--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCiśnienie oleju
- elfiasty
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Olsztyn
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Ciśnienie oleju
Kurde z tym ASO jeszcze na gwarancji miałem tyle przygód i to nie tylko z tym samochodem, że wolałbym ich omijać szerokim łukiem. Chyba, że zaszły tam jakieś poważne zmiany? A w tym drugim serwisie będą wiedzieli o co chodzi ?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
W Mibo raz na trzy miesiąca zmienia się prawie cały zespół, zaczynając od pracownika ochrony po mechaników. W którą stronę to idzie, niestety nie potrafię odpowiedzieć
PZMotcie będą wiedzieli o co chodzi bo rok temu wymieniali mi tą uszczelkę smoka. W tej kwestii kontaktuj się z doradcą serwisowym Mariuszem Malcem. Jakby co, to jest serwis i dealer Peugeota.
http://dealer.peugeot.pl/pzmolsztyn/kon ... koncesja-/
PZMotcie będą wiedzieli o co chodzi bo rok temu wymieniali mi tą uszczelkę smoka. W tej kwestii kontaktuj się z doradcą serwisowym Mariuszem Malcem. Jakby co, to jest serwis i dealer Peugeota.
http://dealer.peugeot.pl/pzmolsztyn/kon ... koncesja-/
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Zapytaj w ASO Autopraga. Inne warsztaty z Wawy, które ogarną są podane w tym temacie wcześniej.supi pisze:Może ktoś polecić ewentualnie w Warszawie warsztat ogarniający temat uszczelki smoka. Niestety skrzynia do zdjęcia lub nawiercenia. Zastanawiam sie właśnie nad tym tematem. W aso jak teraz wysłałem zapytania, to odpisali tak ok. 2k
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Coś w przedziale 500-600 zł po rabatach, dokładnie nie pamiętam.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- supi
- Użytkownik
- Auto: Insignia HB
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
http://quest-serwis.pl/?p=392 <- tu nawet taka z grubsza wycena.......... temat jak widzę robi się coraz popularniejszy. Dopadło mnie to też, więc się nieco zorientowałem i ustaliłem, że w W-wie najtaniej z ASO była propozycja Żoliborskiego, gdzie chcieli robić za 1100zł ( opcja z odsuwaniem skrzyni ). Ja jednak dałem do warsztatu nieautoryzowanego.....pewnie wycenią jak w Auto Quest...... ale wszędzie jest podobna gadka jak zaczyna się mowa o odkręcaniu skrzyni. No nic mam nadzieję, że ten kawałek uszczelki załatwi temat. Przy okazji jak rozmawiałem w ASO o tym temacie to polecono mi zakup tej masy https://shop.berner.eu/pl-pl/p/53391-ma ... e_id=91167 , ponieważ można z opakowania korzystać wielokrotnie , a ori tylko raz i to z pistoletu. Dlatego w ASO mechanicy korzystają z tego bernera , a cena jest ta sama co pojemnik ori GM .
- konikkr
- Klubowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Syrynia
- Postawił piwo: 1 raz
Ja to juz po wymianie uszczeleczki lecz robilem sam i koszta to 90 zeta uszczelka smoka, oring wskaznika poziomu oleju, masa uszczelniajaca dirko, benzyna estrakcyjna i browar . Roboty to dużo niema wiecej gimnastyki szczegolnie przy podporze półosi.
Wysłane z mojego Samszunga
- supi
- Użytkownik
- Miasto:
Jestem "po zabiegu" i potwierdzam, że ta stara uszczelka w obecnych temperaturach jest mega twarda. Fachowiec wrzucił mi ją do bagażnika jako ciekawostkę. Koszt 450zł przy skrzyni F40 uważam, że jest do przyjęcia. Po kilku godzinach na zimnie jest oki, ale test właściwy to będzie po nocy lub jak ze dwa dni postoi. Generalnie podpisuje sie pod twierdzeniem w artykule na stronie Quest Auto, że po czterech latach profilaktyka w postaci wymiany uszczelki. Przy ciepłych temperaturach problemu nie ma, ale jak zimno, to zaraz problem się uwidacznia.
- konikkr
- Klubowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Syrynia
- Postawił piwo: 1 raz
Dokładnie moja już miała pęknięcie, a wiec wymienilem w ostatniej chwili przed możliwością uszkodzenia silnika. Nalatane mam 190tyś.
- RadON85
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST 4x4
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wrocław
Ja zapłaciłem 700zl za robotę ale ja mam 4x4 i gdyby nie dodatkowa robota i ekspres (09-10go) pewnie było by taniej.
Robiłem uszczelkę smoka i czujnika w misce, waż od wspomagania i uszczelnienia chłodniczki oleju... wszystkie uszczelki twarde ze starości chyba... przejechałem 500km i nowy komunikat sprawdź modół awd?
Robiłem uszczelkę smoka i czujnika w misce, waż od wspomagania i uszczelnienia chłodniczki oleju... wszystkie uszczelki twarde ze starości chyba... przejechałem 500km i nowy komunikat sprawdź modół awd?
- elfiasty
- Użytkownik
A ja dziś zdzwoniłem do Mibo Olsztyn ASO i zostałem poinformowany, że nie ma znaczenia jaka skrzynia a cena zależy czy napęd na przód czy 4x4. To jak w końcu ?
-
kimba24
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 DTH
- Miasto: Ożarów Maz.
w napędzie 4x4 jest więcej rozbierania a jeśli chodzi o skrzynie to pewnie wiercą otwory (w tych które nie mają) i nie ma to dla nich znaczenia
- supi
- Użytkownik
- Miasto:
Cena zależy od modelu skrzyni. Chodzi o to, że w nowszej f40 nie ma w kołnierzu sprzęgła wycięć aby można było podejść z kluczem. Trzeba odsunąć skrzynię. Jak w jakimś warsztacie biorą tyle samo, to pewnie wierca otwory albo nie zwrocili uwagi jaka różnica jest w roboczogodzinach.
-
Dragster
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST 2.0 4x4
- Miasto: Koronowo
Przy 4x4 trzeba dodatkowo zdemontować wał oraz skrzynie rozdziału napędów, która zasłania 2 śruby.
- supi
- Użytkownik
- Miasto:
Czyli wycenili Ci auto z tą skrzynią z wycięciami. Jeżeli Ci zależy na wpisach i historii serwisu, to chyba najlepsze ceny z ASO w W-wie robią. Natomiast jak Ci nie zależy na historii, to można taniej. Ja tu -> http://strefaserwisowa.waw.pl/kontakt/ miałem robione taniej od tego co podałeś ( 450 za samą robotę ) i to przy skrzyni do odkręcenia. Poza tym od lat robią mi auta ja tam byłem zawsze zadowolony. Tyle tylko, że nie mam historii z ASO, ale to temat do przebolenia chyba.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016, o 21:50 przez supi, łącznie zmieniany 1 raz.
- elfiasty
- Użytkownik
Mi tam na ASO nie zależy, natomiast chcę żeby to było zrobione solidnie bez żadnej wtopy 
-
jarekkam
Skorzystałem z Twojej porady i zadzwoniłem pod wskazany numer. Udało mi się umówić na ten sam dzień, bo akurat wyjeżdżałem na dwa dni więc mogłem auto zostawić i odebrać dnia trzeciego. Już po 9:00 otrzymałem informację, że auto jest gotowe do odbioru. Co prawda od wspólnika (?) z numeru 604 081 130, który pod nieobecność w/w robił mój samochód,, ale podaję bo również może się przydać. Koszt to okolice 250 zł w moim przypadku, przy czym miałem oryginalną uszczelkę własną.Dragster pisze:Zadzwoń do 501 614 598, robiłem ostatnio u chłopaków. 450zł bez części ale ja mam 4x4 i niestety więcej roboty. Pytałem się ile bez napędu 4x4 - 300-350zł. Czy są otwory, bez znaczenia po prostu nawiercają. Specjalizują się w oplach. U mnie uszczelka rozleciała się w rękach przy wyciąganiu. Swoje zadanie jeszcze spełniała ale było już tuż tuż... Dół silnika ok, miska czysta i chyba mogę spać spokojnie... na razie.
Stan mojej Isi był chyba poważny, bo witała mnie codziennie komunikatem o "niskim ciśnieniu oleju - wyłącz silnik!" przy temperaturach w okolicach +5, natomiast w okolicach 0 i poniżej nawet dwa razy dziennie, przy czym poranny raz bywał z kilkunastokrotnym sygnałem dźwiękowym. Na szczęście "wewnątrz" stan był bardzo dobry i żadne dodatkowe czynności nie były wymagane. Przebieg 181 tys., dotychczas garażowany (więc rano miał +11 stopni), aktualnie garaż mam czasowo wyłączony z eksploatacji stąd w/w problem.
Komunikatu na razie nie widać i się go nie spodziewam, a nawet na słuch słychać, że wszystko jest w porządku i szybko olej dociera we właściwe miejsca.
Zatem gorąco polecam ten warsztat oplowcom z Bydgoszczy i okolic. Żołędowo, ul. Jastrzębia 7 (300m od Szosy Gdańskiej).
-
Dragster
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST 2.0 4x4
- Miasto: Koronowo
Jarekkam, cieszę się, że mogłem pomóc. Bezawaryjnej jazdy życzę 
W moim przypadku uszczelka jeszcze robiła swoje ale podczas wyciągania części kołnierza zostawały w ręce. rwały się a przecież uszczelka mocno nie siedzi. Miałem okazję pooglądać tą nieszczęsną uszczelkę i pogadać z chłopakami z warsztatu. Wniosek jeden: trzeba zmieniać co 2-3 lata. Koszt wymiany uszczelki to pikuś w porównaniu z tym co może się stać.
W moim przypadku uszczelka jeszcze robiła swoje ale podczas wyciągania części kołnierza zostawały w ręce. rwały się a przecież uszczelka mocno nie siedzi. Miałem okazję pooglądać tą nieszczęsną uszczelkę i pogadać z chłopakami z warsztatu. Wniosek jeden: trzeba zmieniać co 2-3 lata. Koszt wymiany uszczelki to pikuś w porównaniu z tym co może się stać.