--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSystem monitorowania strefy bocznej
-
bartas19
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Jawor
- Postawił piwo: 5 razy
Re: System monitorowania strefy bocznej
Witam, moduły pola poczyszczone, działały przez chwilę, teraz kontrolki raz się zapala i pochwili wywala komunikat a innym razem kontrolki się niezapalaja i odrazu komunikat. Blad wywala B101D-39. Teraz pytanie modul lewy szrot czy da się coś z tym zrobić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Tym75
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Zobacz jeszcze raz , musisz wyciągnąć elektronikę i popatrzeć na luty ,czy nie ma gdzieś przerw na ścieżkach. Na nowo polutowac i wyczyścić. Ja tak miałem.bartas19 pisze:...
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 15 sty 2022, o 00:50 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
-
bartas19
- Nowicjusz
Sprawdzę jeszcze raz, jak nie to zostanie kupić dwa nowe moduły by mieć z tym spokój, uzywka nieopłacalne, koszt prawie jak nowego.
- Kriss
- Użytkownik
- Auto: BMW G31
- Rok produkcji: 2021
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Nowe 2000/sztuka
Używki w bardzo dobrym stanie 950-1000/sztuka
no i musisz doliczyć jeszcze programowanie
Używki w bardzo dobrym stanie 950-1000/sztuka
no i musisz doliczyć jeszcze programowanie
-
bartas19
- Nowicjusz
Narazie testuje polutowałem zimne luty I jedna ścieżke. Teraz działa pytanie jak długo. Widziałem, że na ebay tanio można wyrwać przesyłka z USA ktoś zamawiał może?
-
Tym75
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto:
Hejbartas19 pisze:Narazie testuje polutowałem zimne luty I jedna ścieżke. Teraz działa pytanie jak długo. Widziałem, że na ebay tanio można wyrwać przesyłka z USA ktoś zamawiał może?
Ja naprawiłem swoje moduły, tak jak pisałem dobrze wyczyscilem, wysuszylem, Poprawiłem ścieżki pocynowalem no nowo elementy ,przemierzylem ścieżki miernikiem no wszystko co mogłem zrobić pokrywę zamkłem na silikonie i działało przez rok

A potem zamówiłem w USA na ebay za 700zl dwa moduły pisał że nowe ,no były jak nowe .ale wydaje mi się że były dobrze zabezpieczone przed zmianami atmosferycznymi .Dałem do zamontowania i programowania opel Tychy i działa już ponad rok .Narazie jestem Zadowolony .

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
-
kamil14789
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Miasto: Brilon
Witam, nie wiem, czy padło już takie pytanie, czy nie, chciałem się dowiedzieć, czy moduły z insigni B będą pasować do Afl? Bo z tego co widzę, to używkę można kupić kupę taniej..
-
kamil14789
- Nowicjusz
- Miasto: Brilon
-
finerek123
- Forumowicz
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Wyszkow
- Postawił piwo: 1 raz
Mógłby ktoś podesłać kolejność przewodów według kolorów prawego modułu martwej strefy? Rozwaliła mi się wtyczka i improwizuję.
-
Holios
- Użytkownik
- Rok produkcji: 2019
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 25 razy
Jak nie chcesz mieć pożaru w aucie to nie improwizuj tylko wymień wiązkę. W ASO kupisz w zależności od wersji nadwozia od 300-400 zł.
-
finerek123
- Forumowicz
W oryginalnej wtyczce to ja konektory wyjmowałem od tyłu bo zwyczajnie plastik w niej sparciał. A przewód plusowy od zaśniedzienia aż się urwał. Jak na samochód, który jako nowy kosztował niecałe 200tys - tragedia. Jakby była zastosowana wtyczka i przewody do zastosowania wewnętrznego.
Udało mi się znaleźć na allegro wtyczkę od VAGa. Poradziłem sobie, przejście między modułem prawym i lewym jest. Problem nie ustąpił - trzeba poczekać na okazję modułu, bo uważam, że 1000 zł to cena nieadekwatna do jakości. Według komputera - brak komunikacji z prawym modułem. Moduł zachowuje się, jakby cały czas pozostawał w trybie uśpienia i nie reagował na sygnał wzbudzenia.
Udało mi się znaleźć na allegro wtyczkę od VAGa. Poradziłem sobie, przejście między modułem prawym i lewym jest. Problem nie ustąpił - trzeba poczekać na okazję modułu, bo uważam, że 1000 zł to cena nieadekwatna do jakości. Według komputera - brak komunikacji z prawym modułem. Moduł zachowuje się, jakby cały czas pozostawał w trybie uśpienia i nie reagował na sygnał wzbudzenia.
-
Holios
- Użytkownik
- Rok produkcji: 2019
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 25 razy
Co do jakości to nie jest wina modułów tylko ich umiejscowienia i braku zabezpieczenia przed wilgocią. A jeśli chodzi o cenę to będzie tylko drożej 
-
finerek123
- Forumowicz
Taki wniosek nasunął mi się po przeglądzie całego tematu tutaj - praktycznie zawsze destrukcja zaczynała się od wtyczki. Woda z solą ma większą penetrację, przez co pomału dochodziła coraz dalej siedząc zniszczenie po drodze. A w moim przypadku - wtyczka wręcz się rozleciała.
-
dawidpiascik
- Nowicjusz
- Miasto: Giżycko
Mnie też dopadł problem z lewym modułem strefy bocznej zaczęło się od przepalania bezpiecznika, przez co nie działały czujniki parkowania. Po odłączeniu modułu przestało palić bezpiecznik i czujniki działały, wyskakiwał tylko błąd strefy bocznej. Moduł rozebrałem wyczyściłem przylutowałem jeden pin bo się przepalił i po złożeniu wszystko działa prawidłowo. ![Obrazek]()
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Krzysztof G
- Nowicjusz
- Miasto: Ostrołęka
U mnie również zaczął pojawiać się komunikat przez tydzień o strefie bocznej, pojechałem do warsztatu samochodowego, który zajmuję się elektroniką, uprosiłem żeby rozebrali moduły, które poczyscili i polutowali lewy i prawy. Teraz wszystko działa złożyli , zalepili jakimś środkiem złożyli zderzak, bo był zdejmowany i za całość zapłaciłem 500 zł. Tylko zająłem się modułami po tygodniu od pojawienia się komunikatu,nie zwlekałem z naprawą. Także myślę, że warto je próbować reanimować, albo zdjąć i poszukać zakładu , który zajmuje się naprawą RTV, ogarną bez problemu, bo dla nich to pestka, nawet jeśli w środku są popalone rzeczy, chyba że nie da się odczytać ich wartości albo nazwy układu scalonego.
Dodano po 37 sekundach:
U mnie również zaczął pojawiać się komunikat przez tydzień o strefie bocznej, pojechałem do warsztatu samochodowego, który zajmuję się elektroniką, uprosiłem żeby rozebrali moduły, które poczyscili i polutowali lewy i prawy. Teraz wszystko działa złożyli , zalepili jakimś środkiem złożyli zderzak, bo był zdejmowany i za całość zapłaciłem 500 zł. Tylko zająłem się modułami po tygodniu od pojawienia się komunikatu,nie zwlekałem z naprawą. Także myślę, że warto je próbować reanimować, albo zdjąć i poszukać zakładu , który zajmuje się naprawą RTV, ogarną bez problemu, bo dla nich to pestka, nawet jeśli w środku są popalone rzeczy, chyba że nie da się odczytać ich wartości albo nazwy układu scalonego.
Dodano po 37 sekundach:
-
Krzysztof1
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Piekary Śląskie
U mnie też niestety padł czujnik z lewej strony. Czy może ktoś podpowiedzieć jak rozlaczyc dolna płytkę od wtyczki.
Dodano po 25 sekundach:
U mnie też niestety padł czujnik z lewej strony. Czy może ktoś podpowiedzieć jak rozlaczyc dolna płytkę od wtyczki.
Dodano po 25 sekundach:
-
Krzysztof1
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Piekary Śląskie
-
bartas19
- Nowicjusz
Wymieniłem lewy modul na nowy, zamontowany i jest błąd
B101E-41
B101E-47
Z tego co wyczytałem trzeba zaprogramować sps. Teraz pytanie zostaję tylko aso ? czy po za aso można to ogarnąć?.
B101E-41
B101E-47
Z tego co wyczytałem trzeba zaprogramować sps. Teraz pytanie zostaję tylko aso ? czy po za aso można to ogarnąć?.