--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuFotele elektryczne regulacja ustawienie
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Re: Pokrywa regulacji elektrycznej fotela kierowcy
Ja wymieniałem, koszt części w aso to 91 zł tyle że to nie zmieni ,,wariacji" twojego fotela bo nie jest to element nośny a jedynie maskownica.
-
yarek82
wiem tylko że jak przytrzymam ręką żeby się nie odkształcało to fotel chodzi normalnie.
dlatego wydaje mi się ze w jakiś sposób to pęknięcie ma wpływ na to. wcześniej było ok ale to pęknięcie się powiększyło i nagle fotel nie chodzi
zamówię i jak będę rozbierał to zobaczę czy coś jeszcze w środku nie jest uszkodzone
dlatego wydaje mi się ze w jakiś sposób to pęknięcie ma wpływ na to. wcześniej było ok ale to pęknięcie się powiększyło i nagle fotel nie chodzi
zamówię i jak będę rozbierał to zobaczę czy coś jeszcze w środku nie jest uszkodzone
-
pawi
Ja co prawda mam całą ta maskownicę a fotel przestał podnosić. Raz na miesiąc ruszy ale tylko przez krótki czas. Myślę, że u mnie uszkodził się silniczek od podnoszenia fotela. Swojego czasu był mocno goracy. Musze wyjąc fotel i dostać się do tego silniczka. Gdzieś na forum były zdjęcia jak wymontowac fotel, ale nie moge tego znaleźc ?
-
pawi
Re: Fotel kierowcy nie działa przycisk góra-dół
W końcu znalazłem czas i wymontowałem silniczek spod fotela. O dziwo po wymontowaniu i podłaczeniu do kostki trzymając w ręku obraca tą śrubę z gwintem, która podnosi i opuszcza fotel. Wygląda na to, że pod obciążeniem nie daje rady ? CZy możliwe, że jest za słaby, czy gdyby padł to by w ogóle nie kręcił ?
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Re: Fotel kierowcy nie działa przycisk góra-dół
nie używany pada - tak samo jest z podnośnikami szyb - czasami wystarczy stuknięcie młotkiem 
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
yarek82
Nie jestem pewien ale chyba z tyłu masz 2 śruby i jak je odkręcisz to wysuwając do tyłu fotel wyjdzie sam. Przynajmniej tak było w VC. Ale mogę się mylić 
Jedno jest pewne, trzeba wypiąć wiązkę
zdjąłem tą maskownicę i wtyczki były poluzowane.
wyczyściłem poprawiłem i niby chodzi, zobaczymy jak dlugo
Jedno jest pewne, trzeba wypiąć wiązkę
zdjąłem tą maskownicę i wtyczki były poluzowane.
wyczyściłem poprawiłem i niby chodzi, zobaczymy jak dlugo
-
asthor
- Nowicjusz
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Gliwice
- Otrzymał piwo: 1 raz
fotele elektryczne, podswietlenie
mam takie pytanie, czy u Was są podświetlone przyciski ustawiena fotela: "mem" oraz "1" i "2"???
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Re: fotele elektryczne, podswietlenie
U mnie nie, i patrząc na konstrukcję klawiszy pewnie u nikogo.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2015, o 06:26 przez rataj73, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bonito17
Nie działa regulacja forela góra dół
Witam, podczas jazdy obiżyłem sobie fotel i za chwile uznałem, że mam za nisko i podwyższyłem. Dojechałem do domu i na parkingu chciałem jeszcze raz skorygować wysokość ale fotel już się nie rusza. Dodam, ze przy przyciskaniu strzałki słychać cyknięcie ale silniczek nie kręci.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Re: Nie działa regulacja forela góra dół
Zawiesił się, stuknij w niego młotkiem delikatnie i się odwiesi
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
- szogi84
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 benzyna
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Re: Fotele elektryczne regulacja ustawienie
Witam jakiś czas temu miałem insignie ale sprzedałem teraz żonie kupiłem i chce dołożyć elektryczny fotel pasażera w poprzedniej tak zrobiłem. Może mi ktoś podesłać schemat zasilania fotela kierowcy tak żeby pociągnąć do fotela pasażera, bo wcześniej tak miałem a nie mogę tego znaleźć. Ewentualnie inne pomysły.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
- szogi84
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 benzyna
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Nieaktualne dałem radę
- Sizon
- Użytkownik
- Auto: Superb 3.6
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: WWL
- Otrzymał piwo: 4 razy
Ktoś może podrzucić rozpiskę podpięcia elektryki fotela pasażera? Chcę podpiąć regulację lędźwi i góra-dół.
-
joovie
- Nowicjusz
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Dopiszę się tutaj z moim pytaniem, bo w temacie ustawień foteli elektrycznych...
Mam fotele regulowane elektrycznie z pamięcią. Czy da się wyregulować jak bardzo fotel odjeżdża do tyłu ułatwiając wysiadanie? Jak mam fotelik dla dziecka z tyłu to po cofnięciu fotela dobija lekko. Interesuje mnie żeby fotel przy wysiadaniu cofał się tylko trochę.
U mnie obecnie jedzie do tyłu tak daleko, że mało to wygodne i póki co wyłączyłem tą opcję. Doradzicie co począć?
Mam fotele regulowane elektrycznie z pamięcią. Czy da się wyregulować jak bardzo fotel odjeżdża do tyłu ułatwiając wysiadanie? Jak mam fotelik dla dziecka z tyłu to po cofnięciu fotela dobija lekko. Interesuje mnie żeby fotel przy wysiadaniu cofał się tylko trochę.
U mnie obecnie jedzie do tyłu tak daleko, że mało to wygodne i póki co wyłączyłem tą opcję. Doradzicie co począć?
-
joovie
- Nowicjusz
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 42 razy
Ogólnie trzeba uważać przy pamięci foteli.
Z żoną mamy bardzo różne ustawienia - ona niska, ja wysoki, tak w skrócie. Mamy zaprogramowanie nie tylko pod przyciskami pamięci, ale i w kluczykach. Aktywna opcja ustawiania fotela po otwarciu drzwi kierowcy (nie, że ułatwianie wsiadania tylko że ustawia się pod kierowcę).
No i ja muszę pamiętać, żeby przy wysiadaniu cofnąć kierownicę (bo żona nie wsiądzie, jak jej fotel podjedzie do wysuniętej kiery) - kierownica też powinna być elektrycznie regulowana, tak na marginesie. Może w nowej Insi będzie, bo Buick Lacrosse to otrzymał
A jeszcze bardziej muszę pamiętać o tym, żeby przy moim wsiadaniu zajrzeć najpierw za fotel kierowcy - czy żona niczego tam nie zostawiła (jest sporo miejsca za nią, więc wozi różne rzeczy). Gdybym zapomniał, to po otwarciu drzwi kierowcy (moim kluczykiem) fotel automatycznie rusza "pode mnie", odsuwa się na max i jedzie w dół, przy okazji zgniatając ewentualnie pozostawione za nim rzeczy.
Wygoda nie zwalnia od myślenia, niestety :/
M.
Z żoną mamy bardzo różne ustawienia - ona niska, ja wysoki, tak w skrócie. Mamy zaprogramowanie nie tylko pod przyciskami pamięci, ale i w kluczykach. Aktywna opcja ustawiania fotela po otwarciu drzwi kierowcy (nie, że ułatwianie wsiadania tylko że ustawia się pod kierowcę).
No i ja muszę pamiętać, żeby przy wysiadaniu cofnąć kierownicę (bo żona nie wsiądzie, jak jej fotel podjedzie do wysuniętej kiery) - kierownica też powinna być elektrycznie regulowana, tak na marginesie. Może w nowej Insi będzie, bo Buick Lacrosse to otrzymał
A jeszcze bardziej muszę pamiętać o tym, żeby przy moim wsiadaniu zajrzeć najpierw za fotel kierowcy - czy żona niczego tam nie zostawiła (jest sporo miejsca za nią, więc wozi różne rzeczy). Gdybym zapomniał, to po otwarciu drzwi kierowcy (moim kluczykiem) fotel automatycznie rusza "pode mnie", odsuwa się na max i jedzie w dół, przy okazji zgniatając ewentualnie pozostawione za nim rzeczy.
Wygoda nie zwalnia od myślenia, niestety :/
M.
-
gosc
- Forumowicz
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Koszalin
To jak mam dwa kluczyki to fotel zapamięta ustawienia tego kluczyka, z którym jestem w aucie?