--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Zakup Insigni - pytania

Awatar użytkownika
wojciechhh
Użytkownik
Auto: Insignia B
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2022
Miasto: Niemcy NRW
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Zakup Insigni - pytania

Post autor: wojciechhh » 29 sty 2014, o 14:14

Z tą ceną trochę przesadzili. Zauważyłem że oni wyceniają auta po przebiegu a nie roczniku.
Moja miała 13 miesięcy, z przebiegiem 28K. Dałem 20K €. Te same roczniki to samo wyposażenie tylko inne km a różnice w cenie odczuwalne były. Liczniki nie są cofanie. Wszystkie na ori oponach, chamulcach. Nawet nie są specjalnie wyczyszczone w środku, dopiero jak dostarczają pod dom to wypolerowane, środek jak nowy.

Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka

bolek

Post autor: bolek » 29 sty 2014, o 19:04

No tak to już jest , czym większy przelot tym cena niższa czasami są to spore różnice , w PL tak samo insia 09r cdti z przebiegiem ok.200tyś.km to koszt ok 40tyś.zł,przebieg 150tyś.km 45tys.zł,przebieg ok 100tyś.km to około 50tyś.zł

Hollly

Post autor: Hollly » 29 sty 2014, o 19:41

Gdybyśmy tylko byli pewni, ze płacąc te 50 tpln kupujemy auto, które ma tego przebiegu 100 tys. km.....
Niestety, nawet ludzie, którzy serwo robią w aso tez w tym czasie kręcą liczniki po 10 tys. w dół pomiędzy obowiązkowymi przeglądami...znam osobiście takiego co jeździ 3 letnią a6 od nowości i kręci tak licznik 1-2 razy w roku. Nie do wykrycia przez serwis. Bądź tu mądry. Trzeba patrzeć na stan, nie na licznik.

Grześ92

Post autor: Grześ92 » 30 sty 2014, o 08:59

Grzegorz pisze:Tutaj masz bardzo dobrą ofertę:

http://g2.pl/samochod.php?idsamochodu=84421

Dzwoń i rezerwuj, bo takie szanse rzadko się trafiają.
Oferta Fajna tylko ,ze ma wade ,nie chce kombi .

-- 30 sty 2014, o 08:59 --

A czy jest szansa ,że kupie M32 ,wymienie olej w skrzyni i będzie oky i jakoś dotrwa do 200tys?
Mam jeszcze pytanie czy jeśli na auto jest wystawiona faktura vat i nie kupie go na firme , bede musiał zapłacić te 2% podatku czy nie ?

Luk
Użytkownik
Auto: opel
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Miasto:
Otrzymał  piwo: 6 razy

Post autor: Luk » 30 sty 2014, o 10:04

Ze skrzynią M32 jest różnie - było o tym na forum poczytaj. Nikt Ci nie da gwarancji że wymiana oleju zabezpieczy skrzynię, ale na pewno nie zaszkodzi a pomoże.
Jeżeli kupisz z fakturą VAT to nie płacisz 2% podatku.

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 30 sty 2014, o 11:40

Tak też kupiłem. Zapominałem zabrać tej faktury, gość mi przesłał mailem, bez podpisu. Może być bez podpisu, bo od 1 maja 2004 roku podpis na fakturze nie jest wymagany :)

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 4 lut 2014, o 23:12

http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-n ... 72006.html jakby ktos szukał to auto sprawdzone, znajomy ogladał i facet miał trzy jeszcze ta została bo kupił biturbo u niego. Stan igła i przebieg potwierdzony - duży ale pewny i nie krecony

yarek82

Post autor: yarek82 » 4 lut 2014, o 23:54

na temat tego sprzedającego napisałem w temacie niżej ;) auta ma ok ale sam sprzedający to ....
ja czuje się trochę oszukany przez niego :( dlatego w przyszłości nawet jak będzie miał najlepsze auta to będę go omijał

tu masz ile ma insigni na miejscu ;) naliczyłem 7

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 5 lut 2014, o 20:36

tak, bo koles ma jakaś rodzinke w salonie OPLA w Niemczech i ciagnie auta firmowe. Znajomy kupił i jest zadowolony. Kupil u niego 2011 rok Biturbo 195 4x4 na full wypasie z przebiegiem 187 tyś

Awatar użytkownika
Mario
Użytkownik
Auto: Insignia Exlusive
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2018
Miasto: Warszawa-Bemowo
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: Mario » 5 lut 2014, o 21:29

lgruszkos pisze:http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-n ... 72006.html jakby ktos szukał to auto sprawdzone, znajomy ogladał i facet miał trzy jeszcze ta została bo kupił biturbo u niego. Stan igła i przebieg potwierdzony - duży ale pewny i nie krecony

14 tys. km miesięcznie, prawie 500 km dziennie - nie stygło o:o :lol:

bolek

Post autor: bolek » 5 lut 2014, o 21:46

Kolega przywiózł miesiąc temu z de octavie 2010r. 1.9tdi 390tys.km przebiegu,w środku zero sladów użytkowania,kiera jak nowa,fotele jak nowe.W niemczech norma to 100-120 tyś.km we flocie.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 5 lut 2014, o 21:50

a Polacy i tak się łudzą, że auta z DE na allegro mają 150 tysięcy a w realu mają 300.
Ja widziałem audi A4 z 2011 roku i miało nalatane 370 tys
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

bolek

Post autor: bolek » 5 lut 2014, o 21:53

My Polacy kochamy być oszukiwani ;D

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 lut 2014, o 08:20

Bo sami się o to prosimy.

yarek82

Post autor: yarek82 » 6 lut 2014, o 09:51

kumpel u mnie kupił golfa 4 99r z przebiegiem 90tys od pierwszego właściciela z książką itp., auto z polskiego salonu,
przez kilka miechów nie mógł go sprzedać wiec poprawił przebieg na 170 wyrzucił książkę i golfik poszedł w 2 dni :lol:
dziadek mojej żony na polo 95 z przebiegiem 27tys jest pierwszym właścicielem od nowości ale przy sprzedaży kto uwierzy w ten przebieg ;)

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 lut 2014, o 10:18

Tak więc przebiegi winny być wpisywane w dowodach oraz centralnej ewidencji komputerowej, ale żyjemy w Polsce, więc nieprędko się doczekamy aby tą "szarą" strefę zlikwidować.

Luk
Użytkownik
Auto: opel
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2013
Miasto:
Otrzymał  piwo: 6 razy

Post autor: Luk » 6 lut 2014, o 10:24

Grzegorz na to nie ma złotego środka, znam firmę w której przed każdym przeglądem licznik jest cofany. Robią przegląd w ASO co 20tys. mają podbite książki, wszystkie fry za serwis a auta mają 2x tyle najechane. A co ciekawe sprzedają zwykle z przebiegami 120-140tys.- czyli 240- 280tys.- i nigdy nie mają problemu ze sprzedażą.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 6 lut 2014, o 10:41

system ewidencji przebiegów zmniejszy trochę ten proceder ale za wiele nie zmieni - ludzie będą miedzą badaniami technicznymi cofać o 10 - 20 tyś. rok w rok i tak dużo cofną
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 lut 2014, o 11:06

Mi by się nie chciało przed badaniami cofać licznik każdego roku, ale zapewne handlarze i firmy mające układy z "cofaczami" liczników będą z tego korzystać. Floty najwięcej z tego skorzystają.
Być może zwiększy się o 20% liczba aut z faktycznymi przebiegami. Coś trzeba jednak zrobić w tym kierunku, bo sytuacja w naszym kraju trąci o patologię.

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 6 lut 2014, o 12:03

MariuszLew pisze:

14 tys. km miesięcznie, prawie 500 km dziennie - nie stygło o:o :lol:
Nie stygło, i takie auta sie najmniej psuja :) Bardziej sie męcza te które jezdzą po mieście 2-3 km:)
Przynajmniej koleś nie kłamie i pisze jaki ma przebieg. Większośc na allegro gdyby nie była krecona przez naszych handlarzy miała by ponad 300tys i nikt by tego nie sprzedał. A cofają na 150-160 tys i ida jak ciepłe bułeczki - wszyscu zadowoleni sprzedawca że sprzedał a kupujący że ma idealne auto z przebiegieg 150 tys :lol:

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup Insigni”