--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZakup Insigni - pytania
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Zakup Insigni - pytania
Wydrukowany na aucie? Skoro sprawdzałeś wyposażenie to masz ten vin
Radio 357 :)
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Jak masz rachunek to tam też powinno być napisane.
Wysłane z iPhone
Wysłane z iPhone
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
lufa9999
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Miasto: Hattersheim am Main
- Postawił piwo: 6 razy
Nie mam na rachunku, a nie spojrzałem wczoraj na VIN za aucie, skupiłem się na innych rzeczach. Czy to ma sens, żeby pracownik renomowanego komisu fałszywy VIN podał, tym bardziej z taką samą datą zakupu co podali? Nie ma co drążyć. Pewnie gdzieś pojutrze dostanę papiery do przejestrowania to tam będzie VIN. W Niemczech inaczej wygląda kupowanie auta dla siebie, niż w Polsce.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2026, o 16:42 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum!
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
To skąd wiesz że wyposażenie masz inne niż Ci słownie podał komis? Jak nie masz vin to nic nie wiesz 
-
lufa9999
- Użytkownik
VIN dostałem mailem. Sprawdziłem go na forumowym dekoderze. Jest kamera. Nie wnikałem dalej. Wczoraj miałem termin obejrzenia auta z zamiarem kupna i spytałem o kamerę, to gość powiedział że nie ma. Dopóki nie dostaną przelewu auto jest u nich i dopiero wtedy dostanę pocztą dokumenty do rejestracji. Tyle. Jak nie ma kamery to się nie potnę, choć wolałbym żeby była...
Ostatnio zmieniony 4 lut 2026, o 16:43 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek01
- Klubowicz
Pisałeś wcześniej że kupiłeś to jak to w końcu jest?
Masz rachunek?
Poproś o zdjęcie vin auta zza szyby i zdjęcie vin z papierów, na email mogą ci dosłać. Byłeś na miejscu? oglądałeś? dotykałeś? Czy może kupiłeś na odległość?
Masz rachunek?
Poproś o zdjęcie vin auta zza szyby i zdjęcie vin z papierów, na email mogą ci dosłać. Byłeś na miejscu? oglądałeś? dotykałeś? Czy może kupiłeś na odległość?
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
I e-mail skasowałeś? Wy informatycy naprawdę piszecie mail a nie e-mail? Znajdź ten e-mail z vinem skoro auta nie kupiłeś jeszcze i my tu sprawdzimy wszystko, są tu ludzie którzy wszystko o insigni wiedzą.lufa9999 pisze: ↑3 lut 2026, o 15:39VIN dostałem mailem. Sprawdziłem go na forumowym dekoderze. Jest kamera. Nie wnikałem dalej. Wczoraj miałem termin obejrzenia auta z zamiarem kupna i spytałem o kamerę, to gość powiedział że nie ma. Dopóki nie dostaną przelewu auto jest u nich i dopiero wtedy dostanę pocztą dokumenty do rejestracji. Tyle. Jak nie ma kamery to się nie potnę, choć wolałbym żeby była...
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Jak sprawdziłeś auto na forumowym dekoderze to czego jeszcze nie wiesz? Wyraźnie tam pisze jaki model masz jak udało Ci się go rozszyfrować. Czytasz ze zrozumieniem czy tak wodę nam lejesz?lufa9999 pisze: ↑3 lut 2026, o 15:39VIN dostałem mailem. Sprawdziłem go na forumowym dekoderze. Jest kamera. Nie wnikałem dalej. Wczoraj miałem termin obejrzenia auta z zamiarem kupna i spytałem o kamerę, to gość powiedział że nie ma. Dopóki nie dostaną przelewu auto jest u nich i dopiero wtedy dostanę pocztą dokumenty do rejestracji. Tyle. Jak nie ma kamery to się nie potnę, choć wolałbym żeby była...
-
lufa9999
- Użytkownik
Czytam ze zrozumieniem. Mam VIN, który przysłali mi mailem. Sprawdziłem na dekoderze. Ma kamerę. Pisałem, bo pracownik komisu powiedział że kamery nie ma. I tyle. Nic ważnego. Jeżeli w dekoderze jest podane że jest kamera to sprzedawca jest niedoinformowany. Zresztą on jakiś dziwny był... Może dlatego że ruski. Już mnie nie niszczcie, można temat zamknąć. Jak odbiorę auto to się okaże co i jak.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2026, o 16:44 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek01
- Klubowicz
Jak kupowałem auta w na zachodzie to omijałem tam gdzie sprzedawcami byli włosi, ruscy i z karnacją arabską. Złe doświadczenia 
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
To zanim auto odbierzesz to sprawdź co masz tu w dekoderze, tj czy się zgadza z tym co w aucie jest, jak nie jest to reklamacja i tyle, ma być to co w vindekoderze a nie to co jakiś ruski gada.
- Zbyszek01
- Klubowicz
No i do sprawdzenia czy ten VIN co podali jest tym samym co na aucie.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
O tak, to przypadłość wielu sprzedawców, czyli ten sam opis do wielu aut.
-
Vorph
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia B
- Kod silnika: D16SHT
- Miasto: Kraków
Witam. To mój pierwszy post na forum, ponieważ lada moment stanę się użytkownikiem Insigni. Mam okazję zakupić wersję B poliftową benzynę 2.0 170KM F20SHT[LSY], lecz mam duże wątpliwości ponieważ nie znalazłem zbyt wielu opinii o tej wersji silnikowej. Auto ma służyć jako rodzinne, do raczej spokojnej jazdy. Jakiego spalania można się spodziewać ? Na co warto zwrócić uwagę ? Czy warto pchać się w tę wersję ? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i porady.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
Samochód sam w sobie bardzo dobry.
Spalanie - na pewno zapłacisz 2x tyle co przy jeździe dieslem. Czyli trasa 9-10, bo dwa litry w turbo zawsze wypije, a w mieście to zależnie od warunków nawet 12 z dużym plusem.
Silnik jest taki sam niezależnie od mocy 170 - 200 - 230 KM. Jest z nim jedno "ale": bardzo mała popularność w Polsce. To nowa konstrukcja GM, silnik prod. USA, w Europie bardzo rzadko spotykany, bo żywot Insignii B poliftowej był krótki, sprzedało się ich mało, a kolejne "Ople" były już na komponentach francuskich. Poszedłbym do serwisu Opla i szczerze zapytał jak widzą dostępność typowych części zamiennych do LSY.
M.
Spalanie - na pewno zapłacisz 2x tyle co przy jeździe dieslem. Czyli trasa 9-10, bo dwa litry w turbo zawsze wypije, a w mieście to zależnie od warunków nawet 12 z dużym plusem.
Silnik jest taki sam niezależnie od mocy 170 - 200 - 230 KM. Jest z nim jedno "ale": bardzo mała popularność w Polsce. To nowa konstrukcja GM, silnik prod. USA, w Europie bardzo rzadko spotykany, bo żywot Insignii B poliftowej był krótki, sprzedało się ich mało, a kolejne "Ople" były już na komponentach francuskich. Poszedłbym do serwisu Opla i szczerze zapytał jak widzą dostępność typowych części zamiennych do LSY.
M.
-
Lg78
- Klubowicz
- Auto: Insignia A ,B f20dvh
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Senička
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Z częściami do LSY bardzo blado sam rozważałem zakup benzynki podzwinilem ponservisach w Polsce i Czechach i np. zintegrowana obudowa termostatu niedostępny nigdzie i nie byli w stanie określić czasu oczekiwania, na dodatek raczej wymiana i nich niż sprzedaż części, na stanie to mają filtr oleju, powietrza, uszczelki korków, świece. Należy brać pod uwagę też to że to młoda jednostka na razie niema większych wielu awarii tylko bieżący servis więc też nikt nie inwestuje bo do nowego części drogie a żeby zbierały kurz na półce nie będą inwestować.
Łukasz
-
niziołek21
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Warszawa
Cześć.
Przymierzam się do oddania na złom Zafiry i kupna czegoś nowego.
Myślę o Insignii B 2.0 benzyna 200KM AT. Czy to dobry wybór? Czy w środku przy wyższych prędkościach jest cicho? Jakich problemów można się spodziewać? Zaznaczę, że roczne przebiegi to ok 12...13 tys km z czego ok 70...80% to miasto krótkie odcinki do 2...3 km. Natomiast trasa to jak najszybciej przez Niemcy do Paryża, Madrytu i Legolandu w Danii
Rozważam w ramach konkurencji
Mazda 6 2.5 benzyna 192/194 km AT
BMW 3GT 2.0 benzyna 184km AT
KIA Optima 1.6 benzyna 180km AT lub 2.0 GT
VW Passat 2.0 benzyna 190/200km AT
Skoda Octavia jw.
Chyba, że coś innego? Żona ciśnie na nowego MG HS
Przymierzam się do oddania na złom Zafiry i kupna czegoś nowego.
Myślę o Insignii B 2.0 benzyna 200KM AT. Czy to dobry wybór? Czy w środku przy wyższych prędkościach jest cicho? Jakich problemów można się spodziewać? Zaznaczę, że roczne przebiegi to ok 12...13 tys km z czego ok 70...80% to miasto krótkie odcinki do 2...3 km. Natomiast trasa to jak najszybciej przez Niemcy do Paryża, Madrytu i Legolandu w Danii
Rozważam w ramach konkurencji
Mazda 6 2.5 benzyna 192/194 km AT
BMW 3GT 2.0 benzyna 184km AT
KIA Optima 1.6 benzyna 180km AT lub 2.0 GT
VW Passat 2.0 benzyna 190/200km AT
Skoda Octavia jw.
Chyba, że coś innego? Żona ciśnie na nowego MG HS
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
2.0T 200KM to silnik GM "LSY" o przekombinowanej konstrukcji i z trudnym dostępem do części, przy tym mało popularny w Europie i chyba w ogóle. Duże ryzyko, że nawet na zwykłe materiały trzeba będzie czekać.
Insignia B ma mnóstwo zalet, ale jedną z jej nielicznych wad (jedyną w przypadku mojej GSi) jest to, że przy wysokich prędkościach jest głośna od nadkoli. Inna sprawa, że jak robisz rocznie te 12-13 tys. km, z czego 80% miasto, to po co w ogóle brać pod uwagę kryterium hałasu we wnętrzu podczas szybkiej podróży?
M.
Insignia B ma mnóstwo zalet, ale jedną z jej nielicznych wad (jedyną w przypadku mojej GSi) jest to, że przy wysokich prędkościach jest głośna od nadkoli. Inna sprawa, że jak robisz rocznie te 12-13 tys. km, z czego 80% miasto, to po co w ogóle brać pod uwagę kryterium hałasu we wnętrzu podczas szybkiej podróży?
M.