--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWAKACJE, URLOP - co, gdzie, jak? :)
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: WAKACJE, URLOP - co, gdzie, jak? :)
Dokia kiedyś moja 0,5 zaprosiła mnie na koncert chóru UAM myślałem po co i co ja tam będę robił, ale mówię od chamie się i było warto teraz często chodzimy na ich koncerty.
Moje najlepsze wakacje hmm ?? były w pracy
Moje najlepsze wakacje hmm ?? były w pracy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
O komu dobrze- tak w wodzie w te upały leżeć
No wytrwam jakoś na tych rajstopkach w teatrze.. muszę.. ja jadę z szefem i koleżankami, najpierw podpisujemy w Grodnie jakieś porozumienie o współpracy w Elektrotechnicznym-czymś, a potem lajcik i zwiedzanie przez kolejne dni, jedziemy busem z kierowcą, więc od chwili wejścia na pokład pewnie poleje się %
No wytrwam jakoś na tych rajstopkach w teatrze.. muszę.. ja jadę z szefem i koleżankami, najpierw podpisujemy w Grodnie jakieś porozumienie o współpracy w Elektrotechnicznym-czymś, a potem lajcik i zwiedzanie przez kolejne dni, jedziemy busem z kierowcą, więc od chwili wejścia na pokład pewnie poleje się %
Radio 357 :)
- Igorwlkp
- Zapaleniec
zdjęcie zrobione 2 lata temu
ciepło było , wodą raczej nie można tego było nazwać prędzej roztwór solny (dead see)
ciepło było , wodą raczej nie można tego było nazwać prędzej roztwór solny (dead see)
-
Kub@
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 6 razy
Uczcie się
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Kuba@, no nie gadaj, że Ty też w kieckach latasz?
Jutro tam dzień pracy, żadne święto, najpierw robota mnie czeka, a potem wcale nie będzie łatwiej
%.....
Mój szef ma mój paszport i moją wizę- może mi odda jutro
a może naprawdę tam zostanę na ameny...
Wy to chociaż macie jutro wolne, to idźcie za mnie na procesję
Jutro tam dzień pracy, żadne święto, najpierw robota mnie czeka, a potem wcale nie będzie łatwiej
Mój szef ma mój paszport i moją wizę- może mi odda jutro
Wy to chociaż macie jutro wolne, to idźcie za mnie na procesję
-
Kub@
- Użytkownik
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Postawił piwo: 6 razy
A kto powiedział, że to ja???? przecież to Ty ja pakujesz do walizy!!!
Ja, co najwyżej mogę tylko w rajtkach pojeździć na rowerze w zimnej porze dnia
Ja, co najwyżej mogę tylko w rajtkach pojeździć na rowerze w zimnej porze dnia
- Igorwlkp
- Zapaleniec
Consy są przereklamowane ale nie powiem białe trampki dają radę A jak dla mnie to plaża w Grzybowie tam wystarczy koc lub ręcznik i nic więcej nie trzeba
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
@dokia,
Szpilki, pantofelki to za wschodnią granicą co druga dama "na wyjście" nosi, a tym bardziej złote. Styl tamtejszy
A co do weekendu bożocielnego i wyjazdu, to ja właśnie na ten weekend wróciłem i z przyjemnością spędzę go w domu! Wczoraj wieczorem zleciałem po 6 męczących dniach wylotu w rejony estońsko-fińskie, a w przyszłym wybieram się jeszcze na chwilę na drugi kraniec Bałtyku, do Danii. W sumie zaliczę w tym czasie 4 koncerty pewnego wykonawcy cięższej muzyki
Po ostatnich moich doświadczeniach mogę szczerze polecić wyjazd do Tallinna. Co za piękne i przyjemne miasto!!! Absolutnie fenomenalna "starówka". Do tego prawdziwie oryginalna, bo nie zburzona podczas wojny. Sądząc po autach, dość tam bogato. Architektura reprezentuje typowo europejski nurt, czuć prawdziwe korzenie Europy, a na ulicach - no właśnie - nie ma tego pierwiastka, który dziś niestety jest typowy dla zachodniej Europy (możecie się domyślić). Miasto nieduże, w sam raz na kilkudniowy wyjazd. Bezpośrednie połączenie lotnicze z Warszawą (będzie najtaniej) lub z Gdańska via Helsinki. Ceny znośne. Mówię Wam - jeśli city break, to --> TALLINN.
Za to gdy kogoś w tym Tallinnie najdzie ochota na przeskok przez Zatokę Fińską do Helsinek, to - w mojej opinii - szkoda czasu, lepiej spędzić go w stolicy Estonii. Helsinki nieciekawe, brudne, przytłaczające, nudne, bez polotu, minimalistyczne, surowe. Zwłaszcza, że mieszkałem poza centrum - hotel relatywnie drogi, ale gówniany, dookoła szarość jak cholera, tylko noce jasne o tej porze roku były fajne. Zieleni dużo, ale nie ogarniętej. Brudno. I przepotwornie drogo. Przykładem minimalizmu mogą być sklepy. Spożywczak na każdym rogu? Kioski pod dworcem (nie centralnym)? To nie w Helsinkach! Nie wiem gdzie ludzie robią tam małe zakupy. Jak już dorwałem jakiś sklep, to zwykła woda mineralna reprezentowana była tylko przez jeden gatunek, taki mają "ekstra wybór". Tramwaje stare i wloką się przez miasto. U mnie w Gdańsku ludzie marudzą, że część tramwajów nie jest nowa, tylko starszego typu z Niemiec po modernizacji, a do tego stają za często na światłach. Takie opinie są powszechne. Powinni przejechać się po Helsinkach, szybko doceniliby Gdańsk
Zapamiętajcie: Tallinn.
M.
Szpilki, pantofelki to za wschodnią granicą co druga dama "na wyjście" nosi, a tym bardziej złote. Styl tamtejszy
A co do weekendu bożocielnego i wyjazdu, to ja właśnie na ten weekend wróciłem i z przyjemnością spędzę go w domu! Wczoraj wieczorem zleciałem po 6 męczących dniach wylotu w rejony estońsko-fińskie, a w przyszłym wybieram się jeszcze na chwilę na drugi kraniec Bałtyku, do Danii. W sumie zaliczę w tym czasie 4 koncerty pewnego wykonawcy cięższej muzyki
Po ostatnich moich doświadczeniach mogę szczerze polecić wyjazd do Tallinna. Co za piękne i przyjemne miasto!!! Absolutnie fenomenalna "starówka". Do tego prawdziwie oryginalna, bo nie zburzona podczas wojny. Sądząc po autach, dość tam bogato. Architektura reprezentuje typowo europejski nurt, czuć prawdziwe korzenie Europy, a na ulicach - no właśnie - nie ma tego pierwiastka, który dziś niestety jest typowy dla zachodniej Europy (możecie się domyślić). Miasto nieduże, w sam raz na kilkudniowy wyjazd. Bezpośrednie połączenie lotnicze z Warszawą (będzie najtaniej) lub z Gdańska via Helsinki. Ceny znośne. Mówię Wam - jeśli city break, to --> TALLINN.
Za to gdy kogoś w tym Tallinnie najdzie ochota na przeskok przez Zatokę Fińską do Helsinek, to - w mojej opinii - szkoda czasu, lepiej spędzić go w stolicy Estonii. Helsinki nieciekawe, brudne, przytłaczające, nudne, bez polotu, minimalistyczne, surowe. Zwłaszcza, że mieszkałem poza centrum - hotel relatywnie drogi, ale gówniany, dookoła szarość jak cholera, tylko noce jasne o tej porze roku były fajne. Zieleni dużo, ale nie ogarniętej. Brudno. I przepotwornie drogo. Przykładem minimalizmu mogą być sklepy. Spożywczak na każdym rogu? Kioski pod dworcem (nie centralnym)? To nie w Helsinkach! Nie wiem gdzie ludzie robią tam małe zakupy. Jak już dorwałem jakiś sklep, to zwykła woda mineralna reprezentowana była tylko przez jeden gatunek, taki mają "ekstra wybór". Tramwaje stare i wloką się przez miasto. U mnie w Gdańsku ludzie marudzą, że część tramwajów nie jest nowa, tylko starszego typu z Niemiec po modernizacji, a do tego stają za często na światłach. Takie opinie są powszechne. Powinni przejechać się po Helsinkach, szybko doceniliby Gdańsk
Zapamiętajcie: Tallinn.
M.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
A ja jak co roku weekend Boże Ciało spędzam tylko albo aż w Krynicy Morskiej
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ze złotem żartowałam, bo wiem że to tu "na miejscu"wassermann pisze: ↑31 maja 2018, o 18:07@dokia,
Szpilki, pantofelki to za wschodnią granicą co druga dama "na wyjście" nosi, a tym bardziej złote. Styl tamtejszy![]()
strasznie tu jest, tylko w hotelach jako taka cywilizacja i nawet jest cassino. I wifi.. ogólnie transfer danych liczą sobie 37zł za 1 mb (jeden) bo to nie Europa.. nigdy więcej nie chcę tu wracać...wrrrr. .
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 42 razy
Poza tzw. Strefą 1 używanie komórki to masakra. Przez 6 dni zużyłem prawie 2 GB transferu (bez synchronizacji fotek z chmurą). W kraju tyle nie używam, ale zagranicą co chwila net był potrzebny. Po cenach obowiązujących w roamingu za wschodnią granicą (ale także np. w Szwajacarii) - wyszłoby z 70 tys. zł za taką przyjemność
Sprawdzałem ceny przed wyjazdem. Poza Strefą 1 to faktycznie jest ponad 30 zł za zaledwie JEDEN MEGABAJT.
M.
Sprawdzałem ceny przed wyjazdem. Poza Strefą 1 to faktycznie jest ponad 30 zł za zaledwie JEDEN MEGABAJT.
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja i tak się boję rachunku... ale chyba jest jakieś ograniczenie na koszty roamingu, nie pamiętam abym znosiła te ograniczenie. Jak tylko dostałam sms od operatora że 3,69 za każde 100kb w tym oddzielnie liczone za wysyłanie i odbieranie to od razu wylaczylam transfer danych. Ale stresik ze mną wróci do kraju 
Szwajcarski rachunek też na długo zapamiętałam, mimo że w CERN w Genewie byłam tylko tydzień. Ale na rachunku była moc
Poza unią jest horror w cenach ..brrr...
Urlopu na Białorusi nie polecam
tu nawet nie można wyjść wieczorem na miasto bo hotel ma dziwną procedurę zabierania paszportu, więc nie da się wyjść bez dokumentu.
Szwajcarski rachunek też na długo zapamiętałam, mimo że w CERN w Genewie byłam tylko tydzień. Ale na rachunku była moc
Poza unią jest horror w cenach ..brrr...
Urlopu na Białorusi nie polecam
-
piston
NO my akurat ten weekend na Boże ciało spędziliśmy w domu. Wiele osób wtedy wybiera się na wakacje, korki są niemiłosierne A tak po prostu sobie posiedzieliśmy. odpoczęliśmy. W czwartek wybraliśmy się nad lokalny zalew (nawet nie bylo aż tak wiele osob).
Co do miejscowości na wakacje polecam Pasym. Mniejsza miejscowość na Mazurach, noclegi mozna znaleźć w dobrej cenie
Co do miejscowości na wakacje polecam Pasym. Mniejsza miejscowość na Mazurach, noclegi mozna znaleźć w dobrej cenie
Ostatnio zmieniony 28 cze 2018, o 11:52 przez piston, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bodex
W tym roku, koło Primosten
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
- noirdk
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Primostem byłem bardzo fajne i urokliwe miasteczko. Polecam
--
Pozdrawiam
Darek
--
Pozdrawiam
Darek
-
Bodex
To jyż 6 sty wyjazd do CRO , zwiedzimy Vodice, Šibenik
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
My w zeszłym roku zwiedziliśmy trochę Cro kabrioletem, teraz też jest chęć tylko cabrio brak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- noirdk
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
My byliśmy 3 razy. Udalo nam się przejechać prawie całe wybrzeże od półwyspu Istria po Dubrownik. Nie zwiedziliśmy niestety półwyspu Peljesac i wysp.Bodex pisze:To jyż 6 sty wyjazd do CRO , zwiedzimy Vodice, Šibenik
Chorwacja jest bardzo ładna.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Ja tam wolę Grecję
Obecnie na wyspie Evia.
Obecnie na wyspie Evia. Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/