--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Kierownica - uszkodzona powłoka po 30kkm

ODPOWIEDZ
andrejh
Nowicjusz
Auto: Insignia B
Rok produkcji: 2019
Miasto: Bełchatów

Kierownica - uszkodzona powłoka po 30kkm

Post autor: andrejh » 21 lut 2022, o 16:44

Chciałem się podzielić moją historią dotyczącą skóry na kierownicy. Insignia B kupiona nowa w salonie w styczniu 2020 i już po ok. 1,5 roku i przebiegu ok. 30kkm pojawiły się uszkodzenia powłoki na skórze na godzinie 2 i 10 - tam gdzie najczęściej trzymam dłonie (coś nie wierzę że to prawdziwa skóra). Wcześniej też miałem Insignię A ze skórzaną kierownicą i przejechałem nią 240kkm i nic takiego się nie działo.
Przy okazji przeglądu w ASO zareklamowałem, chociaż nie liczyłem na sukces. Ale po ok. tygodniu Pan z ASO zadzwonił i poinformował mnie (miłe zaskoczenie), że TAK mogą w ramach gwarancji obszyć mi kierownicę. Był jednak warunek: auto muszę im zostawić na 2-3 dni a najlepiej na tydzień - i tutaj powstał problem bo autem codziennie dojeżdżam do pracy. Zastępczego nie mogli mi dać, więc pomyślałem że wynajmę ale automat nie dość że trudno znaleźć to jeszcze koszt ok. 200zł/dobę. Znalazłem inne rozwiązanie: kupiłem używkę, zresztą też przytartą i pojechałem do ASO - 15 min podmiana - moja pojechała do fachowca (oczywiście sam opisałem jak ma wyglądać), a ja bez problemów korzystałem ze swojego auta - kierownica taka sama multimedialna i grzana, wszystko działało. Po ok. 2tyg. bo nie było pośpiechu miły Pan z ASO zadzwonił, że kierownica jest już gotowa. I znów wizyta 15 min i mam swoją piękną kierownicę - Pan z ASO też się nie mógł nachwalić. Poniżej zdjęcie. Mi została dodatkowa kierownica - gdyby ktoś chciał skorzystać (pożyczyć za drobną opłatą) to zapraszam do kontaktu. Wstawiłem też zdjęcia kierownicy, która mi została.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: D20DTR
Rok produkcji: 2018
Miasto: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 18 razy
Otrzymał  piwo: 143 razy

Re: Kierownica - uszkodzona powłoka po 30kkm

Post autor: mazmarcin » 21 lut 2022, o 18:59

No ładnie to wyszło. Że tak od samości ASO to zrobiło za darmo to szok. Chyba jesteś ich stałym klientem.

andrejh
Nowicjusz

Post autor: andrejh » 21 lut 2022, o 20:46

Może fakt że przedłużyłem na kolejne 3 lata okres gwarancji tzw. Flexcare miał znaczenie. A klientem jestem nowym, bo punkt ASO w którym kupiłem auto został zlikwidowany (teraz Toyota).

Marek0
Użytkownik
Auto: Insignia GS 2019
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Opole
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: Marek0 » 21 lut 2022, o 21:48

Musiała się trafić jakaś felerna kierownica. Mam 49tys i jak nowa , a w poprzedniej AJ jak sprzedawałem po 60tys ,również bez śladów zużycia. Trochę w Aso to trwało😉. Chyba na forum FB reklamowała się firma, robi to od ręki po uprzednim umówieniu, trwa to około trzech godzin , opinie były pochlebne, pewnie nietrudno taką firmę w Internecie znaleźć . Z tego co wyczytałem , kierownicę z podgrzewaniem obszywa się na starą skórę . Także pewnie jesteś zadowolony, bo kierownica pewnie ciut grubsza, opel robi strasznie cieniutkie .

andrejh
Nowicjusz

Post autor: andrejh » 22 lut 2022, o 06:16

No tak kierownica jest grubsza ale to nawet lepiej.

Awatar użytkownika
01jarecki
Forumowicz
Auto: Insignia
Rok produkcji: 2017
Miasto: Złotoryja

Post autor: 01jarecki » 13 mar 2022, o 17:50

Mam pytanie, czy jest różnica w odczuwaniu grzania kierownicy?... Tylko szczerze bo się zastanawiam nad obszyciem swojej.

andrejh
Nowicjusz

Post autor: andrejh » 13 mar 2022, o 20:05

No tak dłużej się nagrzewa - jednak dodatkowa warstwa robi swoje

Awatar użytkownika
01jarecki
Forumowicz
Auto: Insignia
Rok produkcji: 2017
Miasto: Złotoryja

Post autor: 01jarecki » 13 mar 2022, o 21:44

Dzięki za odpowiedź, no i teraz mam dylemat... bo kiera po obszyciu faktycznie super wygląda! Pozdr

Lufka79
Nowicjusz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: B20DTH
Miasto: Strzelce Krajeńskie
Postawił piwo: 1 raz

Post autor: Lufka79 » 12 maja 2024, o 12:33

Czy ktoś z Was obszywal jeszcze kierownice i ma namiary na sprawdzona firmę? Moja też jest podgrzewana i dość wytarta mimo niespełna 100tys. przebiegu.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”