--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPoziom płynu chłodzącego
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
-
mcgregor
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B14NET
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Wlkp
Re: Poziom płynu chłodzącego
Ja też tydzień temu musiałem wymienić zbiornik płynu , zaczęło go ubywać ale tylko na cieplym silniku gdy plyn był gorący i powstawało ciśnienie. Tak nie mozna było zlokalizować wycieku a winą byly drobne pęknięcia na spodzie zbiornika. Nie mialem zadnej kolizji ani nie poobijałem zbiornika w zaden sposób. Przy wymianie okazalo sie ze tez nie mam czujnika a też mam silnik 1.4 - 2014. Ten typ tak ma ?
- arek103
- Użytkownik
- Kod silnika: A14NET
- Miasto: Bieszczady
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Przed całkowitym rozszczelnieniem też ubywało mi płynu i nie mogłem namierzyć nieszczelności. Wynika z tego, że zbiorniczek od początku był tego przyczyną. Jakaś felerna seria zbiorniczków była montowana w 2014r.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2021, o 19:55 przez arek103, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mcgregor
- Nowicjusz
- Kod silnika: B14NET
- Miasto: Wlkp
Ciekawe czy można doinstalowac czujnik poziomu plynu. Przed ubytkiem tez nie mialem komunikatu o niskim stanie a będąc gdzieś w trasie napewno by sie przydał. Przy montażu nowego zbiornika nie widzialem żadnej wiązki do podłączenia. Pewnie jeszcze doszłaby jakas aktywacja w systemie.??
-
Lepek
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 1 raz
Cześć,
Wiecie może jak wyjąć tą kostkę z czujnika poziomu płynu chłodniczego? Próbowałem już na wszystkie sposoby, a nie chce siłą tego ułamać. Dostęp jest słaby, wiec nie wiem czy jest tam jakiś zatrzask/bolec, który to trzyma?
Wiecie może jak wyjąć tą kostkę z czujnika poziomu płynu chłodniczego? Próbowałem już na wszystkie sposoby, a nie chce siłą tego ułamać. Dostęp jest słaby, wiec nie wiem czy jest tam jakiś zatrzask/bolec, który to trzyma?
- arek103
- Użytkownik
- Kod silnika: A14NET
- Miasto: Bieszczady
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?t=5608
Tu masz zdjęcia wtyczki, widać gdzie trzeba wcisnąć aby zwolnić blokadę.
Dodano po 9 minutach 54 sekundach:
Widzę, że tam też pisałeś:) W czujniku od dołu masz ząbek, więc we wtyczce musisz wcisnąć "języczek" aby ją odblokować.
Tu masz zdjęcia wtyczki, widać gdzie trzeba wcisnąć aby zwolnić blokadę.
Dodano po 9 minutach 54 sekundach:
Widzę, że tam też pisałeś:) W czujniku od dołu masz ząbek, więc we wtyczce musisz wcisnąć "języczek" aby ją odblokować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Arcyk20
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Łomża
Witam u mnie w insigni jest taki problem że zmieniłem zbiorniczek i okazało się że stary zbiornik nie miał czujnika poziomu płynu chłodniczego a po oględzinach nie ma w ogóle przewodu do którego mógłbym podłączyć czujnik. Co o tym sądzicie
-
makak
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: gliwice
U mnie podobnie. Insignia A b20dth 2015r. Nie ma żadnego powiadomienia o niskim stanie. Zbiornik nawet nie posiada pływaczka. Dodaję, że mam dosyć dobrze wyposażony egzemplarz. Żaden golas. Zamontują milion czujników kompletnie niepotrzebnych, a tego akurat mega ważnego nie... I co im zrobisz. To jest chamstwo i jakieś celowe działanie, bo ja przez brak tego czujnika mam głowicę do roboty. Znaczy ja jak ja... Żonka jeździła i zakomunikowała mi, że jest coś nie tak, ale oczywiście dopiero jak ogrzewanie nie działało. I to po dwóch dniach. Jakby się wyświetliło cokolwiek to by tematu prawdopodobnie nie było. A wyciek był niewielki z chłodnicy.