--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOleje oraz dodatki do diesli CDTI - porady, dobór
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: Oleje oraz dodatki do diesli CDTI - porady, dobór
Bierz Elf jest jeszcze taki sam tylko wersja skuter, też bardzo dobry. Nie wolno lać pełnych syntetyków.
Xperia Z3
Xperia Z3
-
Bodex
Dotąd Öl 2 T był czewony ...
Addinol mz 506 jest jasny żółty ?
Wow, z duszą na ramieniu zalałem 30 L ON / 150 ml.2 T .j
Jutro zobaczę rano jak odpala .
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Addinol mz 506 jest jasny żółty ?
Wow, z duszą na ramieniu zalałem 30 L ON / 150 ml.2 T .j
Jutro zobaczę rano jak odpala .
-
P405
- Zapaleniec
Elf jest niebieski, zalałeś 506 czy 406?
Xperia Z3
Xperia Z3
-
nickz12
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
Ehhh i mam dylemat jaki olej zalać, myślałem nad ravenol 5w30 hls albo Motul X-Clean 5w40, może jakiś inny polecacie, pomożecie? 
-
Bodex
406 mz , błąd klawiatury mobilnej .
Dzisiaj zrobiłem z 40 km. Trochę mu dałem w palnik, po okolicznych wioskach tak żeby sie stare wypłynął ,
I wiecie co ?
Nigdy tak miękko nie pracował , silnika nie czuć w kabinie , drgania znikły , a wciska w fotel pięknie ...
--- edit ---
@nickz12 - Kolegaberlin.pl i bierz najlepszy Liqui Moly 5W30 4600 dexos 2 plus kup dodatek Ceramizer , kolega ma tez filtry wiec wszystko w 1 paczce przyjedzie
Dzisiaj zrobiłem z 40 km. Trochę mu dałem w palnik, po okolicznych wioskach tak żeby sie stare wypłynął ,
I wiecie co ?
Nigdy tak miękko nie pracował , silnika nie czuć w kabinie , drgania znikły , a wciska w fotel pięknie ...
--- edit ---
@nickz12 - Kolegaberlin.pl i bierz najlepszy Liqui Moly 5W30 4600 dexos 2 plus kup dodatek Ceramizer , kolega ma tez filtry wiec wszystko w 1 paczce przyjedzie
-
kojotek28
Uzywam swietnego dodatku do ON Nitrocet 50, dodatek podwyższający liczbę cetanową olejów napędowych, a produkowany przez Zakłady Tworzyw Sztucznych Nitron SA w Krupskim Młynie.Szkoda tylko że jest ciężko dostępny dla indywidualnych odbiorców,ale naprawdę czuć efekt działania.
-
Bodex
Addinol 2T 406 mz Super , olej koloru żółtego .
Po zalamiu 150 ml na 30 L ,
Silnik pracuje miękko , chyba bardziej niż na LM 1054, jednak jest ciszej, na zimnym i niemal w ogóle nie słychać na ciepłym .
Dodatkowy objaw to że teraz pięknie wciska w fotel juz od niskich obrotów i ten ciąg jest jednostajny tak do 3,5 tyś obr.
Poezja . Mam 2 litry i je przetestuję , a potem jeszcze wrzucę opinie jak się sprawuje .

Po zalamiu 150 ml na 30 L ,
Silnik pracuje miękko , chyba bardziej niż na LM 1054, jednak jest ciszej, na zimnym i niemal w ogóle nie słychać na ciepłym .
Dodatkowy objaw to że teraz pięknie wciska w fotel juz od niskich obrotów i ten ciąg jest jednostajny tak do 3,5 tyś obr.
Poezja . Mam 2 litry i je przetestuję , a potem jeszcze wrzucę opinie jak się sprawuje .

- Silv3r
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wałbrzych
- Otrzymał piwo: 1 raz
Brzmi jakbyś zalała paliwo rakietowe...
A ile z tego to efekt placebo?
-
P405
- Zapaleniec
Efekt to wciskanie w fotel, reszta ok.
Xperia Z3
Xperia Z3
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Chyba trochę ten olej przeceniacie. Też obstawiam efekt placebo. Ciszej może być nie mówię nie. Sam już od lat stosuję oleje 2t do diesla. Ale w przypadkach, gdy słyszę wtryskiwacze. Kultura pracy się poprawiała. Ale, żeby po tym jakoś mocniej wciskało w fotel? A bywało, że do np craftera na zbiornik nie raz i 0,5 litra szło. No ale najważniejsze, że są pozytywne wrażenia i kierowca się lepiej czuje.
Za to nitrocet może działać. Ojciec kiedyś używał nitroks. Mówił, że faktycznie auto lepiej jechało. Ale, nie żeby nie wiadomo jak lepiej. Bez przesady.
Za to nitrocet może działać. Ojciec kiedyś używał nitroks. Mówił, że faktycznie auto lepiej jechało. Ale, nie żeby nie wiadomo jak lepiej. Bez przesady.
-
kaolad
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 CTDI
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Kolego bodek ale olej ten ADDINOL SUPER 2T MZ 406 jest do silników benzynowych czy do diesli tez go można lać? Sorry z głupie pytanie, ale lepiej zapytać . 
-
kojotek28
Jeżeli systematycznie się stosuje to naprawdę czuć efekty,ale to nie jest jakieś nitro czy inne wynalazki.Auto zbiera się żwawiej i jakoś ma mniejsze zapotrzebowanie na ON przy normalnej jeżdzie oczywiściehubertus pisze:Chyba trochę ten olej przeceniacie. Też obstawiam efekt placebo. Ciszej może być nie mówię nie. Sam już od lat stosuję oleje 2t do diesla. Ale w przypadkach, gdy słyszę wtryskiwacze. Kultura pracy się poprawiała. Ale, żeby po tym jakoś mocniej wciskało w fotel? A bywało, że do np craftera na zbiornik nie raz i 0,5 litra szło. No ale najważniejsze, że są pozytywne wrażenia i kierowca się lepiej czuje.
-
blade2
lałem elfa - silnik chodził bardzo cicho lecz był wyraźnie zamulony, przeszedłem na Lm silnik zdecydowanie pracuję głośniej niż na elfie ale reakcja/dynamika znacząco na plus , teraz leje addinola - i chyba przy nim zostanę- silnik pracuje cicho jak na elfie lecz nie jest zamulony a reakcja na gaz znacząco lepsza niż na lm ,
wszystkich oleji leje tyle samo,250ml na zbiornik,
podejrzewam że silnik silnikowi nie równy i u każdego/każdy może mieć inne odczucia lub efekty placebo ;;)
wszystkich oleji leje tyle samo,250ml na zbiornik,
podejrzewam że silnik silnikowi nie równy i u każdego/każdy może mieć inne odczucia lub efekty placebo ;;)
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Do diesla kolega zalał, więc też możesz śmiałokaolad pisze:Kolego bodek ale olej ten ADDINOL SUPER 2T MZ 406 jest do silników benzynowych czy do diesli tez go można lać? Sorry z głupie pytanie, ale lepiej zapytać .
-
Bodex
Tzn, miałem.pół baku czystego , bez 2T , zmieniłem na letnie 245 45 18, trochę go zmuiło, potem przysłali addinol wlałem 150 ml i nie od razu , a tak 2 go dnia już sie to pojawiło i tak jest , nie jest to placebo , nie jaram się aż tak , raczej sceptycznie do tego Addinolu podchodzę, jest dobrze to jeżdżę .Silv3r pisze:Brzmi jakbyś zalała paliwo rakietowe...
Zamiast chybać, gdybać, sami spróbujcie , zamówić 1 litr to nie majątek
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2016, o 21:27 przez Bodex, łącznie zmieniany 3 razy.
- Silv3r
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Miasto: Wałbrzych
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ja leje Monzol. Silnik chodzi ciszej, odstępy między wypalaniem DPF się nieco wydłużyły i to mi wystarcza.
P.s. Bodek, wzracaj uwagę na jakość pisowni... Tego się czytać nie da.
Wysłane z mojego... Czy to ważne?
P.s. Bodek, wzracaj uwagę na jakość pisowni... Tego się czytać nie da.
Wysłane z mojego... Czy to ważne?
-
Arczi_88
Czy ktoś z was może korzystał z rewitalizatorów do silnika? Chodzi mi dokładnie o coś takiego http://regeneratory.pl/do-silnikow/23-x ... iesla.html W poprzednim dieslu coś takiego aplikowałem i generalnie żadnej różnicy w spalaniu nie zauważyłem tylko tyle że silnik zaczął ciszej pracować a chodziło mi bardziej o zabezpieczeni w wypadku nagłego ubytku oleju. Stosował ktoś to w Insigni? Co o tym uważacie?
-
P405
- Zapaleniec
Jak już to lej to:
http://regeneratory.pl/do-silnikow/31-x ... 225ml.html
Silnik insigni i inne chodzą. Czy coś da ? spokuj sumienia i może rzeczywiście silnik jest zabezpieczony.
Ostatnio stosowałem Xado do układu wspomagania w Peugocie 307 i jest duża różnica.
Generalnie dosyć ciekawa firma i dodatki.
http://regeneratory.pl/do-silnikow/31-x ... 225ml.html
Silnik insigni i inne chodzą. Czy coś da ? spokuj sumienia i może rzeczywiście silnik jest zabezpieczony.
Ostatnio stosowałem Xado do układu wspomagania w Peugocie 307 i jest duża różnica.
Generalnie dosyć ciekawa firma i dodatki.
-
Arczi_88
Skusiłem się na zakup Stage1 http://regeneratory.pl/do-silnikow/34-x ... -27ml.html. W weekend pewnie będę go dolewał i zobaczymy czy nastąpią jakieś zmiany.
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Nie lepiej za tą kasę jakąś kolacyjkę zrobić, grila, znajomych zaprosić? Albo po prostu przepić na imprezie? Ja bym tak zrobił mając te dwie rzeczy do wyboru. Żebyście sobie tym biedy dodatkowej nie narobili. Widziałem już silnik po takich specyfikach. Kanały olejowe w wale korbowym jak by ktoś silikonu napchał. Nie sugerujcie się tez takimi opiniami jak tam są. Bo takich opinii może każdy sobie na wypisywać.