Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
Jeżeli chodzi o QD to z czystym sumieniem mogę polecić produkt Holenderskiej firmy z profesjonalnej lini Cartec kosmetyk typu QD Fast Glaze mam i używam od kilku sezonów i jestem mega zadowolony . Nadaje on powierzchni wysoki połysk efekt tzw mokrego lakieru zwłaszcza na ciemnych lakierach daje to mega efekt tej właśnie głębi której oczekujesz .Zaleta Carteka to trwałość potrafi leżeć nawet do 2 miesięcy . Redukuje przyciąganie kurzu, usuwa lekkie zabrudzenia niweluje ślady po twardej wodzie. Zapewnia doskonałe wykończenie hydrofobowe. można go używać na szyby oraz elementy chromowane, plastikowe i gumowe. O zapachu gumy balonowej.
Jaki środek - piana czy szampon ?
Koch Chemie Speed Glass Cleaner.
Co to znaczy lepsze ? W wydobywaniu głębi ? W "łatwości" aplikowania ? Pod względem czasu działania ? Hydrofobowości ?
Głębia i aplikacja, generalnie od QD za wielkich właściwości hydrofobowych nie oczekuję, stosuję jako normalna konserwacja po umyciu.
Zbadam TematRobert KOTYCKI pisze: ↑12 cze 2018, o 20:49Jeżeli chodzi o QD to z czystym sumieniem mogę polecić produkt Holenderskiej firmy z profesjonalnej lini Cartec kosmetyk typu QD Fast Glaze mam i używam od kilku sezonów i jestem mega zadowolony . Nadaje on powierzchni wysoki połysk efekt tzw mokrego lakieru zwłaszcza na ciemnych lakierach daje to mega efekt tej właśnie głębi której oczekujesz .Zaleta Carteka to trwałość potrafi leżeć nawet do 2 miesięcy . Redukuje przyciąganie kurzu, usuwa lekkie zabrudzenia niweluje ślady po twardej wodzie. Zapewnia doskonałe wykończenie hydrofobowe. można go używać na szyby oraz elementy chromowane, plastikowe i gumowe. O zapachu gumy balonowej.
Oba proponowane kosmetyki są bardzo dobrej jakości i robią niesamowitą robotę podbijają głębie lakieru w zamian otrzymujemy tzw efekt mokrego lakieru tak bardzo pożądanego przez właścicieli aut oraz bdb hydrofobowość znakomicie sprawdzają się na ciemnych lakierach zasada działania podobna jak w konkursowych woskach kilka prostych trików załamanie światła na lakierze i tyle .
Wyposażyłem się w marketowego QD - Sonaxa BSD... Jestem szczerze w szoku, wprawdzie ciężko się dociera ale to w pokłosie tego iż nie posiada silikonu czyli to bardziej QW który daję naprawdę fajny połysk i trzyma się bardzo długo, nawet na wcześniejszej powłoce woskowej!