Do wczoraj też miałem tak, że na pozycji Auto nie świeciła mi lewa lampa i na wyświetlaczu Code 018, po włączeniu manualnie świateł mijania było ok tylko nie świeciła lewa pozycja (żarówka dobra) ale dzisiaj zobaczyłem, że nawet kiedy normalnie włączę światła mijania to też już nie świeci a żarówka nie jest przepalona (założyłem nową H7 żeby mieć 100% pewności). Pewnie na dniach wezmę się za obydwie lampy bo oczywiście w środku wilgoć.
Insignia to nowy nabytek i dopiero poznaję jej bolączki, których już mi dużo pokazała od dwóch tygodni żebym dobrze się zaznajomił z jej budową: zapieczona geometria turbo, uszkodzona gruszka turbo, DPF, który rozsadził mi ciśnieniem rurkę idącą do czujnika, zawór N75 (udało się przywrócić do działania bez kupowania nowego), zawór ciśnienia DPF, który był niewidoczny dla ECU po eksplozji rurki (kupiłem nowy a okazało się, że za te same pieniądze trzeba było od razu kupić OP-COM i zrobić adaptację bo nowego też nie widziała). Jeszcze mi zostały do wymontowania i uszczelnienia lampy (mam nadzieję, że ta lewa po osuszeniu ruszy), nie działający silniczek spryskiwacza i nie działająca tylna wycieraczka. I mam nadzieję, że dalsza eksploatacja nie będzie już problematyczna

Davidof90 pisze: ↑28 maja 2023, o 14:49Mi ostatnio pojawił się komunikat awaria lewego światła mijania, oczywiście w trybie automatycznego włączania świateł i wtedy lewa żarówka nie działa. Natomiast jak przejdę na ręczne włączanie świateł to działa normalnie i świeci, ktoś podpowie co może się zepsuło?
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka