--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCiśnienie oleju
-
robercikteam
Re: Ciśnienie oleju
Witam. U mnie nie ma żadnych objawów 2010 rok 145 tys przebieg , wymienić profilaktycznie tą słynną uszczelkę czy dać sobie spokój
-
kimba24
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 DTH
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Ożarów Maz.
Wcześniej czy później komunikat Cię dopadnie, więc jeśli nie zamierzasz sprzedawać auta w najbliższym czasie wymień takie moje zdanie, zrobisz jak zechcesz
-
blade2
A moim zdaniem powinieneś wymienić tą uszczelkę nawet jak sprzedajesz auto ......
I przyszłemu nabywcy powiedzieć że sie nie musi martwić bo jest zrobione....
Później ktoś kupi zbierał kasę i tu zonk bo za późno sie zorientował i po słupku...
I przyszłemu nabywcy powiedzieć że sie nie musi martwić bo jest zrobione....
Później ktoś kupi zbierał kasę i tu zonk bo za późno sie zorientował i po słupku...
-
krajes
Panowie czy o tą uszczelkę chodzi? Dobrą kupiłem? Zmieniam profilaktycznie, komunikatu żadnego nie mam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2015, o 21:53 przez krajes, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krajes
Zastanawiam się czy to operacja z sensem, kiedy wkłada się tą samą uszczelkę, która jest montowana w fabryce na pierwszy montaż? Skąd mieć pewność, że za rok znów jej nie będzie trzeba zmienić? Dużo demontować trzeba?titanium pisze:Słowo wymieniam to bardzo skrótowa nazwa operacji która ciebie czeka
-
Niedzwiedz
Wiesz w ogóle dlaczego trzeba ją wymienić i dlaczego ona się zużywa? Choć ogólnie nie powinna bo przecież to tylko olej i nie słyszałem aby w innych autach miało coś takiego miejsce.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Dwie strony wcześniej masz mniej więcej opisane.krajes pisze:Dużo demontować trzeba?
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
krajes
Bo robi się twarda jak skała i nie trzyma ciśnienia oleju, który jest pompowany w górę silnika? Zaciąganego oczywiście przez smok do pompy oleju.
-
Niedzwiedz
Tak. A dlaczego robi się jak skała?krajes pisze:Bo robi się twarda jak skała i nie trzyma ciśnienia oleju, który jest pompowany w górę silnika?
-
Niedzwiedz
A właśnie, że nie jakość normalna to zwykła guma. Niestety to przez nasz dpf. Nie którym po 100.000 innym, w serwisie mówią że wytrzymuje 150.000 mi np 200.000 wszystko zależy od tego jak się wypali nasz dpf i czy ktoś wcześniej zgasi silnik itd dla mnie osobiście to bez sensu.krajes pisze:Bo jest gównianej jakości?
-
krajes
Czyli to ON przy przerwaniu wypalania DPF robi taki szit z uszczelki. Muszę zamontować tą diodę wypalanie DPF i wtedy kropla ON nie dostanie się do oleju. Łatwiej z lusterek wziąć grzanie czy z tylnej szyby? Gdzie mniej roboty z wiązką i dostaniem się do niej?
-
Niedzwiedz
Dokładnie nawet może doprowadzić do zatarcia silnika. Dpf diodę się tylko ciągnie z ogrzewania tylnej szyby jest ładnie opisane co i jak.krajes pisze:Czyli to ON przy przerwaniu wypalania DPF robi taki szit z uszczelki. Muszę zamontować tą diodę wypalanie DPF i wtedy kropla ON nie dostanie się do oleju. Łatwiej z lusterek wziąć grzanie czy z tylnej szyby? Gdzie mniej roboty z wiązką i dostaniem się do niej?
-
krajes
Niedzwiedz pisze:Dokładnie nawet może doprowadzić do zatarcia silnika. Dpf diodę się tylko ciągnie z ogrzewania tylnej szyby jest ładnie opisane co i jak.krajes pisze:edit
Z tego co wiem to z grzania lusterek tez mozna.
Ostatnio zmieniony 9 gru 2015, o 00:52 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
- Alex
- Zapaleniec
Też można z lusterek bo grzeją się razem z tylną szybą.
- fuli
- Użytkownik
- Auto: GSI
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Polska
- Otrzymał piwo: 1 raz
Tak jak Alex napisał z lusterka łatwo i szybko tylko plus trzeba znaleźć, bo się okazuje, że różnie z kolorami kabli było 
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
- Alex
- Zapaleniec
Wystarczy zdjąć próg bo tam idą wszystkie kable. Boczka drzwi nie musisz demontować.
-
blade2
Tylko w nie wszystkich modelach równocześnie wraz z grzaniem tylnej szyby grzeją także lusterka...
U mnie , 2009 dth podczas wypalania grzeje tylko tylna szyba , bez lusterek,
( może być tak jak nie masz lusterek składanych to wtedy nie grzeją sie podczas wypalania... Ale to tylko taka hipoteza, nigdy tego nie sprawdzałem z innymi modelami,
U mnie , 2009 dth podczas wypalania grzeje tylko tylna szyba , bez lusterek,
( może być tak jak nie masz lusterek składanych to wtedy nie grzeją sie podczas wypalania... Ale to tylko taka hipoteza, nigdy tego nie sprawdzałem z innymi modelami,