--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCzarna krowa z Rzeszowa.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Re: Czarna krowa z Rzeszowa.
Ja tam nie mam takich obaw. Samochód to samochód, zepsuć może się każdy.
W mojej nic komfortu psychicznego nie odbiera bardziej niż w dowolnie wybranym innym aucie - jazda to wielka przyjemność. Brak tylko koła zapasowego - to jest dyskomfort. W Insignii A udało mi się dopasować pełnowymiarowe koło 19" we wnęce, a w B to niemożliwe.
M.
W mojej nic komfortu psychicznego nie odbiera bardziej niż w dowolnie wybranym innym aucie - jazda to wielka przyjemność. Brak tylko koła zapasowego - to jest dyskomfort. W Insignii A udało mi się dopasować pełnowymiarowe koło 19" we wnęce, a w B to niemożliwe.
M.
-
Marek0
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 2019
- Kod silnika: B15XFT
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Napewno Twoja wersja jest lepiej wykończona od mojej ale nie zmienia to faktu ,braku solidności oplowi .Wiem, powiesz wszędzie podobnie ,kupując nowe auto chciałbym te trzy lata ,do pięciu mieć spokój, jak to kiedyś było,teraz tak nie ma. W każdym modelu opla powtarzają się te same usterki a producent niewiele z tego poprawia . Do D... M32 czy to w AJ ,czy AK ,no jeszcze nie słyszałem żeby komuś w insigni. Wysprzeglik to chyba bubel , pedały ale to chyba związek z jednym. Można by wyliczyć przypadłości i podciągnąć to pod wadę, ale pewnie przeglądasz fora. Może za dużo piszemy o problemach z autami a nikt nie pisze ile zrobił przelotu a nic albo niewiele spraw uprzykrzyło życie. Byłoby to może budujące, czytając o awariach mam wrażenie że tylko kwestia czasu i mój się rozkraczy. Fajnie z forum czegoś się dowiedzieć ale czasem myślę, że jak nie byłem czytelnikiem jakoś nie myślałem o potencjalnych awariach. PS. Wprawdzie koło zapasowe zakupiłem ale co mi po nim na lawecie, to tak dla rozluznienia
.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2020, o 19:16 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
-
Resoviak
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: Rzeszów
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ile płacicie za wymiane rozrządu? Najpierw w ASO za kompletny rozrząd bez pompy wody mówili mi 1300zł z montażem, kiedy powiedziałem, żeby robić to człowiek mówi, że pomylił silniki i w tym moim 3160 zł. Ups...
EDIT: Jak PSA przejęło Opla to pozmieniały się ceny części. I np. nie ma dostępnego kompletu sprzęgła do mojej Insignii ttylko trzeba dobierać części osobno. Cena jak w premium.
EDIT: Jak PSA przejęło Opla to pozmieniały się ceny części. I np. nie ma dostępnego kompletu sprzęgła do mojej Insignii ttylko trzeba dobierać części osobno. Cena jak w premium.
- Wonkybusiness
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Bełchatów
Ło panie trochę przebojów masz z tym autem. Mam tylko nadzieje że z moim egzemplarzem będzie wszystko okej bo też wziąłem od master1 auto 2017 1.5t w automacie 55k przebiegu. Co prawda jeszcze nie odebrałem bo najpierw muszę zdać obecny 
-
Resoviak
- Forumowicz
Wonky może nie będzie tak źle, ale bierz leasing u nich tak żebyś miał rękojmię - jak widać czasem się przydaje...
Auto nadal w ASO, które twierdzi, że nie dostało zielonego światła z Masterlease na wymianę pedału
, podobnie parujący reflektor. Podnieśli mi ciśnienie dzisiaj:
Odpisałem dzisiaj, że reflektor paruje jak pada deszcz przez cały dzień, a auto stoi pod dachem od tygodnia, jest sucho, ciepło więc jak mają występować. Z błędem pedału to samo - jak mi skasowali błędy to jak ma występować? I oni i ja wiemy doskonale, że pedał nie jest sprawy.
Baran jestem uparty - nie odpuszczę, a jak będzie trzeba wziąć rzeczoznawcę to trudno, do samego końca, zawzięty jestem.
C.D.N.
Auto nadal w ASO, które twierdzi, że nie dostało zielonego światła z Masterlease na wymianę pedału
Jedno z dwóch: albo sobie ze mnie jaja robią albo ktoś tam ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Obstawiam na to pierwsze. Widzą, że za drogo ich te usterki wynoszą i próbują się wymigać.Szanowni Państwo,
bardzo dziękuję za wiadomość. Informuję, iż serwis otrzymał zlecenie weryfikacji problemu z pedałem gazu w dniu 19.05.2020r. Pedał gazu został poddany sprawdzeniu mechanicznego i komputerowemu - jest on sprawny i nie sygnalizuje usterki.
Dodatkowo otrzymaliśmy opinię dotyczącą klosza reflektora: na ten moment nie występują problemy z jego zaparowaniem - odparowuje prawidłowo.
Usterki dotyczące siedzenia pasażera i deski rozdzielczej zostaną sprawdzone w czasie jazdy próbnej, po zakończeniu bieżących prac.
Odpisałem dzisiaj, że reflektor paruje jak pada deszcz przez cały dzień, a auto stoi pod dachem od tygodnia, jest sucho, ciepło więc jak mają występować. Z błędem pedału to samo - jak mi skasowali błędy to jak ma występować? I oni i ja wiemy doskonale, że pedał nie jest sprawy.
Baran jestem uparty - nie odpuszczę, a jak będzie trzeba wziąć rzeczoznawcę to trudno, do samego końca, zawzięty jestem.
C.D.N.
-
Resoviak
- Forumowicz
W końcu po miesiącu i 4 dniach odebrałem auto z ASO w zeszły piątek. Krowa doinwestowana: nowy rozrząd plus łańcuszek wałków równoważących czy jak to zwał, mam nadzieje mieć spokój z warsztatami na długo. Problem tego łańcuszka był taki, że aby go wymienić to pół silnika trzeba rozbierać.
Na koszt Masterlease została naprawiona awaria, czyli wymiana turbiny, regeneracja dpf, nowa rura od turbo i coś tam jeszcze.
Wczoraj dostałem info, że zapłacą też za wymianę pedału gazu (alleluja!) oraz zagłówka fotela prawego. Przejechałem sie autem z gościem z ASO, fotel drgał jak na filmiku, który wrzuciłem wcześniej, ale facet mówi coś w stylu " no co ja zrobię? przecież fotela nie wymienię, drga to drga - po wuj drążyć". Hałas - to terkotanie robił zagłówek.
Nie chcą wymienić parującego reflektora - bo mega koszty (foty wyżej) oraz wczoraj zareklamowałem szybę czołową. Chociaż to info z ASO, ja nie mam oficjalnej odpowiedzi jeszcze, jak dostanę to rzeczoznawca i wezwanie do naprawy. Potrafię być upierdliwy.
Coś nie tak z szybą- miał ktoś podobnie?

No i jeszcze jedna rzecz, która wystraszyła mnie masakrycznie - przy wyższych prędkościach na autostradzie takie dudnienie z bagażnika. Pierwsza myśl, że zapasówka niedokręcona , zawieszenie skacze, w sensie tyłek i to koło tak wali, ale nie. Aż wziąłem najlepszego szwagra na świecie, posadziłem z tyłu i kazałem mu słuchać. Co się okazało później - na szczęście to nie było nic poważnego - dolna część zderzaka, taki fartuch zachodzący na podwozie jest na środku przymocowana na 2 kołkach plastykowych, które wyleciały. Wystarczyło przymocować od nowa i git majonez.
Na koszt Masterlease została naprawiona awaria, czyli wymiana turbiny, regeneracja dpf, nowa rura od turbo i coś tam jeszcze.
Wczoraj dostałem info, że zapłacą też za wymianę pedału gazu (alleluja!) oraz zagłówka fotela prawego. Przejechałem sie autem z gościem z ASO, fotel drgał jak na filmiku, który wrzuciłem wcześniej, ale facet mówi coś w stylu " no co ja zrobię? przecież fotela nie wymienię, drga to drga - po wuj drążyć". Hałas - to terkotanie robił zagłówek.
Nie chcą wymienić parującego reflektora - bo mega koszty (foty wyżej) oraz wczoraj zareklamowałem szybę czołową. Chociaż to info z ASO, ja nie mam oficjalnej odpowiedzi jeszcze, jak dostanę to rzeczoznawca i wezwanie do naprawy. Potrafię być upierdliwy.
Coś nie tak z szybą- miał ktoś podobnie?

No i jeszcze jedna rzecz, która wystraszyła mnie masakrycznie - przy wyższych prędkościach na autostradzie takie dudnienie z bagażnika. Pierwsza myśl, że zapasówka niedokręcona , zawieszenie skacze, w sensie tyłek i to koło tak wali, ale nie. Aż wziąłem najlepszego szwagra na świecie, posadziłem z tyłu i kazałem mu słuchać. Co się okazało później - na szczęście to nie było nic poważnego - dolna część zderzaka, taki fartuch zachodzący na podwozie jest na środku przymocowana na 2 kołkach plastykowych, które wyleciały. Wystarczyło przymocować od nowa i git majonez.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2020, o 10:24 przez Resoviak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Resoviak
- Forumowicz
Oryginalna, ale wymieniana (kamień). Info od byłego "właściciela", Masterlease się nie zająknął nawet o tym.
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Te kołki od tylnego zderzaka musiały być demontowane i zapomniano ich zamontować. One nie wypadną przypadkowo, a czasami śrubokrętem ciężko je wyjąć.
Dodano po 2 minutach 44 sekundach:
Dziwne jest, że w tak świeżym samochodzie tyle usterek się przytrafiło...
Reflektor nie może tak parować, co oni z tym zrobią?
Dodano po 2 minutach 44 sekundach:
Dziwne jest, że w tak świeżym samochodzie tyle usterek się przytrafiło...
Reflektor nie może tak parować, co oni z tym zrobią?
-
axen
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Łapy
a może zderzak był demontowany?? tylko ktoś też zapomniał o tym poinformować?
kiedyś myślałem, że jak się kupi drogie i w miarę młode auto, to nie trzeba w niego dokładać. Dziś po latach zmieniłem zdanie. Dobrze, że masz gwarancję, bo gdyby przyszło się płacić za wszystko z własnej kieszeni...
ostatnio często przeglądam samochody poleasingowe i nie mogę wyjść z podziwu, jak roczne czy dwuletnie samochody mogą być zniszczone i ile mają szkód
kiedyś myślałem, że jak się kupi drogie i w miarę młode auto, to nie trzeba w niego dokładać. Dziś po latach zmieniłem zdanie. Dobrze, że masz gwarancję, bo gdyby przyszło się płacić za wszystko z własnej kieszeni...
ostatnio często przeglądam samochody poleasingowe i nie mogę wyjść z podziwu, jak roczne czy dwuletnie samochody mogą być zniszczone i ile mają szkód
-
myk6414
Najlepszy samochód na świecie? Służbowy.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
- Crazy383
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 13 razy
"że jak się kupi drogie i w miarę młode auto"
Nie ma na to reguły
ja tylko slysze cały czas ze ktoś kupił nowe i co chwilę w serwisie
Nie ma na to reguły
Diagnostyka komputerowa, Aktualizacja map DVD800/CD500, Carpass, Dorabianie Kluczy
-
Resoviak
- Forumowicz
Był, był i byłem informowany oraz widziałem zdjęcia - obcierka i malowanie. Widocznie zapomnieli o tych kołkach.
Z dobrych wieści to takie, że wczoraj wymieniono mi na koszt Masterlease zagłówek pasażera oraz pedał gazu. Tym samym Masterlease uznaje sprawę za zakończoną.
Ze złych to, że został jeszcze reflektor i ta szyba, ale się nie poczuwają, tydzień temu wysłany mail z reklamacją i olewka z ich strony.
Czeka ją jeszcze ceramika oraz wymiana oleju w skrzyni, ale tutaj mam mętlik w głowie bo, cholera, nie potrafię zadecydować czy statycznie czy jednak dynamicznie. Boje sie, że będzie gorzej po dynamicznej...
- Wonkybusiness
- Nowicjusz
Cześć możesz powiedzieć o jakie pływające kierunki zmieniłeś tzn gdzie? Z tylu? Bo z przodu może nie dynamiczne ale fajnie mrugają. Powiem ci że mój egzemplarz też obity z każdej strony pnoć był na wynajmie z masterrent24 W Warszawie. W sumie to się nie dziwie bo tam niezły tłok i ciężko gdziekolwiek zaparkować wiec machłem ręka na to. Ale świeżo po odbiorę musiałem szybę wymienić bo jakiś odprysk się zrobił
reflektory u mnie nie parują. poza tym zrobiłem od 10 czerwca 2k km i nic nie wyskoczyło. Denerwuje mnie jedynie to przeciąganie pierwszego biegu masakra czasami 60 km i na jedynce ciągnie 
-
Resoviak
- Forumowicz
HejWonkybusiness pisze: ↑25 cze 2020, o 16:53Cześć możesz powiedzieć o jakie pływające kierunki zmieniłeś tzn gdzie?
Boczne. Ale jak pisałem wyżej - oddałem i zostaje seria.
Odnośnie jedynki to nie zauważyłem żeby u mnie jakoś specjalnie automat przeciągał. Pochwal się swoją, chętnie zobaczę.
- Wonkybusiness
- Nowicjusz
Z tym biegiem trochę przesadziłem bo zmienia przy 35 ale i tak dla mnie za długo
auta nie wiem czy pokaże ja mam wersje elitę bez dodatków czyli w sumie taka bieda z porównaniem z Twoją
zastanowię się czy zrobić temat