--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Opinia o ogłoszeniu

Awatar użytkownika
as pik
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2017
Miasto: Śląsk
Postawił piwo: 22 razy
Otrzymał  piwo: 6 razy

Re: Opinia o ogłoszeniu

Post autor: as pik » 7 paź 2019, o 19:52

To nic... Ostatnio ktoś na "szajsbuku" pytał się o uzywkę świecy żarowej...
Dramat. Za chwilę będą tarcze, klocki...

Serio to już nie wiem kto jest gorszy.. Mirek czy Janusz?

gemi
Nowicjusz
Kod silnika: A28NET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Wiedeń
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: gemi » 7 paź 2019, o 20:11

No i jak tu się nie dziwić opiniom, że niektórzy właściciele Insigni to druciarze :P
Kupić auto tanio, niezbyt w nie inwestować podczas eksploatacji i szpanować :P
No i dodatkowo- nie wykupić AC, podczas gdy sama szyba czołowa to parę tysi już.
A ta o którą pyta @michaszko, to rzeczywiście dość długo się sprzedaje, no chyba że fota z ekranem forum wstawiona z neta dla picu.

Buluś
Klubowicz
Auto: Insignia 1.6T/ VC3,2
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Ożarów Mazowiecki
Otrzymał  piwo: 5 razy

Post autor: Buluś » 7 paź 2019, o 21:40

niestety mentalność ludzi się w przeciągu kilku lat zmieniła.. jak siedziałem 10 lat w Vectrach C to ludzie pompowali duże ilości kasy w auta.. dokładnie wyposażenia, wymieniane ładne na ładniejsze części.. ładowali części z górnej półki.. teraz w insigni nie dość że modzenie nie jest w modzie no chyba że modzenie to żałosna dioda dpf i wymiana kół czy polerka lakieru aż żal czytać jak ludzie zakładają temat o aucie po to żeby tak naprawdę się pochwalić bo nawet nie mają planów co do auta to ja się pytam po co ten temat w ogóle.. i kupują diesla 2.0 cdti albo 2.0T benzynę bo oba można tanio kupić i marudzą jakie to opla są be i me bo się psują i kto to widział żeby przy 170 tys takie usterki były no ale jak jest 170 na jedną oś to auto ma prawo przy 340 mieć awarie takie i owakie..

na forum też dużo ludzi gada ale jak przychodzi co do czego to podejście ma jakie ma.. wystawiałem insignie mojej ciotki z 2010 roku, auto kupowała nowe w salonie, ori przebieg 170 tys km, robiona w aso, nie walona, w cosmo i za 30 tys pies z kulawą nogą na forum nie spytał.. no w sumie to przecież za 35 można mieć polifta co prawda złoma ale polifta.. auto sprzedało się klubowiczowi z vectry klub (tzw stara gwardia) i ten argumenty docenił i z ceną nie dyskutował..

i tak to wygląda u nas w kraju i na forum :/
Posiadam części do Insigni, wykonuje dokładanie wyposażenia: grzane fotele, lusterka składane itp

Sprzedam Insignie 1.6Turbo moja prywatna 76 tys km przebiegu

Awatar użytkownika
as pik
Użytkownik

Post autor: as pik » 8 paź 2019, o 07:40

@Buluś zgodzę się... ale z tym modzeniem to tylko syndrom cebulionowej Polski.
Siedzę na DE forach czy UK - Zobacz sobie sam co tam się z Isią robi...

Dziwi mnie fakt tuningowania Vectry C, tym autem się jeżdziło strasznie. Waliła przodem jak popadnie, podsterowna krowa zero dynamiki... tutaj by trzeba było grubo z zawieszeniem polecieć aby cokolwiek dało rady.

Miałem Vectrę B i jeżdziłem też A... Może gniły ale tym się bardzo fajnie jechało, porównywalnie do Mondeo, nawet nie wspominając już o ST220.

A co do Insigni... Cóż, wierz mi są ludzie którzy kupują za grosze auta do zrobienia z DE itp... i też mają przy tym frajdę więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.
Co za różnica czy auto jest z PL czy z Uni... ?

Buluś
Klubowicz
Auto: Insignia 1.6T/ VC3,2
Kod silnika: A16LET
Miasto: Ożarów Mazowiecki

Post autor: Buluś » 8 paź 2019, o 08:53

vectra c byla bardzo łatwo modowalna i programowanie bylo banalne, co do auta z pl to niestety seris u nas to padaka a juz o aso szkoda wspominac
Posiadam części do Insigni, wykonuje dokładanie wyposażenia: grzane fotele, lusterka składane itp

Sprzedam Insignie 1.6Turbo moja prywatna 76 tys km przebiegu

Awatar użytkownika
as pik
Użytkownik

Post autor: as pik » 8 paź 2019, o 09:19

ASO... Podjechałem ostatnio Astrą H, chciałem sprawdzić czy faktycznie mam zawór bocznikowy do wymiany.
W aucie wyskakiwał też check i ESP... Oni(ASO) myśleli że to przez ten zawór od turbo, więc go wymienili ale nadal szalały kontrolki... Było im głupio. Przepraszali, że to niby stare auto itp i tak już jest.

Cóż byli ambitni - Nie pykło, myśleli że to przez ten zawór te kontrolki
;)

ASO - Wymienia. Mechanik - Naprawia.

Jo17
Użytkownik
Auto: Insignia B
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2019
Miasto: UK,
Postawił piwo: 5 razy

Post autor: Jo17 » 8 paź 2019, o 10:06

Każdy kupuje co chce. I przede wszystkim na ile go stać. I są również różni ludzie. Jedni lubią coś robić przy aucie. Inni życzą sobie tylko bezawaryjnej jazdy... Czy to źle?

Awatar użytkownika
patryk78
Użytkownik
Auto: opel insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Gniezno

Post autor: patryk78 » 8 paź 2019, o 13:27

Dlaczego nie modują .... modują zobacz na FB ile tego jest tylko jakie to są koszty.... zrobiłem cip-cip tuning koszt ponad tysiak, felgi 19 na lato też za darmo nie chodzą a innych dupereli typu pływające migacze, oświetlenie wnętrza LED już nie liczę aczkolwiek wszystko kosztuje. Ja na pewno zrobię upgrade do HMI 2,5 z kamerą cofania no i marzą mi się te fajne fotele co wiatr robią z pamięcią no ale to już chyba tylko pomarzyć można. I kto to doceni przy sprzedaży? Jak każdy chce kupić "igiełkę" najlepiej za 25 tyś przecież to nóż się otwiera...

Awatar użytkownika
as pik
Użytkownik

Post autor: as pik » 8 paź 2019, o 13:50

Właśnie @patryk78 - Tutaj jest pies pogrzebany.
Polak chce zjeść ciastko i mieć ciastko. Niestety w przypadku aut używanych to szukanie świętego grala.

Awatar użytkownika
Krzychu99
Użytkownik
Auto: Kura
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: Bielsko-Biała
Postawił piwo: 11 razy
Otrzymał  piwo: 17 razy

Post autor: Krzychu99 » 8 paź 2019, o 14:59

@Buluś Oba moje poprzednie auta modziłem i to nie na zasadzie wymiany żarówek na led tylko szedł zawias, felga, w benzynie wydech, strojenie u dobrego tunera itd itd. I wiesz co, miałem problem sprzedać potem w średniej rynkowej, bo auto miało 280kkm nalotu. I nikt nie patrzył wtedy, że auto to "igła" czy że włożyłem w niego drugą wartość. Wyznacznikiem było, że handlarz sprzeda rok młodsze i z mniejszym przebiegiem. Wcale się nie dziwię, ze ludzie nie chcą modzic bo grube projekty to są dziesiątki tysiecy gdzie auto jak się znudzi idzie na taile ;) Myślę, że Insignie kupują ludzie którzy potrzebują komfortowego dupowozu, niekoniecznie skarbonki. Wcale się nie dziwię, że mało kto się w to bawi. Sam mam postanowienie żeby w tym aucie "nic nie psuć". Oczywiście co do napraw na drut się zgadzam, auto powinno być zawsze w 100% sprawne i każda awaria od razu naprawiona. Stać na konia, to powinno też na owies :)

Bartol
Zapaleniec
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A18XER
Miasto:
Otrzymał  piwo: 26 razy

Post autor: Bartol » 8 paź 2019, o 18:32

Jo17 pisze:
8 paź 2019, o 10:06
Każdy kupuje co chce. I przede wszystkim na ile go stać.
To mnie zawsze zastanawia jak widzę drogie Suvy z dosłownie łysymi oponami, poniżej znacznika. Komplet 10 tys. to się jeździ na szrocie. Ważne jest pierwsze wrażenie czyli drogie auto, ale na serwis to już nie ma.
Drogi samochód posiada, ale z łysymi oponami więc go stać czy jednak nie?

jar-231
Użytkownik
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Miasto: Białystok

Post autor: jar-231 » 8 paź 2019, o 18:36

A ja wam powiem panowie i panie że mi się Insignia podoba taka jaka jest :lol: i nie chodzi tu nawet o kwestię finansową bo naprawiam wszystko na dobrych i oryginalnych częściach ale nie widzę za bardzo czegoś co bym mógł zrobić. Wcześniej też ładowałem kasę w vectrę potem passata w mondeo bo czegoś tam zawsze brakowało a tu jest wszystko co moim zdaniem być powinno :lol: Ładna felga przyciemnione szyby i full opcja to dla mnie to co spełnia moje oczekiwania :D

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 8 paź 2019, o 19:32

Krzychu99 pisze:
8 paź 2019, o 14:59
I nikt nie patrzył wtedy, że auto to "igła" czy że włożyłem w niego drugą wartość.
Tylko,że kupującego nie obchodzi,ze w jakiś tunning władowałeś kasę.Tunnig robi się tylko i wyłącznie dla siebie.To jest kasa ,której nigdy nie odzyska się

Jo17
Użytkownik
Auto: Insignia B
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2019
Miasto: UK,

Post autor: Jo17 » 8 paź 2019, o 19:40

Bartol...jak ktoś kupuje drogie auto....a ma łyse opony albo chińskie felgi ....należy to zostawić bez komentarza.....jedynie co można to pokiwać głową z politowaniem ..... mało to buraków leśnych ;) :?:

norbi333
Ekspert

Post autor: norbi333 » 8 paź 2019, o 19:40

Buluś pisze:
7 paź 2019, o 21:40
niestety mentalność ludzi się w przeciągu kilku lat zmieniła.. jak siedziałem 10 lat w Vectrach C to ludzie pompowali duże ilości kasy w auta.. dokładnie wyposażenia, wymieniane ładne na ładniejsze części.. ładowali części z górnej półki..
Tak,ale w vectrze jednak było to łatwiejsze.
Zresztą na moim przykładzie.Byłą vectrę opc jak i klekota modziłem mechanicznie,ale wówczas miałem inne piorytety ,brak dzieci i innych obowiązków.
Przyszły dzieci ,rodzina i insignie. I nagle wszystko się zmieniło. Kiedyś auto była to perełka i .Potem to już tylko samochód,bo dzieci były i są ważniejsze. Jak mam wydać 100 zł na moda to wolę wydać to na dzieci. I nie ma znaczenia kwota,bo zawsze tak będzie. I tu nie sama kasa w sobie stanowi problem.Po prostu inne podejście.Auta mają być w pełni sprawne i tyle mi potrzeba na dzień dzisiejszy.Jedyne mody to program,więcej nie ma sensu. Kolejna rzecz.W sumie moje insignie mają wszystko,a wiec właściwie nie ma co w nich zbytnio zmieniać.I ostatnia sprawa. Nawet gdybym chciał grzebać to w sumie zanim wszystko człowiek zrobi to okazuje się ,że już trzeba auto sprzedawać,a więc znowu dłubanie robi się bez sensu
Ostatnio zmieniony 8 paź 2019, o 19:52 przez norbi333, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 COSMO
Rok produkcji: 2011
Miasto: Wejherowo
Postawił piwo: 30 razy
Otrzymał  piwo: 38 razy

Post autor: dare50 » 8 paź 2019, o 19:48

Norbi dobrze piszesz VC była do modzenia tania i łatwa , sam dużo zmieniłem teraz Syn nią jeździ , w isi też bym pomodził ale własnie koszta i trudność (kierunki dynamiczne były tanie :D ) , ale jak dzieciaki dorosną dalej będziesz modził :lol: , moje wyrosły i nie mam na co kasy wydawać ;) ,

norbi333
Ekspert

Post autor: norbi333 » 8 paź 2019, o 19:51

Vectra miała zaletę ,bo tam cała instalacja już była do wszystkiego.Często wystarczało tylko dokupić choćby przycisk i nagle masz możliwość wyłączania ESP mimo,że w serii nie mogłeś

Awatar użytkownika
kuba89
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0 T 4x4
Miasto: Berlin
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: kuba89 » 8 paź 2019, o 19:54

Ktoś szuka 2.0 T 4x4 ? W dziale handelek jest jedna ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 COSMO
Rok produkcji: 2011
Miasto: Wejherowo
Postawił piwo: 30 razy
Otrzymał  piwo: 38 razy

Post autor: dare50 » 8 paź 2019, o 19:57

to nie dział handelek

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: D20DTR
Rok produkcji: 2018
Miasto: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 18 razy
Otrzymał  piwo: 143 razy

Post autor: mazmarcin » 8 paź 2019, o 20:04

Jo17 pisze:
8 paź 2019, o 19:40
Bartol...jak ktoś kupuje drogie auto....a ma łyse opony albo chińskie felgi ....należy to zostawić bez komentarza.....jedynie co można to pokiwać głową z politowaniem ..... mało to buraków leśnych ;) :?:
Brawo :D

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup Insigni”