--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
-
kimba24
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 DTH
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Ożarów Maz.
Re: AFL - Układ adaptacyjny reflektorów lampy BiXenon
Można by op-comem pogrzebać w module komfortu może da się zaprogramować dogodny wariant odpalenia xenonów, mój op-com się nie łączy z tym modułem 
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
A z poziomu auta w ustawieniach konfortu nie idzie?
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Tam nie ma żadnych wariantów ustawień. Czasu vectry już minęły
- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ja mam MY11 i mam wrażenie, że jak jest jasno to zapalają się tylko ledy, a kiedy czujnik wychwytuje mrok to zapala już xenony. Jest taka możliwość? Muszę się przypatrzeć dokładnie.
-
kimba24
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 DTH
- Miasto: Ożarów Maz.
Jak jest jasno ledy zapalają się po odpaleniu silnika, gdy zadziała czujnik zmierzch xenon zapala się po przekręceniu zapłonu
- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
Chodzi mi o otwieranie samochodu z kluczyka, tylko o to. Bo podczas jazdy to wiem jak to wygląda. Miałem sprawdzić dzisiaj i znów zapomniałem hehe.
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
U mnie w MY2013 da się ustawić czy przy otwieraniu z pilota mają się zapalać ledy czy bixenony. W instrukcji jest to opisane w ustawieniach komfortu str 125 - lokalizacja poprzez światła pojazdu - włączanie lub wyłączenie oświetlenie asekuracyjnego podczas otwierania.
-
norbi333
- Ekspert
Panowie czytajcie dokładnie o czy mowa.Chodzi o zapalanie się świateł na zapłonie, a nie po otwarciu auta pilotemkuba89 pisze:Jak wyłączyć włączanie się świateł po włączeniu zapłonu?
-- 22 gru 2016, o 06:04 --
Świateł po zapłonie nie można zmienić.W ustawieniach pojadu można tylko ustawić lokalizację auta światłami i czaś świecenia po zamknięciu auta
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Tak potwierdzam tak dokładnie jest. Można ta funkcję włączyć bądź wyłączyć no i ewentualnie ustawić czas świecenia.norbi333 pisze:edit
Ostatnio zmieniony 24 gru 2016, o 13:17 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
-
Stiui
Witam to ja z Astry od doświetlania. Dzisiaj wymieniłem żarówkę H11 od doświetlania w lampie i wszystko działa już poprawnie. Nie zapala się komunikat i kontrolka także zgasła. Przepraszam za zamieszanie z tak błachego powodu jakim była przepalona żarówka. Pozdrawiam.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Najważniejsze, że działa. No i całe szczęście nie jesteś jedynym posiadaczem Astry z AFL, któremu doświetlanie działa z halogenów 
-
GrzesiekGreg
Witam
Przejzalem remat i widzę ze błąd z AFL to standardowa sprawa w tych autach. U mnie pojawia się sporadycznie.
Czasami przejeżdze tydzień czasami wywala kilka razy w ciągu dnia. U1522. Testowałem układ OPComem i światła ładnie chodzą w lewo i prawo jak i w górę i w dół. Testowałem je dobre kilka minut i wszystko wyglada OK. Czy ktoś znalazł konkretne rozwiązanie problemu?
Przejzalem remat i widzę ze błąd z AFL to standardowa sprawa w tych autach. U mnie pojawia się sporadycznie.
Czasami przejeżdze tydzień czasami wywala kilka razy w ciągu dnia. U1522. Testowałem układ OPComem i światła ładnie chodzą w lewo i prawo jak i w górę i w dół. Testowałem je dobre kilka minut i wszystko wyglada OK. Czy ktoś znalazł konkretne rozwiązanie problemu?
- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
Tak - wymiana silniczka sterującego przesłoną w lampie.
Da się (podobno) bez rozklejania lampy.
Da się (podobno) bez rozklejania lampy.
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Niektórzy piszą o silniczku przysłony, ale jaki ma on związek z błędem? U mnie czasami wywala błąd kiedy zwalniam poniżej 30km/h i soczewki muszą się rozjechać bardziej na boki, a przysłona odpowiada za zmianę świateł z drogowych na mijania . Błąd nigdy mi nie wyskoczył podczas takiej zmiany.
-
norbi333
- Ekspert
Chodzi o silniczek ,który steruje soczewkami ,a dokładniej to zębatka ,któraś się wyciera,bo jest plastikowa
-
GrzesiekGreg
Wymienial to ktos na forum?
-- 20 sty 2017, o 10:57 --
-- 20 sty 2017, o 10:57 --
Mi glownie wywala blad w miescie wiec swiatla drogowe nie wchodza w rachuberataj73 pisze:Niektórzy piszą o silniczku przysłony, ale jaki ma on związek z błędem? U mnie czasami wywala błąd kiedy zwalniam poniżej 30km/h i soczewki muszą się rozjechać bardziej na boki, a przysłona odpowiada za zmianę świateł z drogowych na mijania . Błąd nigdy mi nie wyskoczył podczas takiej zmiany.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, o 11:31 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o publikację zgodnie z zasadami polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Powód: Proszę o publikację zgodnie z zasadami polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
-
Andrzej
Błąd najczęściej wyskakuje po zwolnieniu z większych prędkości do powiedzmy 30 km/h tak jak pisze rataj73, u mnie prawie codziennie. Próbowałem czyścić styki lamp i czujniki poziomowania pod podwoziem i nic nie pomaga.
- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
Wybaczcie jeśli wprowadziłem w błąd, chodzi o silniczek odpowiadający za skręt lampy, tak jak napisał Rataj73. Po wpisaniu na serwisie aukcyjnym "silniczek insignia xenon" widać o co chodzi.
Na drugim forum jest kolega który wymieniał u siebie, na wyjętej lampie ponoć można to zrobić.
U mnie błąd również jedynie przy niskich prędkościach przy ruchu kierownicą. Podczas jazdy ponad 60 km/h można jechać tydzień i nie wywali
Na drugim forum jest kolega który wymieniał u siebie, na wyjętej lampie ponoć można to zrobić.
U mnie błąd również jedynie przy niskich prędkościach przy ruchu kierownicą. Podczas jazdy ponad 60 km/h można jechać tydzień i nie wywali
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
A ja dzisiaj robiłem trasę, tempomacik, 100km/h i w pewnej chwili zauważyłem że soczewki wykonały ruch ( snop światła się zmienił) i cyk- błąd afl. Coś mi się wydaje że to nie jest problem silniczka bo przy stałej prędkości nic nie powinno skręcać. Problem chyba leży po stronie komunikacji modułu afl z reflektorem. Przyjdzie wiosna to się rozbierze bo o ile kiedyś błąd wywalało mi raz na miesiąc w mokre dni tak teraz mam to kilka razy dziennie. Jak było -20C zero błędów.