--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Luźne pogaduchy

...na tematy kwadratowe i podłużne
Awatar użytkownika
Krzychu99
Użytkownik
Auto: Kura
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: Bielsko-Biała
Postawił piwo: 11 razy
Otrzymał  piwo: 17 razy

Re: Luźne pogaduchy

Post autor: Krzychu99 » 20 gru 2019, o 19:26

@dokia Raczej wszędzie, ale ceny są marne. Za moją zaproponowali taką śmieszną kasę, że odwidziała mi sie sprzedaż. Spróbuj sama wystawić, fajny konfig może ktoś będzie chciał pod choinkę;)

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 261 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Post autor: dokia » 20 gru 2019, o 19:32

No wiem że tak minimum 5tys mniej niż najniższa cena na znanym portalu aukcyjnym. Za Toyotę też mi niefajną cyfrę dali w salonie Toyoty
mazmarcin pisze:
20 gru 2019, o 20:25
Tak jak byś jej nie widziała ;)
Tylko koła miała letnie
Nie widziałam bo przyjechałeś spóźniony na spot i stanąłeś gdzieś z boku, poza tym było minimum 27 Insigni wtedy, to się po 10tej już pogubiłam która czyja. A rozpoczynałam spot z @mnieteczek 🤗 więc tę jego pamiętam. I potem zaczęły już szybko przybywać , w tym jedna jak tampon, i tę akurat pamiętam. A jej właściciel ma dość specyficzny żart , bo gadał niedawno, że myślał czy mi nie pokazać jak wygląda jego brudny tampon ale obawiał się że mu się zrewanżuję moim tamponem 😋 😂

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: D20DTR
Rok produkcji: 2018
Miasto: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 18 razy
Otrzymał  piwo: 143 razy

Post autor: mazmarcin » 20 gru 2019, o 21:12

Nie byłem spóźniony tylko wszyscy byli przed czasem :lol:
To było maks 5 minut :lol: a tyle się nie liczy ;)

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 20 gru 2019, o 21:38

No ja chyba jakoś godzinkę przed czasem. I nawet obiad musieliśmy z nudów zjeść. No ale ja byłam zobligowana końcem doby hotelowej w świętym pensjonacie 🤗 to było miejsce dla mnie 😋🙃

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 v6
Kod silnika: A28NET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Lubin
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 10 razy

Post autor: grzegorz13 » 20 gru 2019, o 23:34

norbi333 pisze:
20 gru 2019, o 18:56
dokia pisze:
19 gru 2019, o 22:42
bo ja na swoich ulicach widzę piwa na latarniach :P
piwa1.jpg
grzegorz13 pisze:
20 gru 2019, o 18:49
Oświeć mnie lecz nie widzę nigdzie butelek na Twoich latarniach :lol:
Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie powielaj bez sensu postów w których coś cytujesz jak zwykle z sensem wiadomym tylko Tobie
Dokia ja tam na suficie żadnych lamp nie widzę, owszem są dwie lecz poniżej sufitu ;)
Chyba mam coś nie tak z ekranem gdyż dziwnie światła się układają na suficie ]:->

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 20 gru 2019, o 23:42

Trzy światy z wami 🙃 naprawdę.
Wiesz Grześ, to dobrze że widzisz lampy jakiekolwiek, bo ja też 😘. To była fotka z neta, z jakiejś kaplicy podobno, więc nastrój powinien być pobożny 😋

a był????? 🤗

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec

Post autor: grzegorz13 » 20 gru 2019, o 23:55

Wiesz jak to mówią głodnemu chleb na myśli ]:->
Dla mnie piwo to w butelkach siękupuję ewentualnie w beczki lecz ni jak nie mogę zobaczyć gdzie Ty widzisz te kufle ;) a może tu też sprawdza się powiedzenie o chlebie bo skoro szklankę piwa widzę na ławie obok to nie muszę widzieć na latarni, choc pewnie jak by tych szklanek było więcej to kto wie ]:-<

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 21 gru 2019, o 00:02

Oesu nooo... No niech będą to szklanki z piwem. O takie oooo..
szklanka_medium.jpg
Jak Ci się tak nie kojarzy to zapraszam na te moje ulice do samodzielnego popatrzenia. 😋🙃🍻

Ciesz się, że nie masz tak durnych dekoracji świątecznych u siebie na latarniach 😘🤗
wassermann pisze:
21 gru 2019, o 00:06
Szukać można w nieskończoność, a tu godna uwagi sztuka pod nosem.
W Insignii B z benzyną, 4x4 występowało tylko w połączeniu z 2.0T, a te z miejsca będą o rok starsze (produkcja miała miejsce najpóźniej do połowy 2018), no i podaż mała.
Zawsze możesz dotargować przedłużenie gwarancji, nie tylko czystą kasę.
No i za 2 tygodnie to auto będzie o rok starsze, czyli dobry powód do zbicia ceny.
Jeśli stoi już jakiś czas, to znaczy że mało chodliwy towar i coraz bardziej zacznie parzyć dealera. Pomarudź, że zaraz wejdzie nowy model (polift), więc ta już od razu wydaje się stara ;D
Jazdę próbną możesz odbyć, żeby ją pomacać bardziej na serio? Insi B to inne auto, mniej pancerne, ale za to zwinniejsze (no, nie przy parkowaniu).

M.
Tak, wybiorę się po świętach. Postękam, pomdleję i pomarudzę 😘🙃

Ona podoba mi się od roku, trochę się przy niej czaiłam, więc warto teraz zawalczyć. Jak mi zejdą z ceny, moją se wezmą, to spokojnie mogę sobie leasing strzelić, zwłaszcza że moja w tym miesiącu ma ostatni odpis amortyzacji i staje się totalnie bezsensowna, bo 1700zl mniej odliczeń od podatków od stycznia 😯 koszt paliwa i serwisu mnie nie zadowala podatkowo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 40 razy

Post autor: wassermann » 21 gru 2019, o 07:20

Grzegorz wypija zakąszając butelką, jak prawdziwy twardziel. A po barach się nie szlaja z przyzwoitości. To skąd ma mu się kojarzyć z kuflem ew. szklanką („pint-glass”) piwa? Dwa plusy dla niego.

M.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 21 gru 2019, o 09:05

wassermann pisze:
21 gru 2019, o 02:33
Granatowe, szare, czarne - nikną w tłumie. Zanika ich sylwetka, kurczy się majestat tych prawie pełnych 5 metrów.
Czerwona zdecydowanie będzie rządzić w tańcu na parkiecie (no, asfalcie), a to naszej Koleżance powinno chyba odpowiadać ;) Zajedź nią do Mordoru, to będziesz świecić wśród tych szaaaaaarych flotówek.

M.
Tu Ci odpowiem, bo tam zaraz polecimy w OT. W opinii takich jak ja co oglądają się za każdym czerwonym Ferrari to no..... To no czerwona Insignia będzie szybsza 😋😍. Bardzo mi się ona podoba, naprawdę. O ile nikt jej nie kupi za chwilę rzucając gotówkę, to ja o nią zawalczę. Jak jest mi pisana to zdążę z papierami też. Bo ja nie będę wyszukiwać gotówki.
Nic nie doczytalam o kołach zimowych, więc może mieć tylko jedne felgi. Pytanie moje w związku z tym jest takie: czy moje zimowe by pasowały? Czy muszę sobie komplet innych szukać a moją obecną z dwoma kompletami kół gonić. Wiem, że salon opla moją wyceni niżej niż rynek aut używanych. No ale oni też chcą zarobić a ja obecnej też nie sprzedam w dwie godziny. Bo nawet widzę jak niezbyt sprzedają się naszym forumowym kolegom Insignie wystawiane od wiosny i lata 😯 dlatego wiem, że nie ma i nie będzie szybko. Że szybko to tylko tam przy ASO ale sporo taniej.

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 21 gru 2019, o 09:08

grzegorz13 pisze:
20 gru 2019, o 23:34
norbi333 pisze:
20 gru 2019, o 18:56
dokia pisze:
19 gru 2019, o 22:42
bo ja na swoich ulicach widzę piwa na latarniach :P
piwa1.jpg
grzegorz13 pisze:
20 gru 2019, o 18:49
Oświeć mnie lecz nie widzę nigdzie butelek na Twoich latarniach :lol:
Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie powielaj bez sensu postów w których coś cytujesz jak zwykle z sensem wiadomym tylko Tobie
dokia pisze:
20 gru 2019, o 18:53
Grzegorz, nie butelki, tylko już kufle z piwem... no widzisz?? żółte i nawet z pianką. :P
Także sam :
grzegorz13 pisze:
20 gru 2019, o 23:34
I dodatkowo patrzeć.Zwłaszcza,że w moim poście nic nie było.Tylko zwykłe pokazanie co napisane.Nawet Dorota Ci odnośnie Twoich butelek odpisała. Także nie doszukuj się nie wiadomo czego ,bo to już pod paranoję podchodzi :lol: :lol:

Dodano po 1 minucie 20 sekundach:
Bierz czerwoną lub biała.Wszystkie inne są nudne.U nas czasem jeździ polift czerwony i z daleka rzuca się w oczy i świetnie wygląda mimo zwykłej wersji

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 21 gru 2019, o 09:24

wassermann pisze:
21 gru 2019, o 07:20
Grzegorz wypija zakąszając butelką, jak prawdziwy twardziel. A po barach się nie szlaja z przyzwoitości. To skąd ma mu się kojarzyć z kuflem ew. szklanką („pint-glass”) piwa? Dwa plusy dla niego.

M.
😱😲 To ja będę się Grzegorza bać 😯 jak on gryzie butelki. 😱

Ja dziś właśnie na ploty do pubu to pewnie mi wleją w szklankę 🍻 wczoraj miałyśmy iść to jeszcze niektóre domy swoje skrobią. Ja już odskrobałam swój🧹. A dzieciaki przyjeżdżają jutro , bo mieli dziś ale zięć ma jutro rano próbę tego swojego zespołu z dość trudnym metalem. Pewnie kolejna płyta pod choinkę 🎄😋🎧🎶🎙️🎸📀
Taurus58 pisze:
21 gru 2019, o 10:58
Proszę yerry podaj namiary na kontakt na PW
Zajrzyj w profil Jarka, tam jest kontakt email, gdyż PW jeszcze nie możesz wysłać bo masz za mało postów. Wszystko jest pod ręką, tylko kliknąć 👍😘
https://insignia-club.pl/memberlist.php ... file&u=101
received_476208279748078.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Taurus58
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto: Skarżysko-Kamienna

Post autor: Taurus58 » 21 gru 2019, o 11:16

Niestety w moim widoku jest odnośnik tylko do strony www

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 21 gru 2019, o 11:31

Ups, to nie wiedziałam że i email masz jeszcze nieaktywny. Bo nasz regulamin mówi tylko o PW do 5 postów . To trzeba czekać na Jarka, sam do Ciebie napisze 🤗
Ale za dwa posty będziesz już mógł, to zapraszamy na forum do dyskusji 🤗

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 40 razy

Post autor: wassermann » 21 gru 2019, o 11:53

@Dokia, w tej czerwonej są fabryczne felgi 8.5x18”.
Możesz na te felgi założyć opony zimowe 245/45 R18, ew. 235/45 R18, jeśli takimi właśnie dysponujesz.
Na pewno nie da się założyć do niej felgi z Insignii A (inny rozstaw szpilek) - czyli całych kół nie przełożysz z jednej do drugiej.

Czerwone polifty - rzadko spotykane i zawsze rzucają się w oczy swoją urodą. A jak do tego OPC Line na ładnej feldze, to już w ogóle super. W przypadku tej „potencjalnie dokiowej” jest rzadka wersja Exclusive, z pakietem czarnych dodatków. Mogą Ci jeszcze zrobić nakładki na lusterka.
Dorota, w opisie tego nie dostrzegłem, ale na oko ten egzemplarz ma Flex Ride, prawda? (wydaje mi się tak sądząc po malutkim detalu dostrzegalnym pod lewarkiem skrzyni).

M.

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec

Post autor: grzegorz13 » 21 gru 2019, o 21:35

Fakt czerwona się bardziej wyróżnia lecz czy aby to dobre ;) ma to swoje plusy i minusy ! Na pewno czerwony kolor to z 50 KM więcej od serii :lol: na minus iż wyblaknie po kilku latach :x Wszyscy cię rozpoznają na drodze nawet gdy tego nie chcesz :( Tak naprawdę to widzisz kolor auta gdy podchodzisz do auta potem to już tylko psychologia czerwonego koloru działa. Jeszcze jeden plus iż szybciej cię widzą i reagują na takie auto, jedni ustąpią drogi lecz inni zajadą ! Ja bym osobiście nie wziął czerwonego lecz to już wybór indywidualny każdego kupującego
Krzychu99 pisze:
21 gru 2019, o 22:09
Grzegorz jak można w 3 letnie auto włożyć 15k jak jest gwarancja w seacie 5 lat 🤔 Po drugie sprawdź ile nowych vagów jest zarejestrowanych łącznie, porównaj do innych marek i przejrzyj fora jeszcze raz. Odsetek usterek na ilość aut jest standardowy. Pomijając, że ja moje opinie wyrażam na podstawie aut które miałem pod domem bądź jeżdżą u ojca w firmie i mam do nich wgląd. No i ostatnie najważniejsze, proponując dokii Superba 2,0tsi nie robię tego na podstawie opinii z innych for czy testów tylko dlatego, że szukaliśmy auta dla mamy o bardzo podobnych wymaganiach do jej. Po sprawdzeniu cla/artka/passata/insigni/mazdy 6/tiguana oraz Superba obiektywnie moge stwierdzić, ze do 150k jest najlepszym kompromisem jakości/miejsca/wygody/ilosci systemów i ich działania/osiągów/wyglądu czy utraty wartości ;)

Ps. Opinie opiniami auta z grupy vag różnią sie jedynie zewnątrz, mechanicznie to jest dokładnie to samo. Te same kody silników, numery części itd. Jako ciekawostka do Superba pasują np tuleje z Audi s3 albo rs3 już nie pamiętam. Półosie z q5 tdi do rs6. Marki różnią się wyglądem, audi troche jest lepsze wewnątrz i masz lepsze systemy czy światła. Poza tym to są te same części w różnych budach, wątpię żeby były różnice jakości.
Pisałem o aucie dziś już 4-5 letnim(nie jestem pewien który ma rok) i wówczas Seat nie miał gwarancji 5-letniej zresztą jak byś poczytałam to dziś również nie ma typowej gwarancji a ta którą dają pod pewnymi warunkami które trzeba spełnić to obejmuje tylko naprawy bez kosztów części. Z kilkuletnimi gwarancjami to temat rzeka i chwyt marketingowy taki sam jak z wymianami oleju co 30 tyś km! Co do Seata to lista napraw jest duża jak skrzynia biegów czy silnik a dziś auto ma około 100 tyś km na które Seat się wypiął choć np. skrzynia i silnik to typowe ich usterki bo użytkownik nie stosował się do zaleceń producenta i nie wypełniał warunków prawidłowej eksploatacji auta co usłyszał w ASO gdy próbował to zgłosić jako wadę fabryczną. Panowie producenci dużo obiecują pod wieloma warunkami w umowie których większość nie spełnia i to iż nawet nowe dziś auta mają gwarancję 5 lat to chwyt marketingowy :lol:

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 COSMO
Rok produkcji: 2011
Miasto: Wejherowo
Postawił piwo: 30 razy
Otrzymał  piwo: 38 razy

Post autor: dare50 » 22 gru 2019, o 10:37

Dorota myślałem że to Ty :lol: ale auto nie pasowało
https://ec04.waw2.cache.orange.pl/inter ... TJ9-V1.mp4

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 22 gru 2019, o 11:37

Tereny też nie moje 😂

Ja tam mam ten spis moich nieoznakowanych na osłonie psłonecznej ale brat z drogówki rozwiał moje nadzieje w związku z tym spisem, bo powiedział: "jak już rozpoznasz tablice w lusterku wstecznym to już jest za późno bo już cię nagrali 🤗"

😲😱

Naprawdę??? 😲🤔

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 COSMO
Rok produkcji: 2011
Miasto: Wejherowo
Postawił piwo: 30 razy
Otrzymał  piwo: 38 razy

Post autor: dare50 » 22 gru 2019, o 11:44

No tak szczególnie oglądając Uwaga Pirat jak już odczytasz tablice to po ptakach , no chyba ze będziesz akurat ich wyprzedzać , ale każde auto będziesz sprawdzać hmm

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 22 gru 2019, o 12:01

Już raz byłam w takiej sytuacji, ale nie zdążyłam tego zrobić tj wyprzedzić a już kierunek w lewo wskoczył ale te auto też to zrobiło 🤗 to zrezygnowałam i patrzę a te auto podczas wyprzedzania nagle dostało kolorków 😍 i na tylnej szybie pojawił się cudny napis "follow me" zmieniający się na "jedz za mna- policja- police" 😲 ale się wystraszyłam 😲 nóżki mi się trzęsły w kolankach bo myślałam że to do mnie ale zatrzymywali tego co był przed nimi, chociaż też grzecznie przyhamowałam ale mi nie machali z okna 🤗

Ja wiem, wy byście bardzo chcieli zobaczyć takie nagranie z bodokią 👿 ja wiem 👿👍 niestety specjalnie nie będę się wystawiać dla waszej przyjemności z oglądania 🤗😘

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmowy różne...”