--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCiśnienie oleju
-
Pałasz
-
Kot
Re: Ciśnienie oleju
Pierwsze słyszę u nas zawsze ściągają w Tisie nic nie pisze aby wiercić, poza tym jak przewiercisz w obudowie otwory obudowa skrzyni przy niższych temperaturach oraz pod obciążeniem może pękać od tamtej strony.
Z ciekawości gdzie praktykują taką wymianę ?
-
daro112
Panowie piszecie o różnym zakresie prac w modelach do 2011 i po. Mam pytanie, czy 2010, lecz MY2011 podchodzi pod wersję "droższą" z szerszym zakresem prac czy może tą "tańszą"?
-- 13 paź 2015, o 19:32 --
Jestem po wizycie w ASO Opel Auto Żoliborz i chyba już wiem czemu są dwie różne ceny za wymianę uszczelki. W przypadku skrzyń F40 konieczny jest demontaż skrzyni, w przypadku F32 nie. W ASO powiedzieli 1200 zl za wymiane w przyadku skrzyni F32 i 1800 zl przy F40... czy znacie kogoś w okolicy W-wy, kto zrobi to względnie tanio? Motoricus powiedział odpowiednio 350/700 zł.
Jestem po wizycie w ASO Opel Auto Żoliborz i chyba już wiem czemu są dwie różne ceny za wymianę uszczelki. W przypadku skrzyń F40 konieczny jest demontaż skrzyni, w przypadku F32 nie. W ASO powiedzieli 1200 zl za wymiane w przyadku skrzyni F32 i 1800 zl przy F40... czy znacie kogoś w okolicy W-wy, kto zrobi to względnie tanio? Motoricus powiedział odpowiednio 350/700 zł.
-
Pałasz
W Warszawie znam min dwa serwisy które tak robią ( odrazu powiem, że nie wiem w czym wiercą lub powiększają otwory)Kot pisze:Pierwsze słyszę u nas zawsze ściągają w Tisie nic nie pisze aby wiercić, poza tym jak przewiercisz w obudowie otwory obudowa skrzyni przy niższych temperaturach oraz pod obciążeniem może pękać od tamtej strony.
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Kolego skrzynia M32 a nie F32.daro112 pisze:Panowie piszecie o różnym zakresie prac w modelach do 2011 i po. Mam pytanie, czy 2010, lecz MY2011 podchodzi pod wersję "droższą" z szerszym zakresem prac czy może tą "tańszą"?
-
daro112
To pewnie źle usłyszałem - nie mniej różnica cenowa może wynikać z typu skrzyni.
I pomyśleć, że miesiąc temu zapłaciłem 700zl za wymiane sprzęgła.... horror jakiś :-/
I pomyśleć, że miesiąc temu zapłaciłem 700zl za wymiane sprzęgła.... horror jakiś :-/
-
cardriveros
Czy pojawieniu się sygnalizacji niskiego ciśnienia (nawet chwilowemu przy nizszych temperaturach) towarzyszy u Was dodatkowo hałas/stukot góry silnika, co wskazywałoby na słabe smarowanie?
-
Pałasz
Nie bagatelizuj tego bo się to zemści - jedź napraw i ciesz się samochodem.cardriveros pisze:Czy pojawieniu się sygnalizacji niskiego ciśnienia (nawet chwilowemu przy nizszych temperaturach) towarzyszy u Was dodatkowo hałas/stukot góry silnika, co wskazywałoby na słabe smarowanie?
-
Kot
O to powoli coś się zaciera ....cardriveros pisze:Czy pojawieniu się sygnalizacji niskiego ciśnienia (nawet chwilowemu przy nizszych temperaturach) towarzyszy u Was dodatkowo hałas/stukot góry silnika, co wskazywałoby na słabe smarowanie?
-
daro112
Ja już odebrałem auto od mechaniora (400zł + wymiana oleju) i powiem szczerze, że jak usłyszałem, że zgłosił się do niego gościu z tym samym problemem, tyle że już było za późno... i poznałem koszta naprawy..... to powiem tak - nie bagatelizujcie tego problemu, bo wymiana nawet w norauto to koszt 700zł + 60zł uszczelka - niema co oszczędzać, bo silnik do Iśki 160KM to wydatek rzędu 10k pln....
-
mario2009
- Nowicjusz
- Auto: opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Postawił piwo: 1 raz
Witam. Ostatnio również mnie to spotkało. Wymiana uszczelki i naprawa to koszt 210zł(uszczelka w ASO 60zł)w moim przypadku. 2.0 cdti 160 km, skrzynia F40.
- fuli
- Użytkownik
- Auto: GSI
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Polska
- Otrzymał piwo: 1 raz
ASO wymiana uszczelki. 1250 z częściami. W tym robocizna ustalona z góry 975. Uszczelka 55. Reszta masa uszczelniająca. Dolewka płynu wspomagania. Płyn chłodnicy. Płyn do przekładni. Normalna cena 1700. Dla auta 2011r i 4x4. Trzeba cofnąć skrzynie. Wał.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
-
Mnichu
W moim przypadku ASO AutoWola wyceniło wymianę uszczelki w 2011 2.0cdti ASB na 1800zł (z uszczelką, masą uszczelniającą i olejem). Wycena opierała się na ich instrukcji/procedurze gdzie mowa była o demontażu skrzyni biegow. Podczas wymiany w znajomym warsztacie okazało się, że w rzeczywistości wystarczy wykręcić wydech aby uzyskać dostęp do miski.
- dragi
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 160KM
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 2 razy
W Gdańsku moje Aso Konocar krzyknęli za czyszczenie miski i wymianę uszczelki od 350zl do 780zl.
Dowiadywałem się zapobiegawczo, jeszcze nic się nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie, ale wymienić i tak zamierzam tak na wszelki wypadek.
Dowiadywałem się zapobiegawczo, jeszcze nic się nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie, ale wymienić i tak zamierzam tak na wszelki wypadek.
- fuli
- Użytkownik
- Auto: GSI
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Polska
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ja wymieniałem przy okazji wycieku z uszczelki przy czujniku poziomu oleju. Uszczelka silikonowa stwardniala. W ASO koszt 270 zl czujnik na nim na koncu o-ring. Bo samego o-ringa nie wymieniają oczywiście
A że mieli czujnik poprosiłem o niego ściągnąłem zmierzyłem suwmiarka, kupiłem za 1 zł taki sam. A żeby to wymienić to cała operacja ze skrzynią itd to od razu uszczelka smoka, od razu wymyli miskę, poleciał nowy filtr i MOTUL 8100 X-Clean FE 5W30 
O-ring silikonowy

Wyciek

A że mieli czujnik poprosiłem o niego ściągnąłem zmierzyłem suwmiarka, kupiłem za 1 zł taki sam. A żeby to wymienić to cała operacja ze skrzynią itd to od razu uszczelka smoka, od razu wymyli miskę, poleciał nowy filtr i MOTUL 8100 X-Clean FE 5W30 O-ring silikonowy

Wyciek

-
luki21
Hmm nie czytałem nigdy tego tematu bo myślałem, że to nic takiego. Od kilku tygodni a może miesięcy pojawia mi się też komunikat o niskim ciśnieniu bez zapalania kontrolki i zaraz sam gaśnie. Do tej pory to bagatelizowałem bo myślałem, że jak gaśnie to ok. Może też pojadę...
-
luki21
Umówiłem się na wymianę w ASO na następny czwartek. Po krótkim opisie problemu koleś od razu wiedział o co chodzi. Koszt 650zł. Nie wiem tylko co z olejem. Trochę mi szkoda mojego millersa.