Mam jeszcze takiego jedno pytanie, moja insignia ma 131 KM i według różnych stron v-max to 205-209 km/h a jechałem 230 km/h, jest zchipowania czy co ? Sprowadziłem ją wczoraj z Niemiec.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAktualizacja softu silnika
- domell98
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Wieluń
Re: Aktualizacja softu silnika
Napisałem do mojego najbliższego serwisu zapytanie gdyż mam ok. 70 km , czekam na odpowiedź 
Mam jeszcze takiego jedno pytanie, moja insignia ma 131 KM i według różnych stron v-max to 205-209 km/h a jechałem 230 km/h, jest zchipowania czy co ? Sprowadziłem ją wczoraj z Niemiec.
Opel Insignia Sport Tourer 2.0 CDTI 131KM BiXenon AFL DVD800 BLACK + CHROM
- domell98
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Miasto: Wieluń
Dostałem odpowiedź co do tej aktualizacji softu, był aktualizowany w lipcu 2013 na przeglądzie, był to zalecany update. Dalej otrzymałem taka odpowiedź:
Obecnie można sprawdzić czy jest nowsze oprogramowanie, wyłącznie podłączając się do samochodu testerem diagnostycznym w serwisie.
Jeśli jest nowsze, koszt załadowania 150,-.
Opel Insignia Sport Tourer 2.0 CDTI 131KM BiXenon AFL DVD800 BLACK + CHROM
- fuli
- Użytkownik
- Auto: GSI
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Polska
- Otrzymał piwo: 1 raz
Programowanie ECM 13-P-057
Programowanie EBCM 13-P-058
to oznacza, że mam najnowszy soft czy tylko, że coś zostało przeprogramowane
?
Programowanie EBCM 13-P-058
to oznacza, że mam najnowszy soft czy tylko, że coś zostało przeprogramowane
Insignia 2.0 cdti ...jeszcze 160 KM 4x4
-
Pobo1315
Czy jako uzytkownik auta nie objetego gwarancja moge wgrac sobie najnowszy soft do komputera auta ? Grzie to zrobic i w jakich pieniadzach ?
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Oczywiście że możesz w każdym aso. Co do pieniędzy to różnie sobie liczą , u mnie na mazurach była w zeszłym roku promocja 39,90 za każdy sterownik a niektóre aso życzą sobie nawet 200 bo podpinają kompa, ale niby jak to mają innaczej zrobić? 
-
prokop
U mnie auto było po gwarancji i aktualizacja w ASO TOP AUTO Białystok była darmowa (co prawda dowiedziałem się o niej w ASO podczas sprawdzania auta przed zakupem za 300 złpegenige pisze:Czy jako uzytkownik auta nie objetego gwarancja moge wgrac sobie najnowszy soft do komputera auta ? Grzie to zrobic i w jakich pieniadzach ?
-
Pruski
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto:
A w Warszawie jakieś ogarnięte ASO, które zrobi aktualizacje wszystkich modułów w rozsądnej cenie, ktoś podrzuci?;)
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Byłem w Auto Żoliborz, 306 zł za podpięcie i aktualizację. Jeśli nie spieszy się tobie to wstrzymaj się do przyszłego tygodnia, mój znajomy ma MDI, zapytam za ile zrobi aktualizację wszystkiego
. Kiedyś aktualizował fw, w moim poprzedni Oplu i zapłaciłem 50 zł
-
Pobo1315
-
Pobo1315
-
Pruski
- Użytkownik
- Miasto:
Dokładnie, KenyBDG podaj więcej szczegółów, kilka osób na pewno by się znalazło, więc znajomy by sobie dorobił troszkę a my byśmy tanio aktualizacje mieli 
- KenyBDG
- Użytkownik
Pogadam z nim, myślę że się zgodzi. Kiedyś zrobiliśmy spot, koło Bełchatowa, wszyscy uczestnicy zrobili sobie aktualizacje
.
-
Pruski
- Użytkownik
- Miasto:
O kurcze, a trochę bliżej Warszawy może? Bo wtedy to jednak bardziej mi się opłaci w ASO zrobić 
-
Pobo1315
No mi niestety też bardziej będzie opłacało się Aso, wczoraj dostałem od nich info w mailu, że aktaulizacja softu to koszt 170 pln brutto, miejsce Swarzędz.
-
Pobo1315
W spotkanie w okolicach Bełchatowa czy aktualizacje softu w Swarzędzu ?wojtassss pisze:Wchodzę w to
-
Pobo1315
Dzwoniłem do gościa, powiedział, że jeśli przyjedziemy kilkoma autami, nie określił ile to kilka to jest możliwość rabatu rzedu 10 - 15% w przypadku posiadania konta na myopel. Cena 170 pln brutto dotyczy aktualizacji softu silnika. Po podłączeniu zobaczyłby czy inne podzespoły wymagają aktualizacji i wtedy decyzja należałaby do właściciela pojazdu oczywiście opcja dodatkowo płatna...Wspomniał, że może być potrzebny kod immobiliser'a z doświadczenia pewnie wiecie czy jest on niezbędny .
- KenyBDG
- Użytkownik
Ten Bełchatów to było takie spotkanie przy piwku no i przy okazji grzebanie przy samochodzie
.
Generalnie kolega jest z Warszawy, a dokładnie to Wawer
Generalnie kolega jest z Warszawy, a dokładnie to Wawer
-
Pobo1315
a no to u mnie już odpada, za dużo dolotuKenyBDG pisze:Generalnie kolega jest z Warszawy, a dokładnie to Wawer
-
Bero
Możemy zrobić spot w Bełchatowie, przyjedziecie to ładnie was ugoszczę w swoim mieście i zrobimy grupowe aktualizacje 
-
Pruski
- Użytkownik
- Miasto:
KenyBDG jak Warszawa to np. w marcu możemy się grupowo zorganizować jakoś i jak kolega będzie miał czas to by było super, pogadaj popytaj i daj znać