--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSerwisy/warsztaty NIEpolecane
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 264 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Serwisy/warsztaty NIEpolecane
Dlatego wiele osób interesuje skuteczność naprawy a nie czy przepłacają czy nie. Można przecież samemu robić to robocizna wtedy zero zł. Nadal nie wiem czy ten zakład od niezadowolonego klienta był skuteczny i dobry w naprawie pojazdu czy auto nadal jest zepsute. Co do Twoich opowieści, to jak robi się samemu to zużyty olej można wylać przecież w krzaki zamiast oddawać do utylizacji i wozić się z nim, wtedy do diesla nikt go nie wleje.
Radio 357 :)
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Znam ludzi co zużyły olej na konserwację desek, krawędziaków i dodatkowo malowali kamienie polne w swoich murkach oporowych aby ładnie wyglądały. Jeden z nich zrobił to 2 razy i dał sobie spokój, teraz wymienia w warsztacie p. Józka a inni już też przestali
Wysłane z iPhone

Wysłane z iPhone
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
ringo
- Nowicjusz
- Auto: sports tourer
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 2 razy
@dokia bardzo uczepiłaś się tego "drogo drogo", ale przeczytaj mój pierwszy wpis raz jeszcze
Ja nie napisałem ani nawet nie zasugerowałem, że było "za drogo", przeciwnie -- napisałem, że nie podważam słuszności cen bo ani nie znam stawek w innych miejscach ani nie poczułem, że zostałem naciągnięty.
Ja po prostu alergicznie reaguje na takie olewcze podejście do kontaktu przeplatane ze zbywaniem. Dzisiaj rachunek wyszedł 1k (to przykład, zapłaciłem oczywiście więcej), ale następnym razem może być 10k. No nie uprzedziliśmy, ale naprawione więc płać. Jest to dla mnie trudne do przełknięcia nawet jeżeli naprawa była względne skuteczna. Jednak to jest tylko *moja* opinia i jeżeli innym to nie przeszkadza to moja *opinia* nie zaszkodzi temu warsztatowi.
W moim przypadku to był serwis i dwie mechaniczne usterki (niedziałający amortyzator oraz "strzelająca" klapa wlewu paliwa). Amortyzator naprawiony, klapa dalej strzela (po tygodniu).
Nie zgrywaj się z tym, że oni mają naprawiać, a nie być telefonistkami. To jest oczywiste, że mechanik nie będzie wisiał na słuchawie, ale patrząc ile oni tam mają pracowników i ile aut obsługują na raz, mogą sobie spokojnie pozwolić na zatrudnienie osoby na pełny etat do recepcji. Nie robią tego bo widocznie żyłują na takim koszcie. Do ASO nie ma co porównywać bo te warsztaty żyją z umów z dilerami, flotami, ubezpieczycielami. Ich serwis dla Kowalskiego jest nie dość że drogi to często do dupy jeżeli trzeba coś naprawić. W ASO potrafią tylko zamawiać nowe części i je wymieniać, najchętniej to by ci wymienili pół samochódu przy każdej okazji. Ja do ASO chodzę tylko z OC/AC bo wtedy hulaj dusza ;p
Ja po prostu alergicznie reaguje na takie olewcze podejście do kontaktu przeplatane ze zbywaniem. Dzisiaj rachunek wyszedł 1k (to przykład, zapłaciłem oczywiście więcej), ale następnym razem może być 10k. No nie uprzedziliśmy, ale naprawione więc płać. Jest to dla mnie trudne do przełknięcia nawet jeżeli naprawa była względne skuteczna. Jednak to jest tylko *moja* opinia i jeżeli innym to nie przeszkadza to moja *opinia* nie zaszkodzi temu warsztatowi.
W moim przypadku to był serwis i dwie mechaniczne usterki (niedziałający amortyzator oraz "strzelająca" klapa wlewu paliwa). Amortyzator naprawiony, klapa dalej strzela (po tygodniu).
Nie zgrywaj się z tym, że oni mają naprawiać, a nie być telefonistkami. To jest oczywiste, że mechanik nie będzie wisiał na słuchawie, ale patrząc ile oni tam mają pracowników i ile aut obsługują na raz, mogą sobie spokojnie pozwolić na zatrudnienie osoby na pełny etat do recepcji. Nie robią tego bo widocznie żyłują na takim koszcie. Do ASO nie ma co porównywać bo te warsztaty żyją z umów z dilerami, flotami, ubezpieczycielami. Ich serwis dla Kowalskiego jest nie dość że drogi to często do dupy jeżeli trzeba coś naprawić. W ASO potrafią tylko zamawiać nowe części i je wymieniać, najchętniej to by ci wymienili pół samochódu przy każdej okazji. Ja do ASO chodzę tylko z OC/AC bo wtedy hulaj dusza ;p
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 264 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
No i zamiast pisać te elaboraty wystarczyłoby nam jedno zdanie:
„Warsztatu NSO Józefów nie polecam, bo nie pytają klienta co mają robić, używają nowych części i nie umieli naprawić klapy”
Dzięki. Już wiem aby z klapą tam nie jechać.
„Warsztatu NSO Józefów nie polecam, bo nie pytają klienta co mają robić, używają nowych części i nie umieli naprawić klapy”
Dzięki. Już wiem aby z klapą tam nie jechać.
Radio 357 :)
- koxtaa
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Rzeszów
Ja ze swojej strony nie polecam Profi Auto Rzeszów ul Krakowska , partacze jakich mało