akumlatora. Moja Insignia jest z 2009 modelowo 2010 silnik 2.0T A20NHT. Sprawdzałem vaux-comem oraz op-comem i op-comem profesional

norbi333
Zapaleniec
Posty: 4148
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: Biturbo 4x4,2.0T 4x4
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 10 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: norbi333 » 24 kwie 2019, o 03:54

Sto razy było, że w benzynie prawie nic nie odczytasz

Awatar użytkownika
Rooff_
Klubowicz
Posty: 1764
Rejestracja: 4 lut 2017, o 08:24
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM

Post autor: Rooff_ » 24 kwie 2019, o 14:00

Jeśli chodzi o klimę to ja bym spróbował odczytać to interface ELM327 i aplikacją na androida Torque (w dieslu się da, nie przypuszczam, żeby w benzynie było inaczej). Jeśli nie masz interface, to na pewno nie zaszkodzi się wyposażyć :)
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”