--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Dokia
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Insignia Dokia
Bo mnie Darek pytał. Zapewne nie kupię, (ale kto wie, jakby się zwolniła), bo już długo w tej rezerwacji jest. Jednak to jest HB. Tu Darek miał rację.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2020, o 22:03 przez dokia, łącznie zmieniany 1 raz.
Radio 357 :)
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
To jie zmienia faktu, że gdybym szukał auta i była by dobra to na pewno szybciej bym kupił to niż tą Twoją czerwoną. I nie chodzi o cenę czy rocznik
325 koni program na 350-360 koni, 4x4 i automat
325 koni program na 350-360 koni, 4x4 i automat
Ostatnio zmieniony 30 sty 2020, o 22:04 przez norbi333, łącznie zmieniany 1 raz.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Ja mam liftback'a i nie mam tylnej wycieraczkidare50 pisze: ↑30 sty 2020, o 21:47Ta OPC to HB tak potocznie się je nazywa ale ogólnie to liftback , rozróżnisz po tylnej wycieraczce , a bryła ta sama z daleka , a sedan bez wycieraczki , przecież Ty masz teraz HB to znaczy liftback , a ta OPC to to samo , ja mam sedana bez wycieraczki tylnej i sam klapa bez szyby sie otwiera
Mam też cennik OPC z 2016, modelowy 2017 (czyli dokładnie takiej jak z oferty) i tam nie ma opcji usunięcia wycieraczki. Może od któregoś roku nie było możliwości usunięcia/dodania tylnej wycieraczki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Tylko, że teraz jak zaglądnęłam w specyfikację tej to jest tam "C25-układ wycieraczek-tylna szyba, działanie przerywane" czyli no jest i być powinna.
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Wszyscy rezerwują te Insignie, dziś dzwoniłem popytać o jedną i też chwilowo niedostępna 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Coś pewnie naprawiają. Jak zanim kupiłam tę, to dzwoniłam do ASO Toyoty w Ostrowi po jedną Rav-4 i powiedzieli że no jest ale będzie gotowa na za dwa tygodnie bo jakieś "usprawnienia" muszą w niej zrobić
Nie oddzwaniałam już tam potem. Rezerwacja brzmi lepiej, lub chwilowa niedostępność, niż "usprawnienia" do wykonania.
Być może, tak jak w poprzednim przypadku, gdy z toyoty chciałam w toyotę znowu, tak teraz też niespodziewanie zmienię markę. Kto wie co ja tam wymyślę w efekcie.
Być może, tak jak w poprzednim przypadku, gdy z toyoty chciałam w toyotę znowu, tak teraz też niespodziewanie zmienię markę. Kto wie co ja tam wymyślę w efekcie.
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Nie żebym Cię dalej przekonywał, ale dziś znalazłem coś takiego. Niestety ze 40k poza moim budżetem 
https://www.olx.pl/oferta/skoda-superb- ... DqvAX.html
https://www.olx.pl/oferta/skoda-superb- ... DqvAX.html
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Żaden sedan, tylko "kareta"
Kiedyś funkcjonowało jeszcze określenie "berlina".
Natomiast sedan, w którym zamontowano podnoszone drzwi z tyłu nadwozia, jest "hatchbackiem".
Pojęcie "liftback" formalnie nie istnieje. Potocznie przyjęło się go używać w przypadku, gdy klapa bagażnika jest wydłużona tak jak właśnie w Insignii.
Np. Astra jest hatchbackiem i Insignia jest hatchbackiem - formalnie. Ale nieformalnie tylko o Insignii można powiedzieć, że jest liftbackiem (oczywiście tylko 5-drzwiowa).
Ustawodawstwo określa tylko trzy typy nadwozia w grupie, o której rozmawiamy:
AA - sedan, kareta
AB - hatchback
AC - kombi
http://www.misiu.ugu.pl/pdf/typy_nadwozia.pdf
M.
Natomiast sedan, w którym zamontowano podnoszone drzwi z tyłu nadwozia, jest "hatchbackiem".
Pojęcie "liftback" formalnie nie istnieje. Potocznie przyjęło się go używać w przypadku, gdy klapa bagażnika jest wydłużona tak jak właśnie w Insignii.
Np. Astra jest hatchbackiem i Insignia jest hatchbackiem - formalnie. Ale nieformalnie tylko o Insignii można powiedzieć, że jest liftbackiem (oczywiście tylko 5-drzwiowa).
Ustawodawstwo określa tylko trzy typy nadwozia w grupie, o której rozmawiamy:
AA - sedan, kareta
AB - hatchback
AC - kombi
http://www.misiu.ugu.pl/pdf/typy_nadwozia.pdf
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale to chyba nie problem generalnie, co?
Ja wolę jak nie pianino.. bo nie trzeba tam nurkować aby coś włożyć czy wyjąć. Mi to tak niezbyt tak się wypinać, mogę z lekka się zgiąć i HB mi to daje.
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Jeśli przeglądałeś i nie widziałeś to nie znaczy, że mam coś z ekranem. Może u ciebe coś nie nie funkcjonuje prawidłowogrzegorz13 pisze: ↑30 sty 2020, o 16:15Dziwne bo też przeglądałem wcześniej i nie widziałem a co do szczeliny to coś masz nie tak z ekranem bo ja po tych zdjęciach nie odważę się nic takiego powiedzie gdyż nic nie widać. Nie sądzę by to była reklama salonu bo i co miała by na celu niesprzedanie auta klientowi
Nie pierwszy raz jest zarezerwowana, wisi przynajmniej dwa miesiące. Flagowy model Opla w dobrej cenie, którego nie da się kupić... wg mnie dobra reklama oferty dealera na partalu aukcyjnym.
Jeśli masz inne zdanie to nie pisz znowu, że mam coś z ekranem tylko skup się na wątku rozmowy
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Otrzymał piwo: 10 razy
Ja nie piszę czegoś czego tam nie widać a skoro twierdzisz inaczej to pokaż o co chodzi a piszesz ogólnikami.
Tak samo jak to iż nie pierwszy raz jest zarezerwowana
dzwoniłeś pytałeś ? ogłoszenie od początku roku jest z adnotacją rezerwacja a powodów może być kilka i zwykle poprzedni właściciel załatwia papiery o spłaceniu auta i przeniesieniu własności a nowy czeka na nie i już masz wyjaśnienie dlaczego tak długo wisi a skoro nie zdjęli to pewnie nowy nie wpłacił zaliczki w odpowiedniej kwocie a załatwia kredyt do którego potrzebuje papiery.
Śmieszą mnie uwagi w stylu iż flagowy model opla w dobrej cenie którego nie da się kupić bez znajomości tematu, dla mnie to typowa zawiść gdy działa mechanizm iż sąsiad znajomy nie może mieć lepszego auta itp.
Skoro pisali do dokii iż auto jest jeszcze w rezerwacji ale dadzą znać to wyklucza teorię spiskową o reklamie
Ja bym na jej miejscu zadzwonił iż jej oferta jest aktualna i że czeka na wiadomość bo auto jest warte obejrzenia i jak nie ma historii wykluczającej zakup to brałbym ją !
Tak samo jak to iż nie pierwszy raz jest zarezerwowana
Śmieszą mnie uwagi w stylu iż flagowy model opla w dobrej cenie którego nie da się kupić bez znajomości tematu, dla mnie to typowa zawiść gdy działa mechanizm iż sąsiad znajomy nie może mieć lepszego auta itp.
Skoro pisali do dokii iż auto jest jeszcze w rezerwacji ale dadzą znać to wyklucza teorię spiskową o reklamie
Ja bym na jej miejscu zadzwonił iż jej oferta jest aktualna i że czeka na wiadomość bo auto jest warte obejrzenia i jak nie ma historii wykluczającej zakup to brałbym ją !
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Dlaczego zaśmiecasz temat Doroty swoimi wypocinami , znów jesteś najmądrzejszy , fakt że auto długo stoi coś jest nie tak ,i nie tłumacz że załatwienie kredytu trawa miesiące , a po drugie powinna być informacja że jest w rezerwacji a tak jak wyżej kolega pisał reklama
- grzegorz13
- Zapaleniec
Najpierw przejrzyj ogłoszenie bo tam wyraźnie w nagłówku napisane iż zarezerwowane
więc nie pisz czegoś skoro nie zadałeś sobie trudu by przejrzeć ogłoszenie ! po drugie Dokia pisała iż dostała informację zwrotną drugi raz iż poinformują gdy to się zmieni czyli przewidują taką możliwość co wyklucza teorię o reklamie ! Po trzecie twój post poza tym iż jest wycieczką osobistą do moje osoby to nie wnosi nic do tematu więc raczej ty zaśmiecasz wątek . Po czwarte nie wiadomo z jakich powodów ogłoszenie ma status zarezerwowane i każdy próbuje to tłumaczyć lecz zarzucanie iż w ASO pracują kłamcy jest trochę na wyrost i świadczy o kulturze osoby która ocenia innych nie znając ich.
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Kolego , to Aso to kłamcy jak jesteś ślepy to sobie poczytaj opis , i otwórz sobie ogłoszenie z linka z forum , na otwartej stronie nie ma informacji o rezerwacji , a po drugie szkoda czasu na Ciebie bo już nie raz dałeś się poznać z tej drugiej strony
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ej, nie kłóćcie się.
Ja bardzo dziękuję wam za wszelkie sugestie związane z moimi pomysłami. Bo wiadomo, ja kupiłabym oczami tak jak tę czerwoną a wy już nie widzicie w niej ciekawej oferty.
Pomagacie mi ochłonąć gdy moje pomysły są niezbyt rozsądne.
Darek to nie ty czasem mi pisałeś żebym się rozpędziła z główką na jakąś ścianę gdy się tak zajarałam na tę czerwoną?
Tak więc ja naprawdę wam dziękuję za wszelkie opinie. Nie uważam też że mi tu śmietnik robicie, wręcz przeciwnie bo ja zakupowy śmietnik to mam w głowie.
Jak nie podobają mi się tu jakieś wpisy lub gdy uważam za niezbyt forumowe, np jak mi tu raz browar piwny zrobiono, to sama zgłaszam linkiem do moderatorów skąd pochować wpisy. Dlatego też kiedyś w sugestiach wnioskowałam aby móc osobiście moderować wątek własny. A to ktoś zaraz pytał (@noirdk chyba) czy chcę swoje fochy usuwać.
Lubię was, a wasze opinie i wszystkie sugestie są dla mnie cenne, bo wydać kasę nie trudno a potem siedzieć i beczeć to też niefajnie.
Ja bardzo dziękuję wam za wszelkie sugestie związane z moimi pomysłami. Bo wiadomo, ja kupiłabym oczami tak jak tę czerwoną a wy już nie widzicie w niej ciekawej oferty.
Pomagacie mi ochłonąć gdy moje pomysły są niezbyt rozsądne.
Darek to nie ty czasem mi pisałeś żebym się rozpędziła z główką na jakąś ścianę gdy się tak zajarałam na tę czerwoną?
Tak więc ja naprawdę wam dziękuję za wszelkie opinie. Nie uważam też że mi tu śmietnik robicie, wręcz przeciwnie bo ja zakupowy śmietnik to mam w głowie.
Jak nie podobają mi się tu jakieś wpisy lub gdy uważam za niezbyt forumowe, np jak mi tu raz browar piwny zrobiono, to sama zgłaszam linkiem do moderatorów skąd pochować wpisy. Dlatego też kiedyś w sugestiach wnioskowałam aby móc osobiście moderować wątek własny. A to ktoś zaraz pytał (@noirdk chyba) czy chcę swoje fochy usuwać.
Lubię was, a wasze opinie i wszystkie sugestie są dla mnie cenne, bo wydać kasę nie trudno a potem siedzieć i beczeć to też niefajnie.
- grzegorz13
- Zapaleniec
Jak byś zadał sobie trud i przeczytał u góry odnośnik strony wrzucę ci wycinek z adresu oferta/opel-insignia-opc-2-8-325km-rezerwacja-jeden-wlasciciel-salon-pl Dwa jak byś czy jak kolega co pisze o reklamie i kłamstwie a jednocześnie twierdzi iż przegląda ogłoszenia to by nie pisał iż nie ma tan informacji o rezerwacji https://www.otomoto.pl/osobowe/opel/ins ... ountry%5D=
Jeśli twierdzisz iż to ASO kłamcy napisz to wyraźnie ja (imię i nazwisko) twierdzę iż to ASO (i tu pełna nazwa) to kłamcy bo .... a nie rzucaj kolejny raz bezpodstawnych oskarżeń choć widzę iż to lubisz ludzi obrażać na swoim przykładzie ! choć też widziałem iż w innym temacie poruszającym temat diesli pisałeś o Dokii nieprzychylnie której teraz tak bronisz choć ona pewnie twojej pomocy nie potrzebuje i na pewno nie ma nic przeciw moim tu wpisom ponieważ inaczej zaraz by zwróciła na to uwagę !
Tak się akurat składa iż kolejny raz piszesz pod moim adresem informacje bez pokrycia obrażając mnie choć ja nie daję ci do tego powodów ! Dlatego proszę o zaprzestanie tego procederu OK ?
Tak naprawdę to przeglądam jakiś czas ogłoszenia i to Dokia dostała ode mnie więc wiem od kiedy jest z informacją iż warto zrobić na rezerwację bo być może ktoś się rozmyśli czy też nie załatwi kredytu ! czy też czekają aż ktoś przeniesie własność na swoją osobę !
Nie spodziewam się iż będziesz miał odwagę potwierdzić już iż ASO to kłamcy a tym bardziej przeprosić za oskarżenia bez pokrycia co wykazałem ci w 100 % powyżej iż się mylisz co do nich jak i mnie ! Lecz może nie pisz już wulgaryzmów wobec innych jak nie masz racji i nie masz potwierdzenia swoich zarzutów ! Ok
- grzegorz13
- Zapaleniec
Zgadza się mam grypę lecz ja się wyleczę a właściwie już do chodzę do zdrowia
Poczytaj może http://dobre-wychowanie.blogspot.com/20 ... vivre.html zanim kolejny raz będziesz kogoś obrażał i pisał pod czyimś adresem wulgaryzmy OK
Jest takie przysłowie które dobitnie określa takie sytuacje "Każdy mierzy swoją miarką" czyli przekładając na bardziej zrozumiały wpis "złodziej w każdym widzi złodzieja"
Poczytaj może http://dobre-wychowanie.blogspot.com/20 ... vivre.html zanim kolejny raz będziesz kogoś obrażał i pisał pod czyimś adresem wulgaryzmy OK
Jest takie przysłowie które dobitnie określa takie sytuacje "Każdy mierzy swoją miarką" czyli przekładając na bardziej zrozumiały wpis "złodziej w każdym widzi złodzieja"
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Paczkę z Chin kiedy odebrałeś? stamtąd ten wirus?
Świat się zmienia.
Chińczycy się boją, bo pierwszy raz mają wirusa, a oni nawet nie wiedzą co to grypa.
Suwałki nadal są rozkopane. Norbert wilki wypuścił. Dwa mi przebiegły drogę, to było heblowanie tarcz
a syn nawet nie zauważył z tym swoim nosem w Smartfonie.
Ale spalanie dziś do Suwałk i z powrotem 9,6/100 bo jednak jest dość ciepło. I całe szczęście, bo przedwczoraj wieczorem w aucie miałam tak: Strasznie długo ten lód na szybach rozmiękał.
Teraz po trasce już zatankowana, bo dziś ostatni dzień miesiąca podatkowego, więc trzeba uzupełnić bak.
Świat się zmienia.
Chińczycy się boją, bo pierwszy raz mają wirusa, a oni nawet nie wiedzą co to grypa.
Suwałki nadal są rozkopane. Norbert wilki wypuścił. Dwa mi przebiegły drogę, to było heblowanie tarcz
Ale spalanie dziś do Suwałk i z powrotem 9,6/100 bo jednak jest dość ciepło. I całe szczęście, bo przedwczoraj wieczorem w aucie miałam tak: Strasznie długo ten lód na szybach rozmiękał.
Teraz po trasce już zatankowana, bo dziś ostatni dzień miesiąca podatkowego, więc trzeba uzupełnić bak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.