Od klakiera do OPC
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Dokia
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Insignia Dokia
Marcin, ja pisałam o zakupach. To wynajem nie ma dla mnie różnicy co do silnika, tam to już cena będzie miała znaczenie. Jeśli diesel byłby tańszy to go wezmę.
Nowa teraz to też jakiś fun. Myślę i myślę... może za dużo już myślę
to już zostałam oglądnięta z każdej strony na spocie?mnieteczek pisze: ↑29 sty 2020, o 20:58Lopez ładny to i bez badejek możesz latać, a tak na poważnie pierwsza decyzja najlepsza ,bierz nową i się nie zastanawiaj (masz gwarancję i święty spokój), a nie potem martwić się przy każdym odpaleniu "co mi się może spi...ć?"
![]()
Nowa teraz to też jakiś fun. Myślę i myślę... może za dużo już myślę
Radio 357 :)
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
OPC w aktualnej generacji nie uświadczysz... Cenę będzie trzymała w końcu to ostatni prawdziwy Amerykański Opel 
Za dwa trzy lata będą ohy i ahy...
Za dwa trzy lata będą ohy i ahy...
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Lista listą lecz nie trzeba zawsze wszystko w ASO kupować jak np klocki itp Przy tym przebiegu jak olej normalnie wymieniany to rozrząd wytrzymuje ze 200 tyś km OPC z automatem potrafi mniej palić niż z skrzynią manualną Wypas dobry i skoro nie musisz się na zadłużać to brałbym tę drugą czyli OPC V6 to jednak inna klasa silnika niż rzędowe 4 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
To fakt, jeszcze V6 nie miałam
zawsze zwykły kaloryfer
Zakupy i tak będę musiała fakturować, ale nie zawsze muszę w ASO. Jutrzejsza wymiana oleju w obecnej też nie w ASO, tylko olej stamtąd wzięli.
No i czekam. Czekam na telefon
Może wcale go nie będzie
albo rzeczywiście dwa naraz 
Zakupy i tak będę musiała fakturować, ale nie zawsze muszę w ASO. Jutrzejsza wymiana oleju w obecnej też nie w ASO, tylko olej stamtąd wzięli.
No i czekam. Czekam na telefon
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Otrzymał piwo: 73 razy
Olej w 2.8T akurat w ASO się opłaca, u mnie za 250zł robią (olej, filtr, wymiana). A poza olejem, to chyba nic się w ASO nie opłaca.
Automat przy 60-70 wrzuca 6 (poniżej 1.5k obrotów) jak się toczy i jest w stanie z tego przyspieszać, w manualu pewnie miałbym max 5, a najpewniej 4 czyli większe zużycie niż na 6. Mnie spalanie zaskoczyło na plus, spodziewałem się 2-3l więcej.
Automat przy 60-70 wrzuca 6 (poniżej 1.5k obrotów) jak się toczy i jest w stanie z tego przyspieszać, w manualu pewnie miałbym max 5, a najpewniej 4 czyli większe zużycie niż na 6. Mnie spalanie zaskoczyło na plus, spodziewałem się 2-3l więcej.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Tak, olej tam się opłaca, ja też tam często wymieniam, z tym że ja mam ASO 90km od domu, to trochę nawinę na licznik już. Dlatego zleciłam to u siebie, jak wczoraj wyceniali to 207zł z filtrem albo Filtron albo Bosch. Knecht to może droższy, a jeszcze nie zdecydowałam co do tego. Być może to już nie ma takiego znaczenia jaki to będzie filtr. Jakikolwiek ten filtr oleju niech włożą? Czy wymyślać mam?
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Przy takich przebiegach, ktore robisz i budżecie branie używki jest IMO głupotą. Zwłaszcza jak auta służy do pracy i na siebie zarabia. Bierz nowe z pakietem przeglądów, wydłużoną gwarancją i będziesz jeździć i mieć w nosie rozrządy, oleje itd itd
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
No to wymieniam
tzn nie ja tylko oni. Olej oryginalny, a filtr Bosch. Wpis też załatwiony.
Teraz to chociaż nie pomylą olejów bo ostatnio ASO mi przecież wpisało na fakturze dexos2 , potem po mojej reklamacji się tłumaczyli, że z dobrej beczki pobrali.
Teraz to chociaż nie pomylą olejów bo ostatnio ASO mi przecież wpisało na fakturze dexos2 , potem po mojej reklamacji się tłumaczyli, że z dobrej beczki pobrali.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Federick
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Poznań
Z tym olejem miałem podobną sytuację ale to moja wina bo nie doczytałem że od 2017 leja już ten dexos1gen2 a ja zalałem dexos2 xD , już wymieniłem na właściwy, człowiek uczy się na błędach , w sumie to dodatkowe wyplukanie olejem silnika po Niemcu co wymieniał olej raz na 30tys 
btw bardzo zadbane autko !
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Federick, dziękuję
Ponieważ ASO trochę przyciołkowało przy poprzedniej, czerwcowej wymianie oleju, to już teraz dopilnowałam jaki ma to być olej.
Nawet zaoszczędziłam dziś, bo koszt ogólny mniejszy niż w ASO (w ASO zawsze 249zł) Nie nawinęłam ponad 200km (koszt paliwa na ten dystans ok 100zł). No i zapewne jeszcze bym zrobiła pielgrzymkę "shoppinG" po galeriach przy okazji i poszłoby z 500zł jak nie lepiej
No ale wiadomo, oszczędna się zrobiłam bo stajnię trzeba odświeżyć
Oto moja dzisiejsza fakturka: Jestem zwolennikiem wymiany co 10tys km, i ja muszę wlać tam 6litrów, podczas gdy w dieslach chyba 3-4litry i jeszcze oszczędzają na interwałach wymian
, a przy wypalaniu DPF ten olej tam strasznie się syfi.
Ponieważ ASO trochę przyciołkowało przy poprzedniej, czerwcowej wymianie oleju, to już teraz dopilnowałam jaki ma to być olej.
Nawet zaoszczędziłam dziś, bo koszt ogólny mniejszy niż w ASO (w ASO zawsze 249zł) Nie nawinęłam ponad 200km (koszt paliwa na ten dystans ok 100zł). No i zapewne jeszcze bym zrobiła pielgrzymkę "shoppinG" po galeriach przy okazji i poszłoby z 500zł jak nie lepiej
Oto moja dzisiejsza fakturka: Jestem zwolennikiem wymiany co 10tys km, i ja muszę wlać tam 6litrów, podczas gdy w dieslach chyba 3-4litry i jeszcze oszczędzają na interwałach wymian
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Co zaś masz dziś w menu?
Bo już podpis i swoje imię przećwiczyłeś wczoraj na czacie
Bo już podpis i swoje imię przećwiczyłeś wczoraj na czacie
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
OPC dosyć długo nie może się sprzedać. Patrząc na szczelinę pomiędzy maską, a zderzakiem to w ogóle bym jej nie oglądał, ale zostaje nadzieja, że po prostu zderzak źle założony 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ta szara? a gdzie Ty widzisz od kiedy ona na ogłoszeniu? tylko te auto od razu zarezerwowane i tak też mi napisano i powiedziano. Czyżby rezerwacja ta była czasem jej rehabilitacji?
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Przeglądam od długiego czasu 2.8 i ten egzemplarz "wisi" bardzo długo. Biorąc pod uwagę rocznik jest najtańszy ze wszystkich jakie się pojawiły w ostatnim czasie i mimo wszystko nikt go nie chce, albo salon robi sobie reklamę w ten sposób.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Że długo wini to mnie akurat nie dziwi.,Drogi jak na opla,duże spalanie i silnik.Czyli 99% nie kupi
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Otrzymał piwo: 10 razy
Dziwne bo też przeglądałem wcześniej i nie widziałem a co do szczeliny to coś masz nie tak z ekranem bo ja po tych zdjęciach nie odważę się nic takiego powiedzie gdyż nic nie widać. Nie sądzę by to była reklama salonu bo i co miała by na celu niesprzedanie auta klientowi
cena również nie świadczy o niczym ! Raz już kupiłem Opla co prawda Astrę ale w cenie lepszej niż rynkowa i nie była trefna.
Jak czytam takie komentarze to nie dziwię się potem iż jak wcześniej jeden kolega w dziale o zakupie auta iż podejrzewa iż ktoś z forum sprzątnął mu auto z sprzed nosa
Dokia wyszło taniej bo założyli ci filtr oleju od 2.2 benzyna
Jak czytam takie komentarze to nie dziwię się potem iż jak wcześniej jeden kolega w dziale o zakupie auta iż podejrzewa iż ktoś z forum sprzątnął mu auto z sprzed nosa
Dokia wyszło taniej bo założyli ci filtr oleju od 2.2 benzyna