M.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWAKACJE, URLOP - co, gdzie, jak? :)
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: WAKACJE, URLOP - co, gdzie, jak? :)
A robiłaś Insi ostatnio jakieś fotki plenerowe w celu portretowym?
M.
M.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Nie rozumiem.. jakie to ma znaczenie? w kwietniu na moim ranczo jak ją tu przedstawiałam, a poza tym to raczej nie.
Radio 357 :)
- wassermann
- Zapaleniec
Pisałem jak to działa u mnie. Zachwyty och ach, jakie ładne autko, więc fotka cyk - a w zamian foch krótko potem. Stąd na ogół obowiązuje zakaz fotografowania. 
M.
M.
-
Bodex
@wassermann, wniosek taki by nie kupować nowych
, takie po 100 tyś są już przetestowane, wadliwe części wymienione na nowe poprawione .
W moim przypadku ostatnią częścią bedzie wymiana silnika lub auta
.
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
, takie po 100 tyś są już przetestowane, wadliwe części wymienione na nowe poprawione . W moim przypadku ostatnią częścią bedzie wymiana silnika lub auta
.Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
- wassermann
- Zapaleniec
@Bodex, jakbyś poczytał jeszcze raz, to opisuję swój pierwszy dalszy wyjazd dopiero co zakupioną Vectrą z przebiegiem 120 tys. km. Zakończony udupieniem gdzieś na polu pod lasem (dosłownie), z uszkodzonym alternatorem i bez prądu w aku. Kontrolka braku ładowania wcale się wcześniej nie zapaliła.
Vectra była dla mnie wówczas Hi-Tech. Mechanik powiedział, że w niej całe sterowanie jest przez centralną szynę, mocno "elektroniczny" samochód. Powrót na ziemię nastąpił baaaaardzo szybko. Wezwana pomoc w postaci sąsiadów ze wsi, przywiozła ze sobą "kable" do odpalenia. Zakończone gołymi drutem miedzianym przewody (podobno) od spawarki. Od tego czasu porządne kable jeżdżą ze mną (w Insi także). Przyłożyli, iskry poszły w ch., ja prawie zemdlałem myśląc o tej "centralnej szynie" kontra impuls Voltów i Amperów, ale silnik zakręcił i pojechałem po chwili. Bez wspomagania, bez oświetlenia, bez wskaźników (te czasem się budziły i skakały, by po chwili umrzeć i tak w kółko). Uffff. Pierwszy urlop z Vectrą musiałem przedłużyć o poniedziałek, bo z powrotu w niedzielę wyszła kupa.
W Vectrze to wszystkie części (prawie) na nowe wymieniłem ja. Nigdy więcej auta z przebiegiem nieco ponad 100 tys. km. Wszystko zaraz do roboty. Sprzedałem 5 lat później, 100 tys. przejechane więcej, kolejny właściciel pewnie skorzystał. Włożyłem ze 30 tys. zł w naprawy i wymiany, bynajmniej nie na tanich zamiennikach, stąd taka kwota. Dlatego wolę leasing nówki z serwisem niż wieczne ładowanie kasy w ciągle nie do końca sprawny samochód. W nowym przynajmniej zawieszenie jest perfect. Bo z silnikami bywa różnie!
Dobra, przepływomierza się nie czepiam, bo ten jest od Hitachi. Japoński.
M.
Vectra była dla mnie wówczas Hi-Tech. Mechanik powiedział, że w niej całe sterowanie jest przez centralną szynę, mocno "elektroniczny" samochód. Powrót na ziemię nastąpił baaaaardzo szybko. Wezwana pomoc w postaci sąsiadów ze wsi, przywiozła ze sobą "kable" do odpalenia. Zakończone gołymi drutem miedzianym przewody (podobno) od spawarki. Od tego czasu porządne kable jeżdżą ze mną (w Insi także). Przyłożyli, iskry poszły w ch., ja prawie zemdlałem myśląc o tej "centralnej szynie" kontra impuls Voltów i Amperów, ale silnik zakręcił i pojechałem po chwili. Bez wspomagania, bez oświetlenia, bez wskaźników (te czasem się budziły i skakały, by po chwili umrzeć i tak w kółko). Uffff. Pierwszy urlop z Vectrą musiałem przedłużyć o poniedziałek, bo z powrotu w niedzielę wyszła kupa.
W Vectrze to wszystkie części (prawie) na nowe wymieniłem ja. Nigdy więcej auta z przebiegiem nieco ponad 100 tys. km. Wszystko zaraz do roboty. Sprzedałem 5 lat później, 100 tys. przejechane więcej, kolejny właściciel pewnie skorzystał. Włożyłem ze 30 tys. zł w naprawy i wymiany, bynajmniej nie na tanich zamiennikach, stąd taka kwota. Dlatego wolę leasing nówki z serwisem niż wieczne ładowanie kasy w ciągle nie do końca sprawny samochód. W nowym przynajmniej zawieszenie jest perfect. Bo z silnikami bywa różnie!
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@wassermann, -takie gusła i czary?? że ktoś Ci ją zauroczył? podobno czerwone trzeba mieć, aby uroki odganiaćwassermann pisze: ↑21 cze 2018, o 23:17Pisałem jak to działa u mnie. Zachwyty och ach, jakie ładne autko, więc fotka cyk - a w zamian foch krótko potem. Stąd na ogół obowiązuje zakaz fotografowania.
M.
Noc świętojańska zaraz, czy tam noc Kupały, można odtańczyć taniec nad tymi urokami przy ognisku nad jeziorem (w wianku na głowie i białych szatach- tak to tam robili kiedyś). Ja na noc Kupały ( wg netu 6 lipca) mam wyjazd korpo to może też będzie trzeba gusła nad jeziorem czynić w ramach integracji- to i za Wasze auta zrobię czary-mary
@Bodex, no ja niestety coraz bardziej skłaniam się do opcji @wassermann'a, czyli jazdy autem "pożyczonym", Co prawda do mojej dołożyłam tylko 5tys sama, bo opony i rozrząd itp, ale naście tysi już z ubezpieczeń wyjęte.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Bodex
@wassermann ,czytałem , nie zdziwiło mnie ,że zmieniałeś alternator bo ja 2 w Multipli jtd bo te altki bły włoskie jak i VC stalowy stojan w alu obudowie , stal korodowała i puchła rozsadzajâc obudowę, gdy popękała to już wirnik tarł po uzwojeniach , w Espace IV też sie sfajczył , ale nigdy w trasie mnie się nie przydarzyło takie zło .
Faktycznie ktoś Ci musiał pozazdrościć i wystarczyło złe spojrzenia..
Przed wyjazdem jajka nad głową przeleję
Faktycznie ktoś Ci musiał pozazdrościć i wystarczyło złe spojrzenia..
Przed wyjazdem jajka nad głową przeleję

- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Bodex, jaki tekst, nie będę sobie nawet tego wyobrażać 
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Mnie na szczęście w tylko raz zawiódł opel ze wszystkich.I to oczywiście najmłodszy i z najmniejszym przebiegiem
Super polift o 23 w nocy 1 stycznia w Warszawie
Super polift o 23 w nocy 1 stycznia w Warszawie
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
No dobra, ale wracamy do tematu wątku, czyli wakacje, urlop...
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
-
Bodex
@yerry byłeś na wyspie Zakynthos ? Mówią, że najładniejsza podziel się spostrzeżeniami
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Byłem, kilka lat temu. Ładna wyspa, niewielka, piękne plaże. Warto objechać całą autem. Najbardziej znany obrazek z tej wyspy to Zatoka Wraku, na każdym folderze to pokazują. Widok z góry piękny, tam trzeba sobie dojechać. Widok przy wpływaniu do zatoki też fascynujący ze względu na kolor wody. Trzeba sobie kupić rejs z odwiedzeniem tej Zatoki, tam wysadzają na plażę na kilkadziesiąt minut. Sam wrak to jakaś kupa złomu z lat bodaj osiemdziesiątych ale... Atrakcją jest na każdej widokówce.
Przy wyborze miejsca noclegu trzeba wziąć pod uwagę, że Zakynthos to imprezowania młodych Brytyjczyków. Więc z noclegiem omijać centra miejscowości bo tam jest jedna wielka balanga do rana.
W barach plażowych przystępne ceny, za kilka euro wydane w knajpce można korzystać z leżaków przez cały dzień, zjeść też spokojnie da się.
Ale największą atrakcją wyspy są żółwie Caretta. Na tej wyspie składają jaja, niektóre plaże są z tego powodu dostępne tylko do bodaj 19, potem zamykają. To są ogromne żółwie, podpływają blisko brzegu i da się je spotkać. Sam kilka razy pływając przy plaży miałem bliskie spotkania 3 stopnia.. no jest wyrażenie.. jak taki płynie obok. Łeb rozmiaru prawie głowy ludzkiej
Tak więc wyspę polecam, z zastrzeżeniem miejscówki na nocleg. Warto objechać autem, kilka pięknych plaż i atrakcji turystycznych, warto też opłynąć statkiem lub wziąć rejs na pobliską Kefalonię.
Przy wyborze miejsca noclegu trzeba wziąć pod uwagę, że Zakynthos to imprezowania młodych Brytyjczyków. Więc z noclegiem omijać centra miejscowości bo tam jest jedna wielka balanga do rana.
W barach plażowych przystępne ceny, za kilka euro wydane w knajpce można korzystać z leżaków przez cały dzień, zjeść też spokojnie da się.
Ale największą atrakcją wyspy są żółwie Caretta. Na tej wyspie składają jaja, niektóre plaże są z tego powodu dostępne tylko do bodaj 19, potem zamykają. To są ogromne żółwie, podpływają blisko brzegu i da się je spotkać. Sam kilka razy pływając przy plaży miałem bliskie spotkania 3 stopnia.. no jest wyrażenie.. jak taki płynie obok. Łeb rozmiaru prawie głowy ludzkiej

Tak więc wyspę polecam, z zastrzeżeniem miejscówki na nocleg. Warto objechać autem, kilka pięknych plaż i atrakcji turystycznych, warto też opłynąć statkiem lub wziąć rejs na pobliską Kefalonię.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Yerry zgadza się z tobą. Proponuję pojechać na plażę o 6 rano w momencie otwierania plaży i zobaczyć jak takie maluch wychodzą z kopcow i idą do morza. Polecam tą wyspę. Auto na dwa - trzy dnia wystarczy. Przewodnik kupiłem w języku polskim na miejscu. Z kilkoma trasami zwiedzania. Proponuje na.polnocy wyspy popłynąć małym stateczkiem w około wyspy i wpłynąć do błękitnych grot z mini rafami. Można popływać w tych grotach. Przy odrobinie szczęścia można zobaczyć wielkie żółwie jak pisał yerry. Fakt sporo Angoli.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Jeśli ktoś zostaje teraz w PL, to najładniejsza pogoda tego lata w PL będzie w dniach 6-13 lipca... tak 33+ i burze nocami ale nocami 23-25- to można nie wracać do domu
mówi o tym układ planet- tyle zobaczyłam "na trzeźwo" - planujcie urlopy
poniżej wszystko widać:
mówi o tym układ planet- tyle zobaczyłam "na trzeźwo" - planujcie urlopy
poniżej wszystko widać:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
lukjach
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Toruń
- Otrzymał piwo: 1 raz
Przede mną +/- 3000 km wakacyjnej podróży, chcę wymienić olej, na co jeszcze zwrócić uwagę, hamulce i tarcze mam nowe. Aaa czy można wykupić samo AC na wyjazd?
-
Bodex
AC chyba nie, ale asistance tak .
Sprawdź sprężyny czy nie popękane.
Olej to nie wszystko filtry paliwa, powietrza, nabić klimę, warto sprawdzić zbieżność, sprawdzic rury turbo jesli to diesel, wyczyścić mapsensor, ja kupie na zapas zawór N75 sterowania Turbiną, mocna taśma zbrojona, kilka opasek metalowych do węży, narzędzia jakieś, o zestae do pompowania , klejenia opon.
Sprawdź sprężyny czy nie popękane.
Olej to nie wszystko filtry paliwa, powietrza, nabić klimę, warto sprawdzić zbieżność, sprawdzic rury turbo jesli to diesel, wyczyścić mapsensor, ja kupie na zapas zawór N75 sterowania Turbiną, mocna taśma zbrojona, kilka opasek metalowych do węży, narzędzia jakieś, o zestae do pompowania , klejenia opon.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
Nie no. Nie wierzę 
Poprzednimi autami jeździłem w długie trasy i nigdy mnie nie zawiodły a dzisiaj mam zabierać 1/3 auta na wymiane i pół warsztatu 

To są teraz lepsze samochody od tych sprzed kilku/kilkunastu lat??

Poprzednimi autami jeździłem w długie trasy i nigdy mnie nie zawiodły a dzisiaj mam zabierać 1/3 auta na wymiane i pół warsztatu 

To są teraz lepsze samochody od tych sprzed kilku/kilkunastu lat??-
Bodex
Widzisz , też jeżdziłem i jeżdżę do DE bez klamotów , ale cos mi 2 razy komunikat przeładowania wyskoczył, a już długo bez awarii jeżdżę 
Swoje lata ma i 265 tys .
Wole nie słuchać ujadania żony

Swoje lata ma i 265 tys .
Wole nie słuchać ujadania żony

-
kecraminsignia
- Zapaleniec
Pewnie. Dobrze że piszesz co zabrać. Może warto założyć temat jaka część auta i jaki klucz zabrać na wakacyjny wyjazd.dodam jeszcze coś od siebie. Komplet trytytek 

- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Jako że wakacje już trwają powoli się przygotowuję do trasy. Co mam zabrać?
Trasa 2 x około 60 km.
Trytytki już mam
Trasa 2 x około 60 km.
Trytytki już mam