Witam, ostatnim czasem miałem problem z naderwnym uchwytem od zderzaka, dostała mi się woda do lampy i wyskoczył komunikat sprawdź układ adaptacyjny. Wysuszyłem lampę, przetwornice, oddałem do serwisu gdzie mi ja rozkleili i wymienili obudowę i szkło. Po odebraniu lampy podłączyłem ją sprawdziłem i wszystko działało. Na początku nie było żadnych błędów, ale gdy chciałem manualnie wyregulować wysokość świecenia lampy, po prostu się nie dało, przekręcanie ampulem w prawo i w lewo nie dawało żadnych efektów. Po przejechaniu się kilka kilometrów samochodem dostałem błąd sprawdź układ adaptacyjny reflektorów. Nie wiem czy coś w serwisie popsuli, czy przez dostanie się wody do lampy czy się uszkodziło. Z tego co tutaj przeczytałem to jeżeli bym popsuł przetwornice to by całkowicie nie świeciło,a światło mijania cały czas świeci. Miał ktoś podobny problem?
Edit:
Po odpoczynku, znowu nie ma żadnego błędu, przy włączeniu świateł xenon przechodzi kalibrajcje, tylko nadal jeden świeci na 0.5 do przodu i nie da się tego ręcznie go ustawić, myślicie że wystarczy tą lampę wyregulować w warsztacie przez komputer, czy jednak coś może być z elektroniką?