cześć.
od razu mówię - mam strasznego pecha do używanych aut. u innych nic się nie dzieje - u mnie ciągle coś.
sprzedam auto i znów u innych spokój....
pacjent insignia, silnik A20DTH 160KM
miałem rok temu problem z błędem P0088. Mechanik wymienił listwę CR i przez prawie rok była cisza.
ostatnio wracałem z trasy i coś tak zaczął minimalnie falować obrotami, gdzieś na dwupasmówce zacząłem wyprzedzać, więc zredukowałem bieg i bum. za wysokie ciśnienie paliwa. błąd P0088 (odczytany na appce). sprawdziłem od razu appkę do DPF i możliwe, że błąd wyskoczył podczas wypalania DPF, bo pokazało, że od ostatniego wypalenia zrobiłem 0km czyli wychodzi, że to mniej więcej w tym momencie się stało. możliwe, ale nie jestem pewien.
dzisiaj robiąc trasę 1000km po 800km zjechałem coś zjeść i przy redukcji na czwórkę krótkie falowanie obrotów i błąd P0088. do wyłączeniu silnika i odpaleniu problem znikł. filtr DPF pełny w 78%. pojechałem dalej, w międzyczasie DPF się ładnie wypalił. zjeżdżam z autostrady i przy jeździe pod górę (trasa górska) znów błąd P0088.
co jest nie tak? znów listwa CR? czujnik ciśnienia?
nie za bardzo ogarniam te sprawy.
Dodano po 1 godzinie 29 minutach 53 sekundach:
zapomniałem dodać. do tego od czasu do czasu pojawia się błąd P2265 czyli wariuje czujnik, że niby woda w paliwie.
a jak się pokazuje błąd P0088 to ten P2265 też od razu. po podłączeniu appki bluetoothem wyświetla, że to błąd historyczny i wystarczy go skasować.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBłąd P0088 za wysokie ciśnienie paliwa
-
majselbaum
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: polska
-
Panek
- Użytkownik
- Auto: insignia kombi
- Rok produkcji: 2017
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Re: Błąd P0088 za wysokie ciśnienie paliwa
Być może woda w zbiorniku się nagromadziła. A dokładniej gdzieś w układzie paliwowym. Są różne środki do wiązania wody z paliwem aby przepalić. Ale jak sporo wody będzie to nie pomoże ale zawsze warto spróbować.
Sent from my K10 using Tapatalk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
luki19888l
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Łomża
Re: Błąd P0088 za wysokie ciśnienie paliwa
Cześć, poradziłeś sobie z tym błędem? U mnie też przy wypalaniy DPF wyskakuje błąd P0088 i ciekawi mnie co to jest.