--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Dokia
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Re: Insignia Dokia
To oni mają zająć stanowisko w ciągu 14 dni, nie ty.
Czekasz na następne pismo w którym napiszą co i jak.
Tak jak piszesz, dopatrzyli się wypłaty z odszkodowania poprzedniego i może myślą że kosztem ubezpieczycieli remontujesz auto dlatego będą prześwietlać całość twojej kariery w ubezpieczeniach.
Czekasz na następne pismo w którym napiszą co i jak.
Tak jak piszesz, dopatrzyli się wypłaty z odszkodowania poprzedniego i może myślą że kosztem ubezpieczycieli remontujesz auto dlatego będą prześwietlać całość twojej kariery w ubezpieczeniach.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Tak - no ja naprawdę nie mam co robić tylko Iśkę remontować i ciągle chcę być stukana po blachach, i to w niedzielę w dodatku
Ale fakt, -18 stycznia odebrałam ją z nowymi drzwiami, to nie minęło 5 miesięcy a mam już nowy zderzak
Jak ja robię te ok 40tys km rocznie to wiadomo że to nie jest bezstratnie dla auta i jego blach, Iśka nie stoi na poduszkach w domu tylko ciągle jest narażana na takie działania innych "uży-szkodników dróg"
Radio 357 :)
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
bezgotówkowo zawsze- ja nie znam się na tym, nie mam czasu biegać za tymi mechanikami, blacharzami czy częściami no i potrzebuję auta, a przy wymianie drzwi zastępczy miałam przez tydzień bo tyle się ceregielili z tym.
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Odpisz bo wstrzymają wypłatę iż złożyłaś już takie oświadczenie o bez wypadkowości na infolinii i rzeczoznawcy inaczej uznają iż Ci odpowiedzieli i mogą czekać na uzupełnienie dokumentów to typowa gra na czas
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Grześ, ale oni nie wypłacają mi (bo to bezgotówkowe rozliczenie) tylko dla ASO, to ma to znaczenie?? W styczniu, przy poprzedniej szkodzie, ASO samo do mnie dzwoniło i ich księgowa dyktowała mi co mam napisać i przesłać do ubezpieczyciela z DW dla ASO , bo im nie wypłacono całości. (ja miałam szkodę z listopada, wtedy byłam płatnikiem VAT czynnym, a od 1 stycznia jestem jako VAT zwolniony, bo moja firma nie osiągnęła obrotu 200tys w 2017 więc mogłam skorzystać ze zwolnienia dopóki nie dolecę do tych 200tys zł, i w związku z tym odmówiłam obciążenia mnie VATem, mimo że szkoda była z listopada, ale likwidowana była już w styczniu, i wtedy ASO postarało się aby odzyskać te 23% na swoje dobro). Ubezpieczyciel upierał się, że skoro szkoda z listopada gdy byłam płatnikiem VAT to mam sobie go zapłacić, mimo że nie mogłam go w styczniu nijak już zaksięgować bo obowiązywały mnie inne przepisy. Myślisz, że mogą mnie obciążyć jakąkolwiek kwotą teraz?
-
myk6414
Nikt niczym Cie nie obciąży. Podpisalas upoważnienie dla ASO i na tym koniec. Teraz ASO się martwi o pieniądze.
To czy jesteśmy płatnikiem czynnym, biernym czy jakim kolwiek innym nie ma żadnego znaczenia.
To czy jesteśmy płatnikiem czynnym, biernym czy jakim kolwiek innym nie ma żadnego znaczenia.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
No wtedy miało, bo ASO dostało kwotę netto a ja fakturę brutto
Teraz właśnie mam nadzieję, że nie mam nic do roboty w tej sprawie, dokumenty firmowe i ze skarbówki przesłałam im zaraz po zgłoszeniu szkody.
Teraz właśnie mam nadzieję, że nie mam nic do roboty w tej sprawie, dokumenty firmowe i ze skarbówki przesłałam im zaraz po zgłoszeniu szkody.
-
myk6414
No to znaczy że ktoś coś skopał gdzieś po drodze. Nie raz już tak likwidowalem szkody i ASO nigdy mnie nie wzywało. Owszem mieli problemy z odzyskaniem pieniedzy, ale z tego co wiem wystarczyło pismo prawnika i temat był zamknięty.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Bo ja to mam zawsze wszystko pokręcone... nie ma łatwo
dlatego jak mnie strzelili w ten zderzak to straciłam humor bo wiedziałam że znowu łatwo nie będzie.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Nie chcę zakładać nowego tematu odnośnie jednego mojego błędu. Może ktoś wie, czego mam się spodziewać? Poniżej wklejam zapis z testów w ASO, czekam na serwis w mojej miejscowości, bo to oni wymieniali mi oba elektrozawory we wrześniu, więc tu mam gwarancję. Pierwszy raz zapaliło się chyba 27 maja i tak sobie powraca co go skasuję, oczywiście powraca nie gdy jeżdżę po mieście, a gdy już pogonię ją poza terenem zabudowanym i to tak po 150km takiej mocniejszej jazdy. W moim serwisie, elektronik ma być dopiero 21 czerwca bo jest na zwolnieniu. Co tam zajadę to on ma być jutro, już mi się znudziło tam latać- a dziś powiedzieli że 21 czerwca, a ja 22 w dłuższą trasę znowu więc w stresie jestem. Czy ktoś wie, czego się spodziewać i dlaczego ten zawór mi się blokować może? i czy ja mogę bezpiecznie jeździć? tj czy dla niej bezpiecznie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
To chyba chodzi o zawór upustowy turbiny - nie o elektrozawór sterujący zmienną geometrią (ten na pasie przednim).
https://www.yourmechanic.com/article/p2 ... ahl-walker
Patrząc po przyczynach, to wcale nie musi być winą samego zaworu...
https://www.yourmechanic.com/article/p2 ... ahl-walker
Patrząc po przyczynach, to wcale nie musi być winą samego zaworu...
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Chyba mam pecha. Rozcielam dwie opony z lewej strony..
Zapewne nowe zakupy przede mną..
Była wysepka i krawężnik na niej i gwizd od razu.. spieszyłam się do innego miasta biznesowo po wyjeździe z pracy, jak się zatrzymałam zaraz na poboczu to jeszcze gwizdały koła, więc może nie pogięłam felg?
Zapewne nowe zakupy przede mną..
Była wysepka i krawężnik na niej i gwizd od razu.. spieszyłam się do innego miasta biznesowo po wyjeździe z pracy, jak się zatrzymałam zaraz na poboczu to jeszcze gwizdały koła, więc może nie pogięłam felg?
Ostatnio zmieniony 18 cze 2018, o 18:27 przez dokia, łącznie zmieniany 2 razy.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Czyżbym miała najfajniejszy poniedziałek?
- jurass
- Użytkownik
- Auto: GS 260 KM 4x4 Elite
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: jesienne
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Ale co Ty zrobiłaś, przytarłaś obie opony o bok krawężnika? To chyba nie była bardzo wolna jazda. Felgi też chyba z boku dostały, co?
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Przecięłam obie na krawężniku. Tam na fotce z tyłu są wysepki, omijałam jedną z lewej strony, spieszyłam się do drugiego miejsca pracy oddalonego o 30km i gwizd od razu, zjechałam w zatoczkę przystanku to jeszcze gwizdały więc może nie pogięłam felg.. na felgach jest guma z opon. Natomiast oglądałam teraz ze znajomymi wysepkę bo mnie przywieźli - beton na krawężnikach jest połamany, więc ostry i to cięło jak nóż. Nigdy nie jeździłam po krawężnikach. Dziś wybitnie mam pecha.
Czy to z AC można? kto z Was mi powie? laweta 100, nowa opona 570/szt, czyli x2. Trochę wyjdzie znowu, opony już zamówiłam.
Czy to z AC można? kto z Was mi powie? laweta 100, nowa opona 570/szt, czyli x2. Trochę wyjdzie znowu, opony już zamówiłam.
- jurass
- Użytkownik
- Auto: GS 260 KM 4x4 Elite
- Miasto: jesienne
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
To, że przecięłaś pisałaś już wyżej. Ciekawi mnie jak dokładnie. Wjechałaś na krawężnik czy przytarłaś bokiem opony? Gdzie są opony rozcięte, na boku czy na bieżniku?
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Kierownik mojego serwisu na szczęście był w pracy i mi przysłał lawetę szybko, ale ona jakaś ułomna była. Kazali mi w niej siedzieć i pedał hamulca wciskać bo ręczny mają tam urwany. A strasznie twardy hamulec w lawecie. Nie można było Iśki wciągnąć za pierwszym razem bo bez powietrza z lewej bardzo się obniżyła to ją znowu spuścił i wjechał tą lawetą na jakieś cegły kołami i znowu siedziałam tam i trzymałam ten twardy hamulec butem na szpile w lawecie na cegłach i na włączonym silniku .. Ekstra sprawa
A ile znajomych dzwoniło w międzyczasie pytając czy to ja i czy mi jakoś pomóc - sporo ludzi przejeżdża po alejach.
Jestem dziś przebojem w moim małym miasteczku 
A ile znajomych dzwoniło w międzyczasie pytając czy to ja i czy mi jakoś pomóc - sporo ludzi przejeżdża po alejach.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
U mnie w Aviva nie ma takiego pokrycia AC.
Gdyby było to zniszczenie opon wskutek aktu wandalizmu, to wtedy tak. Gdyby wskutek wypadku (zniszczenie pojazdu skutkujące zniszczeniem opony)- to też. Ale nie uszkodzenie samych opon.
Laweta - w ramach assistance - obejmuje także przyczynę związaną z ogumieniem. Ale to chyba od razu trzeba dzwonić przez assistance, a nie że zrefundują to po fakcie.
Przyznaj się... Telefon w dłoni? Nawigacja? Bo z jakiegoś powodu przypierniczyłaś w ten krawężnik...
M.
Gdyby było to zniszczenie opon wskutek aktu wandalizmu, to wtedy tak. Gdyby wskutek wypadku (zniszczenie pojazdu skutkujące zniszczeniem opony)- to też. Ale nie uszkodzenie samych opon.
Laweta - w ramach assistance - obejmuje także przyczynę związaną z ogumieniem. Ale to chyba od razu trzeba dzwonić przez assistance, a nie że zrefundują to po fakcie.
Przyznaj się... Telefon w dłoni? Nawigacja? Bo z jakiegoś powodu przypierniczyłaś w ten krawężnik...
M.