--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAmortyzatory tył do zawieszenia XJ6 - brak zamienników?
-
Kamil767
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Zambrów
Re: Amortyzatory tył do zawieszenia XJ6 - brak zamienników?
Po przesledzeniu kilku postow odnośnie amorkow dzisiaj założyłem amorki KYB 349136 i poduszki KYB 5651 /5652 do tego nowe osłony i odboje. Wersja XJ6 z obniżonym zawieszeniem bez flexi. Stukanie bylo od strony pasażera, jednak ten od str kierowcy byl mocniej zużyty. Na diagnostyce 40% sprawności. Krotko i na temat , jest cicho. Dla tych co mieszkają w bloku: lewarek, podstawowe klucze nr 22, 18, 14 bądź 15 i sytuacja opanowana
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Zadzwoniłem się upewnić i w sklepie potwierdzili, że w/w podzespoły dobrali prawidłowo do zawieszenia standardowego.
-
Kamil767
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Miasto: Zambrów
Zdjąłem oryginal Monroe i wszystko jest takie samo i co najwazniejsze stukanie ustało. Sklep sklepowi nie równy.
-
kizior11
- Użytkownik
- Auto: insignia
- Miasto: Raszówka
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
I mnie dopadło
, wczoraj dopiero zmieniałem koła i zobaczyłem wylany lewy amor tylni. Byłem w serwisie i o dziwo mają jeden na stanie za 550zł. a drugi na zamówienie 675zł. Mam oryginalny o numerze - 22987819 i zero zamienników. Czy też mieliście taki nr. amora stosując te zamienniki. I jeszcze mnie zaciekawiło bo gostek powiedział, że lewy od prawego się różni.
-
zbudny
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Skierniewice
Ostatnio zgłębiałem temat stukających amortyzatorów tylnych do zawieszenia XJ6. Na stronie https://kyb-europe.com/polska/katalog/ pokazuje, ze do zawieszenia XJ6 jak i standardowego pasują amorki KYB 349 136. Kontaktowałem się też z zaprzyjaźnionym sklepem motoryzacyjnym i po numerze vin gdzie ja tez mam zawieszenie XJ6 pasują te właśnie amortyzatory. Jest to więc tańsza alternatywa dla amortyzatorów oryginalnych.