Co się naczytałem to moje. To mój chyba pierwszy post więc proszę mnie nie cisnąć, bo się nie dam
Posiadam od 2018 model z 2016 sport touer 4x4 polift 2.0 160 coś tam kucy. Czyli kupiłem 2 latka z przebiegiem 140 k km.
Auto dziś ma 330 000 ma za sobą 2 wymiany rozrządu za mojej kadencji w ciul wymian w silniku olejów, filtrów etc. 3 x tarcze komplet na każdym kole i klocki ilości niezliczone. Uszczelniacze osi, wycieraczki i na 300 000 uszczelka smoka dawał znać o sobie podczas zimego odpalania. Nie robiłem w tym aucie totalnie nic więcej. Oczywiście latam latem z wyłączonym haldexem i tylko w sporcie. Zima wiadomo na 4 butach.
Oczywiście takie mankamenty jak nie działające radary martwego pola, bo raz w roku po zimie trzeba je odgruzować z piachu bo są zamontowane w rewelacyjnym miejscu
czy brak komunikacji BCM z tylnymi szybami bo jakiś buc kartoflany złączył w fabryce 3 kabelki zaciskarką do tipsów a nie kabli i to bez lutu. Never mind 
Ale muszę Wam się przyznać, że od momentu zakupu poci mi się dyfer. Raz w roku dolewam 0,7l i mam to w nosie. Natomiast kochana skrzynia automat na oleju wytrzymała prawie 300k km. Proszę mi tu nie pisać, wiem wiem. Przed końcem starego oleju podczas przełączania z R na D i odwrotnie zaczęło występować to co koledzy piszą typowe jeb......e potwierdzam nawet z trasy podczas parkowania etc. Problem nasilał się kiedy auto było ustawione pod górkę, lub stało na nierównościach. Moi drodzy stan oleju bardzo ważna sprawa. Kolejna rzecz wolniej 2 razy wolniej z D prze N na R to nie ursus c330
i sprawdzić poziom oleju. Nie ruszałbym śmierdziela w skrzyni gdyby nie błąd P0741 zapewne znacie temat. Padło na wymianę oleju, iltra i co tam jeszcze trzeba było u dobrego w moich okolicach mechaniora. Olej wymieniony błąd P0741 powraca jak bumerang skrzynia zaczyna dziwnie na wysokich obrotach przed zmianą biegu na wyższy pływać, oczywiście spalanie 12l/100 ale mam to w duszy. Wytrzymała 300 k km ? wytrzymała zero opiłków jedynie olej tak śmierdział, se wszyscy pouciekali z warsztatu. Zdaję sobie sprawę, se stracił właściwości. Jednak skoro os 100k km do 300 k km nic się nie działo ? To po co tam zaglądać jak szpak w ....... Doskonale wiecie, że nawet w BMW mają problemy po wymianach, a co dopiero w takiej kozackiej rakiecie Zorra.
Pozdrawiam serdecznie dam Wam znać jak będę kupował skrzynię
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
Dodano po 23 minutach 15 sekundach:
Administratorzy proszę usuńcie to zdjęcie w moim powyższym poście. Dziękuję. Myślałem, że to avatar będzie
Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka