--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBadanie jakości spalin.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Badanie jakości spalin.
Zaczęła się propaganda i zaczynaja sprawdzać:
http://motoryzacja.interia.pl/raporty/r ... Id,2355095
http://motoryzacja.interia.pl/raporty/r ... Id,2355095
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Badanie jakości spalin.
Jestem jak najbardziej za. Nie które auta tak dymią, że jak się za nim jedzie to nos urywa. Takie trupy powinny zniknąć z dróg. Bo nie widzę usprawiedliwienia dlaczego mają truć innych.
-
R1985
- Użytkownik
- Auto: ST 2.0T 4x4 Cosmo
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: SKMKraków
Kto ma silnik utrzymany w odpowiedniej kondycji nie ma się co bać. Jaka normę mają wbitą w dowód posiadacze diesli Isi? Benzyniaki Euro5
-
darek0808
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 10 razy
j.w.
powinni kasować wszystko co zadymia z dróg, sam kiedyś miałem ochotę zadzwonić na policję jak taki jeden jechał przed nami z tumanami dymu i nie dało się w samochodzie oddychać, a akurat był środek miasta i nie mogłem go wyprzedzić
ja jeszcze jakoś wytrzymam, ale dla dzieci to jakaś masakra. Nie wiem dlaczego komuś tak ewidentnie kopcącemu podbija się przegląd. nie rozumiem też częstego wycinania dpf-a, zaślepiania EGR i wycinania katalizatorów, jeżeli są sprawne.
powinni kasować wszystko co zadymia z dróg, sam kiedyś miałem ochotę zadzwonić na policję jak taki jeden jechał przed nami z tumanami dymu i nie dało się w samochodzie oddychać, a akurat był środek miasta i nie mogłem go wyprzedzić
ja jeszcze jakoś wytrzymam, ale dla dzieci to jakaś masakra. Nie wiem dlaczego komuś tak ewidentnie kopcącemu podbija się przegląd. nie rozumiem też częstego wycinania dpf-a, zaślepiania EGR i wycinania katalizatorów, jeżeli są sprawne.
-
miśor
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Miasto:
Bo to nieuczciwe.
Prąd w śwince - w ścianie - robi się sam. Tona ekstremalnie toksycznych akumulatorow w aucie, to dobrodziejstwo. Histerie dwutlenkowe. Dokladamy się do tego wszyscy! A tutaj nic. Ani ulgi, ani preferencji. Nic. Poza kłopotami...
Prąd w śwince - w ścianie - robi się sam. Tona ekstremalnie toksycznych akumulatorow w aucie, to dobrodziejstwo. Histerie dwutlenkowe. Dokladamy się do tego wszyscy! A tutaj nic. Ani ulgi, ani preferencji. Nic. Poza kłopotami...
-
hubertus
- Zapaleniec
- Miasto:
Mam gdzieś czy to uczciwe czy nie. Dla mnie liczy się moje zdrowie moich bliskich i ogólnie ludzi. Popatrzcie ile w dużych miastach kobiet z małymi dzieciaczkami chodzi. Jaki smród jest auta z gazem z których wali na dziesiątki metrów. Bo najtańsza instalacja źle wyregulowana. Benzyniaki i diesle bez katalizatorów lub dymiące spalonym olejem z dojechanego silnika.
Nie ma co porównywać tu elektrowni nawet tych węglowych bo to już nie komuna. I takie elektrownie poprzez wtrysk między innymi amoniaku jak w autach z scr znacznie obniżyły emisję. W kominach są specjalne filtry itd.
Akumulatorów z aut hybrydowych czy elektrycznych tez nikt do rowów czy na chodniki nie wyrzuca. A przetwarza w specjalnych miejscach. Gdzie nie trują środowiska.
Mam craftera z przebiegiem 500 tys km. DPF działa. Nawet na krótkich trasach na jakich ostatnio jeździ nie ma problemów. Więc nie wiem po co te wycinki. Zawsze można wypłukać taniej wychodzi.
Jak dla mnie powinni badać czystość spalin na badaniu technicznym. Kierowca który raz zajechał i nie dostał pieczątki powinien mieć obowiązek wrócić z naprawionym autem tylko i wyłącznie do tej samej stacji. A dodatkowo powinny być używane sfatygowane auta do kontroli rzetelności tych badań
Gdyby ludzie w Polsce kupowali auta stosownie do stanu portfela tych problemów by nie było. Niestety wciąż dominują przechodzone auta w okazyjnie cenie. A wszystko pod tytułem zastaw się a postaw się.
Nie ma co porównywać tu elektrowni nawet tych węglowych bo to już nie komuna. I takie elektrownie poprzez wtrysk między innymi amoniaku jak w autach z scr znacznie obniżyły emisję. W kominach są specjalne filtry itd.
Akumulatorów z aut hybrydowych czy elektrycznych tez nikt do rowów czy na chodniki nie wyrzuca. A przetwarza w specjalnych miejscach. Gdzie nie trują środowiska.
Mam craftera z przebiegiem 500 tys km. DPF działa. Nawet na krótkich trasach na jakich ostatnio jeździ nie ma problemów. Więc nie wiem po co te wycinki. Zawsze można wypłukać taniej wychodzi.
Jak dla mnie powinni badać czystość spalin na badaniu technicznym. Kierowca który raz zajechał i nie dostał pieczątki powinien mieć obowiązek wrócić z naprawionym autem tylko i wyłącznie do tej samej stacji. A dodatkowo powinny być używane sfatygowane auta do kontroli rzetelności tych badań
Gdyby ludzie w Polsce kupowali auta stosownie do stanu portfela tych problemów by nie było. Niestety wciąż dominują przechodzone auta w okazyjnie cenie. A wszystko pod tytułem zastaw się a postaw się.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Wiesz jaki jest % zanieczyszczeń wydawanych przez samochody? Największy trujący syf to to co palą w piecach. Plastiki śmieci i inne syfy które najwięcej zanieczyszczaja środowisko
-
hubertus
- Zapaleniec
- Miasto:
Z tym też powinni walczyć. Mieszkam w dużym mieście i wiem jaki jest syf z samochodów. Wystarczy wyjść na ulice w gorący dzień gdzieś na ruchliwe skrzyżowanie. Aż się w głowie kręci. Tak samo nie raz na trasie zdarzy się jechać za dymiącym spalonym olejem trupem. Aż w nosie kręci. I z takim czymś powinni walczyć.
Jednak osoby bez dpf nie mają czym się martwić. Bo to co napisałem o przeglądach to mrzonka. Żaden rząd się na to nie odważy. na pewno nie obecny. Po chciała zakazać wjazdu starym autom do centrów miast i też się wycofali.
Jedyna nadzieja, że policja będzie dostawać odpowiedni sprzęt i przynajmniej te mocno dymiące wyłapywać.
Jednak osoby bez dpf nie mają czym się martwić. Bo to co napisałem o przeglądach to mrzonka. Żaden rząd się na to nie odważy. na pewno nie obecny. Po chciała zakazać wjazdu starym autom do centrów miast i też się wycofali.
Jedyna nadzieja, że policja będzie dostawać odpowiedni sprzęt i przynajmniej te mocno dymiące wyłapywać.
-
miśor
- Użytkownik
- Miasto:
Sprawa jest wspólna, ale płacić samemu. I jeszcze kary, zamiast systemowego rozwiązania?
-
darek0808
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 10 razy
hubertus pisze:Gdyby ludzie w Polsce kupowali auta stosownie do stanu portfela tych problemów by nie było. Niestety wciąż dominują przechodzone auta w okazyjnie cenie. A wszystko pod tytułem zastaw się a postaw się.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Polacy zrobili się strasznie durni. Niby tacy chytrzy, a jedni drugich rypią bez mydła na te "okazje". Może od tej żywności chemicznej tak ludziom na banie siadło. Właśnie na drugim forum (Octavii) odpisałem szyderczo na post człowieka, który dopytuje się czy może "wyrwać" (dosłownie: wyrwać) za jakieś podłe pieniądze taką a taką Octavię (kilka tys. niżej od ceny sensownych egzemplarzy) i jeszcze żeby "nie musiał po zakupie dokładać".
M.
M.
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
Sytuacja z moim kolegą podobna. Już opisywałem jak chciał kupić Insignię Cosmo z 2013 roku za 40 tysięcy zł
W końcu chyba do niego dotarło i ... kupił Chevroleta Cruza. Moim zdaniem bardzo dobry wybór, bo auto faktycznie bez wkładu, a taka Insignia to aż strach pomyśleć co by wychodziło.