--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Opinia o ogłoszeniu

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Rok produkcji: 2020
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Re: Opinia o ogłoszeniu

Post autor: norbi333 » 6 paź 2018, o 05:53

Z tą bogatą wersją to go mocno poniosło

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: wassermann » 6 paź 2018, o 07:52

Nigdy nie zrozumiem podejścia do sprzedaży, w którym sprzedający poświęca czas na napisanie bzdur w ogłoszeniu, a "oszczędza" 5 minut na wykonaniu pełnej sesji zdjęciowej, z każdej strony samochodu. Zaparkował w bylejakim miejscu, ściana z prawej, nawet nie miał jak sfocić prawej strony...

M.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 6 paź 2018, o 08:15

Jak ktoś szuka pewnego auto, to proszę:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 6e56dab099

Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 COSMO
Rok produkcji: 2011
Miasto: Wejherowo
Postawił piwo: 30 razy
Otrzymał  piwo: 38 razy

Post autor: dare50 » 6 paź 2018, o 08:15

Raz, że to co najmniej drugi właściciel , dwa, koła inne niż miał fabryczne , trzy, bzdety zaznaczone w wyposażeniu , cztery myślał pisząc te wypociny że jest śmieszny? wcale nie , no i na koniec zdjęć to jak na lekarstwo , Kolego pchać się 200 km żeby się zawieść ? ale bym na pewno nie jechał i pamiętaj że wyposażenie jak kolega wyżej pisał nie powala , nawet fotel pasażera to biedota .

skodafelicia

Post autor: skodafelicia » 6 paź 2018, o 09:44

MariuszWwa pisze:
6 paź 2018, o 00:03
Jakieś podpowiedzi, rady, sugestie : ) ?
Oglądałeś może coś ciekawego w Warszawie lub bliskiej okolicy??

Swoją drogą co dwie głowy to nie jedna i co dwie pary oczu to też nie jedna itp.... :D

domin13

Post autor: domin13 » 6 paź 2018, o 15:36

Witam jest to mój pierwszy post tak więc chciałbym jak i wy zostać mam nadzieje szczęsliwym posiadaczem Insigni :)
Padły dwa ogłoszenia gdzie jeszcze nie jest tak bardzo daleko i mogę podjechać co sądzicie o tych ogłoszeniach.?

To pierwsze najbardziej mnie przekonuje.

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 329b86c3ed

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... b6e38b47a7

I teraz wiem ze powiecie ze 1,8 to mulasty samochód ale mi to nie przeszkadza chodzi aby silnik był jak najmniej awaryjny.
Samochod rodzinny. i w tym pierwszym ogłoszeniu to zaleta ze od poczatku w ASO Opla i mozna jego przebieg potwierdzić ?
Bardzo dziękuję za wszystkie opinie pozdrawiam ;)

o jeszcze cos takiego w ostatniej chwili mi wpadło

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... b6e38b47a7

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 v6
Kod silnika: A28NET
Miasto: Lubin
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 10 razy

Post autor: grzegorz13 » 6 paź 2018, o 17:05

Patrz na auta z dobrym wyposażeniem czyli takie z vinem na GT to wersja top czyli cosmo
Silnik można zaakceptować ale braki wyposażenia już nie ! wersja cosmo to nie tylko nawigacja lecz np szyba przednia odbijające ciepło a to już pożądane w aucie rodzinnym jak wszystkie szyby elektryczne czy wygodne fotele
Oczywiście to twój wybór lecz ja bym szukał takiego auta i wiem iż jest ich mało lecz warto Sam też długo szukałem z silnikiem 2.8 lecz dziś uśmiecham się za każdym razem jak wsiadam do auta bo jest takie jak chciałem
Z tych co wkleiłeś to tylko ostatni ma jako takie wyposażenie, poproś o vin sprawdź wersję i przebieg przed zakupem gdzie masz firmy które to zweryfikują jak i bez wypadkowość za 50 zł co przy kwocie zakupu warto zrobić bez względu czy kupisz Minusem tego auta są nie oryginalne koła jak dla mnie kiepsko na nich wygląda

Awatar użytkownika
supi
Użytkownik
Auto: Insignia HB
Rok produkcji: 2010
Miasto:
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: supi » 6 paź 2018, o 18:05

Wiele z dodatków na co dzień nie używa się lub rzadko. Dla mnie istotny byłby jak najniższy przelot i dobry stan techniczny. Najlepiej krajowe, ponieważ stosunkowo najłatwiej te kwestie zweryfikować. Mówiąc w skrócie cóż mi po perle, w którą non stop trzeba ładować ;-)

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec

Post autor: dare50 » 6 paź 2018, o 18:30

Ale w co ładować ? porządne fotele którym po 500km trasie podziękujesz , szyba solar , klimatronic, składane elektrycznie lusterka które w ciasnych miejscach się przydają ,duży wyświetlacz z GPS a nie mikry w telefonie , Bixenony które w Isi są super, tak można wymieniać , międzyinnymi mam to wszystko i więcej od prawie dwóch jak kupiłem auto nie wyłożyłem na to złotówki nie licząc nowej mapy , więc nie pisz głupot o ładowaniu , i myślisz że jak kupisz z PL salonu to będzie pewne ? :D dobre, chyba jeszcze mało widziałeś .

Awatar użytkownika
Igorwlkp
Zapaleniec
Auto: Opel Insignia
Miasto: Poznań
Postawił piwo: 4 razy
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Igorwlkp » 6 paź 2018, o 19:02

@domin13
1 opcja szału nie robi wyposażenie biedne i w pewnym momencie będzie brakowało fotele strasznie szczochrane
2 wyposażenie już lepsze ( lepsze fotele ) ale też brakuje dużo do życzenia i zastanawia bardzo mały przebieg Niemiec musiał chyba tylko do kościoła jeździć :) zobacz na auta w tym roczniku i zobaczysz że żadne nie ma takiego małego przebiegu
3 wyposażenie chyba najlepsze ale też ma braki + nawigacja wiadome w telefonie jest bardziej aktualna ale też jest pomocna
OSOBIŚCIE szukałbym dalej.
auta z zagranicy to nie tylko koszt rejestracji 250 pln za tablice dolicz ubezpieczenie od razu na dzień dobry a to jest dodatkowa kasa.

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec

Post autor: grzegorz13 » 6 paź 2018, o 20:47

Wyższa wersja wyposażenia to lepsze fotele lepsze materiały siedzeń a to coś co oglądasz na codzien !
Przyjęło się że krajowe to lepsze pewne a to nieprawda z której korzystają handlarze i sprzedający Owszem można serwisować auto w ASO lecz już stłuczki mało kto naprawia w ASO ponieważ u nich nic nie zostanie w wypłaconej kwoty dla właściciela i wówczas masz auto krajowe i serwisowane w ASO oraz bezwypadkowe a wcale takie nie musi być.
Z wielu rzeczy nie korzystasz często i idzie bez nich żyć i tak np czujnik deszczu to wygoda ale też i bezpieczeństwo bo nie zdążysz tak szybko jak on włączyć wycieraczki gdy tir z naprzeciwka zaleje ci szybę wodą ! Kupujesz raz na kilka lat i co kupujesz ma znaczenie dlatego szukaj auta z wypasem i weź pod uwagę że ktoś kupił auto doposażył na ca wydał kasę czyli nie oszczędzał ani na aucie ani potem na utrzymaniu bo go stać ! A jak kupił ubogie to tylko margines z takich dbał bo go nie było stać na droższe a większość kupiło i je eksploatowało tak by tylko przejeździło na wszystkim oszczędzając a ty się łudzisz że kupisz takie auto zadbane i w dobrym stanie ! Zobacz że większość tych ubogich jest jak kolega wyżej trafnie zauważył szczochrane czy zmęczone życiem Nie ma pewnika że auto krajowe jest zawsze lepsze od sprowadzonego to też weź pod uwagę

norbi333
Ekspert

Post autor: norbi333 » 6 paź 2018, o 20:55

Bez przesady. Raczej ktoś kto wydaje 40 tyś na Insignię to będzie stłuczkę robił w Aso, b o i tak z czyjegoś ubezpieczenia lub ma autocasco. Nawet u mnie na zadupiu, Aso pod tym względem ma pełne roboty i nie ma szans na zrobienie blacharki od ręki. Trzeba czekać przynajmniej 2 tygodnie

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec

Post autor: grzegorz13 » 6 paź 2018, o 21:03

Raczej to nie zawsze Znam kilka takich przypadków wśród znajomych że serwisują w ASO a jak coś poważnego czy drogiego to prywatny warsztat a po drugie tu w tym temacie był opisany przypadek że ASO sprzedawało insignie naprawianą u nich jako auto bezwypadkowe co wyszło bo ktoś sprawdził auto w firmie tym się zajmującej a potem to auto kupił jakiś kolega z pracy naszego forumowicza ! Czy to znaczy że wszystkie takie są Nie Lecz krajowe serwisowane to nie jest auto pewne, bezwypadkowe i zadbane !

norbi333
Ekspert

Post autor: norbi333 » 6 paź 2018, o 21:06

Ale o wiele bardziej pewne i łatwiejsze do weryfikacji niż sprowadzane.
W Aso też ludzie pracują i mają różnych właścicieli
Osobiście jakoś na żadnym krajowym się nie sparzyłem.Ale podstawą w szukaniu nie była niska cena
Ostatnio zmieniony 6 paź 2018, o 21:07 przez norbi333, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
supi
Użytkownik
Auto: Insignia HB
Miasto:
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: supi » 6 paź 2018, o 21:06

Słuchajcie za nim się napisze, że ktoś pisze głupoty , to warto się nad pewnymi kwestiami pochylić. Zależy co dla kogo jest priorytetem. Ta którą mam teraz to przeciętna opcja........ Miałem auta dużo lepiej wyposażone i po prostu większości opcji nie wykorzystywałem lub kilka razy włączyłem....np. grzane stołki. Bixy z tego wszystkiego chyba najlepsze, ale mimo, że miałem w poprzednim, to teraz jakoś bez większych problemów sie obywam. Fotele........te co są w edition czyli te zwykłe wcale nie powodują jakiegoś zmęczenia nawet po 2k trasy naraz......... Co do navi.......popatrzcie ile np. kosztuje update w ASO nowych map.........a po ilu latach do danego modelu nie wypuszczają nowych. Potem jest to średnio przydatny bajer. Wolę wrzucić jak koniecznie trzeba stację na andku. Co do przebiegu, to biorę po pierwszym właścicielu lub leasingu i nie sądzę aby ktoś kręcił, choć tego wykluczyć nie mogę.....kwestia prawdopodobieństwa. Ja np. robię ok. 17k rocznie i co roku ile bym musiał zrzucić z szafy aby to miało przełożenie na cenę? Bez sensu. Oczywiście, że krajowe może być z przekrętami, ale w sprowadzonym prawdopodobieństwo nacięcia się jest znacznie większe. Oczywiście każdy ma swoja rację, ale ja do tej pory na tym się nie przejechałem.

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec

Post autor: grzegorz13 » 6 paź 2018, o 21:37

Miałem dotąd jedno krajowe i było ok poza tym że było ubogie Na żadnym sprowadzonym dotąd się nie przejechałem bo kupuję rozumem i sprawdzam co kupuję a że łatwiej się naciąć to zrozumiałe by jest więcej sprowadzonych i przez to zrobił się trend że krajowe to lepsze droższe i pewne a na tym korzystają sprzedający takie auta ukrywając historię i kręcąc przebieg Navi to kilka innych opcji poza nawigacją, większy kolorowy wyświetlacz, lepsze głośniki i kilka innych opcji nie dostępnych bez dużego wyświetlacza i radia z nawigacją a mapy można dostać poza ASO jak większość części. Sprowadzone to plus bo większy wybór aut a wychodzę z założenia iż jak się wydaje 30 tyś zł to gdy się nie znam to warto dać dodatkowe 50 zł na sprawdzenie auta

Bartol
Zapaleniec
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A18XER
Miasto:
Otrzymał  piwo: 26 razy

Post autor: Bartol » 6 paź 2018, o 22:28

grzegorz13 pisze:
6 paź 2018, o 20:47
(...) weź pod uwagę że ktoś kupił auto doposażył na ca wydał kasę czyli nie oszczędzał ani na aucie ani potem na utrzymaniu bo go stać ! A jak kupił ubogie to tylko margines z takich dbał bo go nie było stać na droższe a większość kupiło i je eksploatowało tak by tylko przejeździło na wszystkim oszczędzając(...)
Ciężko to skomentować, to jakie masz mniemanie i jak oceniasz innych. Bardzo mnie dziwi taki sposób myślenia.
Wg mnie ten co wydał ciężko zarobiony pieniądz na podstawową wersję będzie
bardziej dbał o samochód niż ten co śpi na hajsie, poszedł lekką ręką kupił wypasioną wersję i ją dojeżdża, bo za 3 lata kupi kolejną nówkę z salonu.
Nie jeden raz znalazłem się w kolumnie samochodów jadących 30km/h z powodu bardzo słabej nawierzchni drogi, a lewym pasem 2-3 razy szybciej, prawie gubiąc koła, wyprzedzała wszystkich fura za kilkaset tysięcy,

Przepraszam tych co mają wypasione wersję ;) , nie uogólniam i nie oceniam w ten sposób, ale musiałem skomentować takie dyrdymały :D

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 262 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Post autor: dokia » 6 paź 2018, o 22:44

Oj tam, czepiasz się, albo tak to tylko wychodzi. Ja bym kupiła zza granicy auto, gdyby ktokolwiek mi w tym pomógł- sama niestety nie odważę się na takie zakupy, dlatego do tej pory mam polskie, poleasingowe też miałam dwa. Generalnie uważam, że zakup auta zza granicy jest dla ludzi odważnych, bo ja w sobie takiej odwagi jeszcze nie mam. Jednak, że są lepiej wyposażone to jest to prawda, tam raczej nikt nie kupuje gołych wersji aut, bo tam po prostu więcej mają w cenie podstawowej chyba.
Radio 357 :)

Awatar użytkownika
Igorwlkp
Zapaleniec
Auto: Opel Insignia
Miasto: Poznań
Postawił piwo: 4 razy
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Igorwlkp » 7 paź 2018, o 07:27

dokia pisze:
6 paź 2018, o 22:44
... auta zza granicy ...są lepiej wyposażone to jest to prawda, tam raczej nikt nie kupuje gołych wersji aut, bo tam po prostu więcej mają w cenie podstawowej chyba.
To prawda ale i wieksze prawdopodobieństwo cofania oszustwa, kupiłem kiedyś auto sprowadzone , zadbane maly przebieg na liczniku - ideał a okazało się że tak kolorowo i miło juz nie bylo same problemy, dodatkowo doszly koszty a mialo byc tylko 250 pln za rejestrację doszlo jeszcze ubezpieczenie przeglad ,czlowiek wydal wszystkie pieniadze - blad glupiego teraz wiem. Wydatki są zawsze i dlatego szukam auta juz zarejestrowanego w kraju.
Niemiec nie jest glupi za darmo nowego auta z malym przebiegiem nie sprzedaje, jak ogladasz ichsze "otomoto" to takich tanich perelek tam nie ma wiec skad sie biorą? I dlaczego sa takie tanie skoro na nich zarabiaja sprzedawcy?
Co do slowa w ogłoszeniach "SERWISOWANE W ASO" to tylko chwyt marketingowy - sam do ASO jeżdżę na wymiane oleju bo bedzie wpis w OPLU i nie bede sie zastanawiał sie co zrobic z olejem, ale juz np: rura turbo , wymiana zderzaka po incydencie żony, wymiana tarcz ,klockow, otwieranie klapy bagarznika czy remont silnika zrobiłem sam ( mam na to paragony wpisy i w swoim profilu ) to moje auto jest serwisowane w ASO czy nie?
Teoretycznie tak a w praktyce dając wpis serwisowane w ASO oszukuje potencjalnego kupca.

Awatar użytkownika
dare50
Zapaleniec

Post autor: dare50 » 7 paź 2018, o 07:46

Ale piszesz o rzeczach które są oczywiste po prostu dałeś się nabrać i tyle , powtarzam to w kółko że jak ktoś szuka auta z małym przebiegiem i za małą kasę i jeszcze wypasione to sam się prosi o kłopoty , a co z PL nie zapłacisz ubezpieczenia nie musisz robić przeglądu ? no chyba że Twoim kryterium jest świeże ubezpieczenie ważne jeszcze rok i tak samo przegląd a reszta widocznie się liczy , kupując auto za parędziesiąt tysięcy i patrzymy na koszty przeglądu i ubezpieczenia żałosne .

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup Insigni”