--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wyświetlanie fabrycznych POI

GPS, nawigacja, programy do nawigacji
Regulamin forum
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
ODPOWIEDZ
xdcam

Wyświetlanie fabrycznych POI

Post autor: xdcam » 24 maja 2016, o 13:24

Witam,
mam następujący problem.
Od niedawna użytkuję Insignię wyposażoną w system nawigacji NAVI 900 z mapami 2015/2016. Podczas przemieszczania się, system pokazuje mi niektóre fabryczne POI zapisane na karcie SD z mapami. Są to szpitale, serwisy medyczne i posterunki policji rozmieszczone wokół miejsc, w pobliżu których przejeżdżam. Nie są to komunikaty w postaci plansz z informacją "punkt specjalny w pobliżu" (jak w przypadku dodatkowo zaimportowanych np. fotoradarów), ale jedynie odpowiednie ikonki na mapie.
Moje pytanie brzmi: czy, gdzie i jak mogę zmienić wyświetlane POI, na inne. Na przykład nie chcę, żeby na trasie wyświetlane były szpitale, a, powiedzmy stacje benzynowe. Wiem, że na karcie SD z mapami fabrycznie zapisanych jest wiele różnych POI z różnych kategorii, m.in. właśnie stacje benzynowe, zabytki, itp. Mogę je bez problemu wyszukać i ustawić jako cel podróży. Niemniej na mapie podczas jazdy wyświetlane są tylko te, o których wspomniałem wyżej i nie widzę możliwości, aby to zmienić.

Pozdrawiam, Tomek (xdcam).

medor
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2012
Miasto: wielkopolska
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Wyświetlanie fabrycznych POI

Post autor: medor » 24 maja 2016, o 14:48

Wchodzisz w Config następnie ustawienia nawigacyjne kolejno klikasz ostatnią pozycję myPOI zapowiadane celów specjalnych włączasz to co chcesz mieć wyświetlane w kategorii Kino możesz wgrać fotoradary z forum to tyle na szybko pozdrawiam i szerokości

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

marcin27061979
Użytkownik
Auto: Astra J SPORT 140KM
Rok produkcji: 2013
Miasto: Włocławek
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: marcin27061979 » 24 maja 2016, o 16:02

Chyba koledze nie o to chodziło.
Podaje jak być powinno.
Wciskasz przycisk Navi następnie pierścień centralny, dalej przechodzisz do Opcji nawigacyjnych, następnie Opcje mapy, później Pokaż na mapie cele specjalne i na koniec Do konfiguracji, wybierasz co tam chcesz żeby było wyświetlane.

xdcam

Post autor: xdcam » 24 maja 2016, o 19:01

Bardzo dziękuję za odpowiedź, dokładnie o to chodziło, wszystko działa jak należy!
Moim problemem było szukanie rozwiązania w opcjach Config -> Ustawienia nawigacyjne, a nie w menu uzyskanym przez wciśnięcie pierścienia centralnego przy aktywnej nawigacji.

Jeszcze raz dziękuję Kolegom i pozdrawiam, Tomek (xdcam).

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja”