--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKierownica - uszkodzona powłoka po 30kkm
-
andrejh
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Bełchatów
Kierownica - uszkodzona powłoka po 30kkm
Chciałem się podzielić moją historią dotyczącą skóry na kierownicy. Insignia B kupiona nowa w salonie w styczniu 2020 i już po ok. 1,5 roku i przebiegu ok. 30kkm pojawiły się uszkodzenia powłoki na skórze na godzinie 2 i 10 - tam gdzie najczęściej trzymam dłonie (coś nie wierzę że to prawdziwa skóra). Wcześniej też miałem Insignię A ze skórzaną kierownicą i przejechałem nią 240kkm i nic takiego się nie działo.
Przy okazji przeglądu w ASO zareklamowałem, chociaż nie liczyłem na sukces. Ale po ok. tygodniu Pan z ASO zadzwonił i poinformował mnie (miłe zaskoczenie), że TAK mogą w ramach gwarancji obszyć mi kierownicę. Był jednak warunek: auto muszę im zostawić na 2-3 dni a najlepiej na tydzień - i tutaj powstał problem bo autem codziennie dojeżdżam do pracy. Zastępczego nie mogli mi dać, więc pomyślałem że wynajmę ale automat nie dość że trudno znaleźć to jeszcze koszt ok. 200zł/dobę. Znalazłem inne rozwiązanie: kupiłem używkę, zresztą też przytartą i pojechałem do ASO - 15 min podmiana - moja pojechała do fachowca (oczywiście sam opisałem jak ma wyglądać), a ja bez problemów korzystałem ze swojego auta - kierownica taka sama multimedialna i grzana, wszystko działało. Po ok. 2tyg. bo nie było pośpiechu miły Pan z ASO zadzwonił, że kierownica jest już gotowa. I znów wizyta 15 min i mam swoją piękną kierownicę - Pan z ASO też się nie mógł nachwalić. Poniżej zdjęcie. Mi została dodatkowa kierownica - gdyby ktoś chciał skorzystać (pożyczyć za drobną opłatą) to zapraszam do kontaktu. Wstawiłem też zdjęcia kierownicy, która mi została.
Przy okazji przeglądu w ASO zareklamowałem, chociaż nie liczyłem na sukces. Ale po ok. tygodniu Pan z ASO zadzwonił i poinformował mnie (miłe zaskoczenie), że TAK mogą w ramach gwarancji obszyć mi kierownicę. Był jednak warunek: auto muszę im zostawić na 2-3 dni a najlepiej na tydzień - i tutaj powstał problem bo autem codziennie dojeżdżam do pracy. Zastępczego nie mogli mi dać, więc pomyślałem że wynajmę ale automat nie dość że trudno znaleźć to jeszcze koszt ok. 200zł/dobę. Znalazłem inne rozwiązanie: kupiłem używkę, zresztą też przytartą i pojechałem do ASO - 15 min podmiana - moja pojechała do fachowca (oczywiście sam opisałem jak ma wyglądać), a ja bez problemów korzystałem ze swojego auta - kierownica taka sama multimedialna i grzana, wszystko działało. Po ok. 2tyg. bo nie było pośpiechu miły Pan z ASO zadzwonił, że kierownica jest już gotowa. I znów wizyta 15 min i mam swoją piękną kierownicę - Pan z ASO też się nie mógł nachwalić. Poniżej zdjęcie. Mi została dodatkowa kierownica - gdyby ktoś chciał skorzystać (pożyczyć za drobną opłatą) to zapraszam do kontaktu. Wstawiłem też zdjęcia kierownicy, która mi została.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Re: Kierownica - uszkodzona powłoka po 30kkm
No ładnie to wyszło. Że tak od samości ASO to zrobiło za darmo to szok. Chyba jesteś ich stałym klientem.
-
andrejh
- Nowicjusz
Może fakt że przedłużyłem na kolejne 3 lata okres gwarancji tzw. Flexcare miał znaczenie. A klientem jestem nowym, bo punkt ASO w którym kupiłem auto został zlikwidowany (teraz Toyota).
-
Marek0
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 2019
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Musiała się trafić jakaś felerna kierownica. Mam 49tys i jak nowa , a w poprzedniej AJ jak sprzedawałem po 60tys ,również bez śladów zużycia. Trochę w Aso to trwało
. Chyba na forum FB reklamowała się firma, robi to od ręki po uprzednim umówieniu, trwa to około trzech godzin , opinie były pochlebne, pewnie nietrudno taką firmę w Internecie znaleźć . Z tego co wyczytałem , kierownicę z podgrzewaniem obszywa się na starą skórę . Także pewnie jesteś zadowolony, bo kierownica pewnie ciut grubsza, opel robi strasznie cieniutkie .
-
andrejh
- Nowicjusz
- 01jarecki
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Złotoryja
Mam pytanie, czy jest różnica w odczuwaniu grzania kierownicy?... Tylko szczerze bo się zastanawiam nad obszyciem swojej.
-
andrejh
- Nowicjusz
No tak dłużej się nagrzewa - jednak dodatkowa warstwa robi swoje
- 01jarecki
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Złotoryja
Dzięki za odpowiedź, no i teraz mam dylemat... bo kiera po obszyciu faktycznie super wygląda! Pozdr
-
Lufka79
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: Strzelce Krajeńskie
- Postawił piwo: 1 raz
Czy ktoś z Was obszywal jeszcze kierownice i ma namiary na sprawdzona firmę? Moja też jest podgrzewana i dość wytarta mimo niespełna 100tys. przebiegu.