Po przejrzeniu neta widziałem, że dużo ludzi miało taki sam problem i okazało się że jedna lub więcej świec jest spalonych, przemierzyłem je u siebie i chyba wszystko ok, fotki z pomiarów załączam w temacie.
Zastanawia mnie tylko wygląd główek świec bo jest inny jak widziałem na filmikach na yt i zdjęciach na forum, dodatkowo do każdej świecy idzie jeden grubszy przewód i trzy cieńsze . Czy to są te słynne świece z czujnikami ? również dołączam zdjęcia.
Tylko skoro są one z czujnikami to dlaczego nie mam żadnych danych na nowej aplikacji PINGA dotyczących cylindrów ? zdjęcia poniżej.
Tak mnie jeszcze zaciekawiła rura od IC, nie obejrzałem jej całej bo trzeba ją zdemontować a nie miałem jak i czym ale w dotyku na zgaszonym silniku jest bardzo miękka , na odpalonym silniku jest tak samo miękka na jałowych obrotach ( nie miał mi kto gazu wcisnąć )
Tylko czy przy ewentualnej nieszczelności rury pojawiałby się komunikat przed odpaleniem samochodu ?
Nie mam kompa diagnostycznego ale za pomocą aplikacji, telefonu i tego pizdryka ELM spradziłem na kilku różnych aplikacjach i błędów nie wykrywa ( tak, wiem że to nie jest wiarygodne źródło informacji